Blogistania on myös +40-vuotiaiden

10 huhtikuuta 2017

Sanot mitä sanot, mutta kun ulkopuoliselta kysytään, moni mieltää blogit ja bloggaamisen yhä pikkukivana ja sisäsiistinä puuhasteluna.

Mitä vanhempi verkossa seikkaileva lukija on, sitä epäluuloisemmin hän henkilökohtaisiin blogeihin suhtautuu.

Monen +40-vuotiaan mielestä henkilökohtaiset blogit ovat itsensä tyrkyttämistä. Turhuuksien turhutta. Muoti-ilmiö, joka päättyy pian.

Kuka niitä blogeja jaksaa nyt ylipäätään edes lukea... paitsi ne kaksikymppiset?


Bloggaaminen
(Alkuperäinen kuva: Pixabay)

Siksi Rouva Sanan sydän helähtää ilosta jokaisesta valtakunnallisesta blogigaalasta ja -tunnustuksesta. Yksikään huomionosoitus ei ole blogeille edelleenkään liikaa.

Mutta kun blogi genrenä painii kaksi-kolmikymppisten, omaa elämäänsä julkisesti avaavien kanavan maineessa, toivoisi, että valtakunnallisissa tunnustuksissa oltaisiin tasapuolisia.

Että tunnustusten jakamisessa huomioitaisiin kaikki se, mikä bloggaamiseen liittyy.

Ei vain pieni osa siitä.

Siksi ei ole ihme, että Rouva Sana oli hönkäistä kahvinsa tukevasti väärään kurkkuun silmäillessään ensimmäistä kertaa parin viikon kuluttua koittavan Inspiration Blog Awards -blogigaalan tämän vuotisia ehdokkaita.

Kurkkaapa listaa itse. Sinun ei tarvitse tuntea ehdokkaista ainuttakaan (en minäkään kaikkia tunne). Mitä mieltä olet? Mikä on ehdokkaiden keski-ikä?

Ja kerro, kuinka moni bloggaajista on yli 40-vuotias?

Yksi? Kaksi tai kolme?

Jos tiedät oikean vastauksen, kuulen sen mielelläni. Paljasta se pliis tämän postauksen kommenttilootassa. Tarjoan siitä hyvästä sinulle kahvit.

Oma veikkaukseni vastaukseksi on kaksi.

Inspiration Blog Awards -blogigaalaan on nimetty inspiroivaksi bloggaajaksi, säkenöiväksi some-vaikuttajaksi, vuoden edelläkävijäksi ja lupaavaksi tulokkaaksi kaikkiaan 65 eri taustan omaavaa sisällöntuottajaa.

Ja ehdokkaiden joukkoon on löydetty koko maasta peräti kaksi tai ehkä kolme yli 40-vuotiasta bloggaajaa?!

No, huh huh. Ihan oikeasti! Reiluako?

Kohta jo ihan suututtaa.

Paitsi, että blogit tarjoavat perinteisten aikakauslehtien rinnalle (ja jopa niiden sijaan) laadukasta ja mielenkiintoista luettavaa ikäryhmiin katsomatta, ovat ne erinomainen kanava vaikuttajamarkkinoinnin harjoittamiseen.

Eivät 20-30-vuotiaat ole Suomen ainoa rahaa kuluttava ikäryhmä. Jos ollaan ihan tarkkoja, he ovat siinä vielä aika tavalla huono ikäryhmä.

40-60-vuotiaiden ostopotentiaalista ja sen hukkaan heitetyistä mahdollisuuksista on puhuttu Suomessa kauan.

Kaksi-kolmikymppisillä on ehkä aikaa tehdä visuaalisesti kauniita blogeja, mutta anteeksi vain, rahaa heillä ei vielä ole. Sen tietää jokainen, jonka nuori aikuisuus on historiaa.

Aller Median tutkimusspesialisti Taru Eboreime kirjoitti taannoin, kuinka jo useampi kuin joka toinen suomalainen on yli viisikymppinen.

Eboreimen mukaan viisikymppisistä yli 80 prosenttia omistaa oman asuntonsa ja joka kolmannella on kesämökki.

Elintarvikkeista ikäryhmä ostaa puolet, ja hyvinvointiin, terveystuotteisiin ja lääkkeisiin käytetyistä euroista kuusi kymmenestä on yli 50-vuotiaiden törsäämiä.

Aika merkittävää rahan käyttämistä siis.

Ja samaan aikaa yhä useampi 40-50-vuotias bloggaa ja laatii erittäin ammattitaitoisia ja visuaalisesti mielenkiintoisia sisältöjä verkkoon. Siitä hyvä osoitus on muun muassa 40+blogit-yhteisö.

Silti Eboreime toteaa: "Tuntuu, ettei kovinkaan moni markkinointiviestinnän tekijä ymmärrä tätä kohderyhmää lainkaan."

Löydät M&M-lehdessä julkaistun artikkelin kokonaisuudessaan edelleen täältä.

No ei, ymmärrä ei.

Kuten ei tunnu ymmärtävän kovin moni mukaan. Tuleva Inspiration Blog Awards on hyvä esimerkki siitä.

Vastalauseena suurten, sisältömarkkinoinnin suunnittelutoimistoiksi itseään tituleeraavien gaalajärjestäjien harjoittamalle ikäpolitiikalle Rouva Sana järjestää nyt oman varjoblogigaalan.

Koska gaala toteutetaan täällä reilun pelin hengessä, myös valintakriteerit ovat julkisia. Täällä ei huudella puskista.

Rouva Sanan Memorable Blog Awards - Ikimuistoisimmat +40-blogit -blogigaalan kriteereinä on ovat:

 • yli 40-vuoden ikä
 • laatu ja ammattitaito
 • kyky nauraa itselleen
 • elämännälkä ja
 • uteliaisuus ympäröivää maailmaa kohtaan sekä
 • vapaus, veljeys/sisaruus ja tasa-arvo +
 • EDIT: aitous!

Ja näiden kriteerien perustella:

Memorable Blog Awards - Ikimuistoisimmat +40-blogit -voittajat
vuonna 2017 ovat:


Väittääkö täällä yhä edelleen joku, että bloggaaminen on vain 20-30-vuotiaiden pikkukivaa puuhastelua, ja maailma on vain heidän?

Jatka halutessasi voittajalistaa ilmiantamalla mielestäsi huomion- ja tunnustuksen arvoinen +40-blogi (tahi muu kanava) alla olevassa kommenttilootassa. Laitetaan hyvä kiertämään!

Blogistania on myös +40-vuotiaiden.
30 kommenttia

 1. Kiitos parista uudestakin tuttavuudesta, joihin perehdyn, kun aloitan leposessioni. Facebookin puolella jo vinkkasinkin Villa Puomin Hannan blogista, jonka estetiikka puree minuun varmalla visuaalisella otteellaan. Hänellä on myös iso merkitys minun bloggarin urani alussa ja sittemminkin. Koti meidän olisi saattanut jäädä pilkkeeksi silmäkulmaan ilman Hanna tsemppausta ja kannustavia sanoja. Ihana on ollut löytää täältä blogisiskoja, joiden kanssa on samalla aaltopituudella. Aallot ne yhdistävät aivan konkrettisestikin minua ja mentoriani. Me putputtelemme järvellä, he seilaavat merellä.

  Blogimaailma on siitä ihmeellinen, että harvoinpa tulee mietittyä ikäasiaa, jos löytyy itseä puhuttelevaa tekstiä. Täältä löytyy varsinaisia salaisia puutarhoja ja helmipostauksia. Iloitsen siitä, että meitä alan harrastajia ja ammattilaisia on niin monenkirjava joukko. Erityisesti yhteistyö ja toinen toisensa kannustaminen on ilahduttanut.

  Kevätillan ajatuksin, Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villa Puomin Hanna ansaitsee ehdottomasti tulla mainituksi täällä, kyllä. Kiitos Tuija!

   Kiitos muutenkin perustellusta kommentistasi. Se havainnollistaa hyvin ison osan "harmaahapsistuneen" bloggaajaryhmän "kaveria ei jätetä" ja "mäessä ystävä tunnetaan" -henkeä. Tunnistan :).

   Ikä ei ole itseisarvo, missään. Siitä tulee pulma vasta, kun se yritetään lakaista piiloon. Lopulta tärkeintähän on, mitä bloggaajalla on sanottavana; ei se, minkä ikäisellä suulla hän puhuu <3.

   Poista
  2. Huh mikä sanavalinta 'harmaahapsistuneen'. Viisikymppiset elävät loistavaa aikaa. ☀

   Poista
  3. Komppaan Tuija: sanavalintani oli tarkoituksella hieman provosoiva.

   Tapasin isääni viikonloppuna, ja juttelimme hänen kanssaan iästä. Totesin hänelle, että tänä päivänä yhdeksänkympin pinnassa oleva alkaa tuntua vanhalta. Siirrän näin pitemmittä puheitta "harmaahapsistunut"-nimityksen siihen ikään :D.

   Poista
 2. Katselin tuon Blog Awards -listan läpi ja yhtä veikkaisin +4kymppiseksi. Muutamaan ruoka- ja sisutusblogiin en lähten sen enempää tutustumaan, joten niiden osalta en sano mitään.

  Niinhän se on, nuoruus myy nuorille lukijoille, mutta vaikuttamarkkinoijina ne eivät todellakaan ole potentiaalisimpia vaihtoehtoja. Lukijamäärät saattavat olla suuriakin enkä epäile etteikö tällaiset blogit toimi nuoremmille ja saman ikäluokan porukalle inspiraation lähteinä tai haavekuvina "unelmaelämästä".

  Jos olisin varjogaalan valintakriteereihin saanut vaikuttaa, olisin lisännyt niihin vielä sanan "aitous" :) Mutta hyvät valinnat olet tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelmana tässä rouvan varjogaalassa on, että jos olisin alkanut listamaan IHAN kaikki +40-suosikkiblogini, listasta olisi tullut pitkä. Monta, monta ihanaa blogia jäi mainitsematta - ja teillä kollegoilla on lupa nostaa niitä edelleen esiin <3.

   No, tuo on ositiivinen ongelma tosin, ja todistaa vain sen, että bloggaaminen ei todellakaan katso ikää.

   Haa, lukijoiden ajatukset huomioidaan. Tsekkaapa valintakriteetit ;)..

   Poista
  2. Hahah, loistava editti ;)

   Toivottavasti tulee muuten oikeaan kohtaan tämä vastaus, on jotenkin hassusti sinun kommenttisi yläpuolella tuo "vastaa" boxi (kun mun logiikka sanoo, että pitäisi olla alapuolella). Mutta nämä on näitä teknisiä ratkaisuja, jotka joku meitä viisaampi on tehnyt blogipohjaa luodessaan :)

   Poista
  3. Bloggerin (ja ilmeisesti tämän Blogger-pohjan) pölhöyksiä. Siis tuo jälkimmäinen.. Me kaksi vain kirjoitetaan ja valokuvataan, eikä muusta ymmärretä :D.

   Poista
 3. Mä olin niin onnellinen tästä palkinnosta, että tirautin onnen kyyneleetkin. Kiitos ihana sinä ❤️
  Inspiration äänestyksessä luulen löytäneeni vain yhden +40 bloggaajan.
  Tämä postaus piristi minun ankeaa päivääni 100%. Oot rakas ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nyt tulin onnelliseksi kyllä minäkin <3. Outi ihana <3!

   Poista
 4. Itse olen jo lopettanut Awards listojen lukemisen. Pitää varmasti mennä vielä 10 vuotta eteenpäin, kunnes sieltä alkaa nousemaan 40-vuotiaat bloggaajat listoille (eli bloggaajat vanhenevat).
  Hienoa Rouva Sana, että nostit omat Awardsit, varmasti jokainen on Awardsit ansainneet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surullista, että tälläkään Awards-palkintoehdokaslistalla ei ole yhtään aikuistubettajaa, vaikka teitä on jo iso joukko. Ihan kuin koko genreä ei olisi julkisesti olemassakaan.

   Ensi vuonna nimitän rouvan varjoblogigaalaan julkisen juryn, jonka tehtävänä ehdokkaiden nimeäminen on. Silloin yhtenä kategoriana on... aikuistubetus <3.

   Poista
 5. Kiitos mielenkiintoisen aiheen esille nostamisesta Rouva Sana ❤️

  Itse seuraan blogeja enemmän ehkä kiinnostavuuden perusteella miettimättä sen enempää minkä ikäinen kirjoittaja blogin takana on. Ihmisen persoona ratkaisee hyvin pitkälle luenko postausta paria kertaa enempää. Luen paljon omaa ryhmääni kuuluvia 40+ mutta myös muita - en tietyllä tavalla halua myöskään lokeroida ihmisiä koska ikä on vain numero ja persoonat kiinnostavat minua olivat sitten itseäni nuorempia tai vanhempia.

  Täytyy muistuttaa, että viime syksyn The Blog Awards Finland 2016 Musta Hevonen kategoriassa (yleisön suosikki) mukana oli peräti kaksi 40+ bloggaaja. Oman Marjon matkassa blogini lisäksi siellä oli kisaamassa myös blogikollegani Souliina ja molemmat kuulumme myös Suomen 40+ blogiyhteisöön. Itselleni pelkkä huomioiminen tässä kisassa ja ehdokkuus oli voitto vaikka meidän kategorian voittikin Jaakko Parkkali - parikymppinen tubettaja. Upea oli olla kisaamassa mukana!

  Hienon listauksen olet tehnyt omista Blog Awards tunnustuksen saanneista. Itse nostaisin sinne lisäksi Tuula's life ja Lumo lifestyle sekä totta kai Rouva Sanan!

  Mukavaa iltaa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, noinhan se todellakin menee, olet ihan oikeassa Marjo. Niin sinä kuin minä ja valtaosa muistakin lukijoista tiedämme kaikki, että iällä ei ole loppupeleissä minkän valtakunnan merkitystä vaan sisältö ratkaisee. En voisi kuvitellakaan lukevani +40-bloggaajan tekstejä vailla minkäänlaista sanomaa.

   Oikeastaan siksi kun sillä ei ole merkitystä, onkin merkillistä, että pientä ryppyä silmäkulmiinsa saaneet loistavat ehdokasasetteluista poissaolollaan (tai jäävät vaikuttajamarkkinointidiileissä nuolemaan näppejään).

   Viime syksyinen Blog Awards oli hieno saavutus 40+-yhteisölle, muistan ehdokasasettelun kyllä hyvin :). Kaukana ovat kuitenkin vielä ilmeisesti ne hetket, jolloin yli nelikymppinen tulisi palkituksi. Suunta on oikea, mutta merkillisen hidas.

   Palkittavia sisältöjä (tai some-tekoja tai uusia, luovia innovaatioita) eivät todellakaan tee vain alla 40-vuotiaat.

   Tuula´s Life ansaitsee todellakin tulla mainituksi. Siinä on ERINOMAINEN ja LOISTAVA esimerkki siitä, kuinka laatua voi tuottaa jopa eläkkeelläkin <3.

   Poista
  2. Marjon mainitsemat blogit, jotka kisasivat tuolla viime syksyn The Blog Awards Finland 2016 Musta Hevonen kategoriassa (yleisön suosikki) ovat molemmat minun suosikkejani eli Marjon matkassa ja Souliina ♥

   Poista
  3. Kiitos Krisse <3! Molemmat ovat minunkin lukulistalla <3.

   Poista
 6. Ihana kirjoitus! Mä kaipaisin näihin kaikkien gaalojen ehdokkaisiin myös enemmän särmää ja persoonallista otetta. Ei tarvitse olla aina niin pirun nätti ja style. Minä kaipaan älyä, debattia, huumoria, roiskeita! Vaikka olen itse 33-vuotias ruokabloggaaja, olen kurkkuani myöten täynnä sitä, että kaikki on niin kaunista, valkopinkkiä, aseteltua elämää, siis tarkoitan nyt vertauskuvallisesti myös koko blogin sisältöä.

  Olen yrittänyt rohkaista vanhempia kavereitani bloggaamaan, koska kaipaan niin kovasti muutakin kuin parikymppisten asukuvia ja kolmekymppisten sormiruokapohdintoja. Luen esim. ruotsalaisen yli 100-vuotiaan naisen blogia. Se on uskomaton aikamatka ja tarjoaa hitosti perspektiiviä. Tosin omat yli nelikymppiset kaverini tuntuvat olevan ehkä hiukan epävarmempia ja itsekriittisempiä, ja raja bloggaamisen aloittamiseen nostetaan hurjan korkealle.

  Savusuolaa, Janica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai maailma, että olen iloinen kommentistasi Janica. Iso kiitos siitä! Erityisen mieluisaksi kommenttisi tekee, että kolmikymppisenä valotat ajatuksiasi postauksen pointtiin (ettei tämä nyt mene ihan vallan harmaahapsiseuran kuplan sisäiseksi pöhisemiseksi ;)..). Kiitos <3.

   Osut niin naulan kantaan. Kuten tuossa muutamissa vastauksissa edellä toteankin, ikä ei ole mikään itseisarvo. Ongelma siitä tulee vasta, jos siitä vaietaan tai se halutaan lakaista piiloon.

   On hiukan sama kuin journalismissa unohdettaisiin kokonaan lapset ja vanhukset. Joku voi aina todeta, että kyllä he ovat olemassa ja he ovat tosi tärkeitä. Ovat toki. Välittäminen, huomioiminen ja kiinnostuksen aste asuu kuitenkin teoissa. Ja se, mitkä aiheet valitsemme keskusteluun, määrittää pitkälti ulospäin, miltä maailma meidän kaikkien silmissä näyttää.

   Tuossa neli-viiskymppisten itsekritiikissä saatat olla hyvinkin oikeassa. Parikymppisten lienee paljon helmpompi laittaa itsensä likoon miettimättä sen suurempia. Tekniikkakin on heidän paljon helpompi ottaa haltuun. Se, mitä ei osata, opetellaan.

   Nelikymppinen miettii jo, osaako ja taitaako hän, mitä uuden opetteleminen vaatii ja onko sille aikaa, mitä hän bloggaamisesta lopulta ylipäätään saa ja onko bloggaamiseen käytetylle vapaa-ajalle lopulta parempaakin käyttöä :D.

   Ja ollaan nöyrän kiitollisia ihan vaan muutamistakin lukijoista <3.

   Poista
 7. Voi Rouva Sana, minkä teit <3 Yhdellä höperöllä ladylla on nyt joku roska tai mikä lie silmässä;) Kiitos!
  Ja aivan hyvin olisit voinut nostaa tuolle listalle itsesikin - sinun ammattilaisneuvoistasi on ollut hyötyä monelle meistä yli nelikymppisiille mutta varmasti myös nuoremmista bloggaajille.
  Suurin osa listaltasi löytyy minunkin lukulistaltani mutta on siellä sentään 2 uuttakin, jotka pitää käydä tutkimassa.
  Olen otettu. Ihan hurjan otettu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä ihana Lady <3. Olen julkisestikin jo ainakin muutamaan kertaan todennut, että olet eräs minun bloggaajaidoleistani. Aihevalintasi ovat lähes poikkeuksetta sellaisia, että ne ajatteluttavat vielä, kun olen poistunut blogistasi.

   Eikä pahitteeksi ole sekään, että valmistaudut tuleviin joutilasvuosiin hevimusiikin tahdissa <3. Siinä on esikuvaa hieman nuoremmillekin. Lady rocks!

   Poista
 8. Hetkonen, tämäkin sekopää on kommentoinut, mutta tainnut käydä niin, että olen ollut onnesta hämilläni ja unohtanut painaa "julkaise". Tuhannesti kiitoksia, aiemmassa kommentissa kerroin olevani "sanaton".

  Uskon kyllä, että aika auttaa, nuoret vanhenee ja me ei samassa suhteessa. ;) Perästä tullaan, mutta kyllä maailma on merkillisellä tavalla nuorten. Etenkin nainen on yhtäkkiä vaan täti, mitenkään tätejä morkkaamatta. Olisi vaikka kuinka paljon sanottavaa, mutta väsymys voittaa.

  <3 Kiitos Rouva Sana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän keski-ikäistymiseen vain kuuluu, että sitä sekopäistyy. Ohoi kolmikymppiset siellä ruutujen takana: ette tiedä, mitä kaikkea on vielä tulossa ;)..

   Oikeassa olet Tiia: kroppaa ryppyyntyy, mutta mieli ei sitten yhtään.

   Ja oikeasti omallakin lukulistalla on monta 20-30-vuotiaiden blogia. Rakastan seurata, miten taidokkaasti he osaavat ottaa erilaiset aiheet haltuun, ja yritän ottaa heistä salaa mallia. Oppia ikä kaikki :).

   Ole hyvä, sinä kaikkien +40-vuotiaiden ruumiillistuma, ihana keski-ikäinen Tiia <3.

   Poista
 9. Kiitos ihanuus :) Olen todella otettu tästä kunniamaininnasta!

  Meillä 40+ Bloggareilla on vielä pitkä tie kuljettavana. Taitaa siinä vaiheessa, kun nämä tämän päivän strarat ylittävät 40 rajapyykin, niin he löytyvät awards listoilta.

  Sitä ihmettelen paljon, että miksei markkinointi ymmärrä meidän arvoa. Me kuitenkin puhuttelemme meidän omaa genreä.

  Olen ylpeä, että olen päässyt listallesi! Jokaisesta tunnustuksesta on oltava onnellinen.

  Nähdään PINGissä viimeistään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogisi on ollut aikojen alusta suosikkini Tuulaanneli. Ihailen tapaasi, miten taidokkaasti yhdistät pienenkin määrän tekstiä visuaalisesti kauniisiin kuviisi ja luot esteettisiä kokonaisuuksia. Se on vahvuutesi. Postauksesi ovat ilo silmälle ja päälle. Monen kannattaisi ottaa sinusta oppia.

   Kommenteissa on nyt puhuttu paljon iästä bloggaajien kohdalla, mutta todellakin, hyvä huomio: ikä on paljon isompikin asia. Postauksessa siteerattu kirjoitus ei ole ainoa, jossa viimeisen vuoden aikana on kiinnitetty huomio markkinoinnin ammattilaisten hanakkuuteen keskittää markkinointinsa yksinomaan nuoriin. Samaan aikaan, kun paras ostopotentiaali on meidän +40-ikäisissä.

   Moni vaikuttajamarkkinointikamppis tehoaisi erinomaisesti taidokkaiden +40-sisällöntuottajien tuottamissa laadukkaisssa ja draivikkaissa sisällöissä, mutta ne jaetaan silti säännönmukaisesti nuoremmille. Miksi, oi miksi?

   PINGissä viimeistään, ehdottomasti <3!

   Poista
 10. Itse löysin awards listalta kaksi +40 blogia, todella hämmästyttävää, ettei ole enempää.
  Sinun listasi näyttää oikein mainiolta, muutama uusikin nimi löytyi, joihin täytyykin pian käydä tutustumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, saitko saman tuloksen? Tätä mieltä minäkin olen - vaikka vastaus ei perustukaan mihinkään muuhun kuin mutu-tuntumaan.

   Suhdeluku 65/2 tuntuu kovin omituiselle... pienelle. Uskaltaisin melkein jopa väittää, että se ei ole sattumaa...

   Ihanaa, kun poikkesit kylässä. Poikkeahan vastakin <3.

   Poista
 11. Huenoa Minna,ja paljon onnea.Hieno kirjoituskin.En ollut katsonut ketä siellä on ehdolla kun tuo on alkanut kiinnostaa vähemmän.Ruokablogini omi pari kertaa ehdokkaana aikaisempina vuosina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä +40-sisällöntuottajia kiinnostaa yhä vähemmän tällaiset mahtipontiset blogigaalat, ja se on toisaalta myös sääli. Mediassa luodaan se kuva, jota bloggaaminen sisältöjen tuottamisena edustaa. Jos julkisuudessa esiintyvät kasvot ovat aina 20-30-vuotiaita, ei ihme, että suuren yleisön keskuudessa bloggaamista pidetään parikymppisten harrastuksena.

   Ihanaa, että ruokablogiasi on nostettu esiin. Se ansaitsee sen.

   Huippua oli myös, että tänään aikuistubettajat pääsivät täällä eilen kommentoineen Maijun kera asialliseen ääneen Maikkarin Huomenta Suomessa. Onneksi on edes jossain ansaittuja pieniä pilkahduksia <3.

   Poista
 12. Voi, hyvänen aika, minulla on jäänyt tämä postauksesi lukematta, mutta parempi myöhään...
  Mainiot blogit olet Blog Awards -listaasi valinnut. Pari uuttakin, jotka pitää käydä lukemassa.
  Minä lisäisin listalle myös Marjon matkassa -blogin ja Lumo Lifestyle -blogin sekä Rouva Sanankin blogin nostaisin ansaitusti listalle.
  Ja kiitos omankin blogini mukavasta arvostelusta. Ryppyjä tulee, mutta mieli on kuin kaksikymppisen. Ja seuraan kyllä nuorempienkin bloggareitten blogeja. Monet blogit ovat todella taitavasti kirjoitettuja ja kauniita katsella. Minäkin yritän ottaa heistä oppia... Allekirjoitan tuon loistavan lauseen: Oppia ikä kaikki!
  Minusta oli niin hienoa, kun Aira Samulin sanoi, että hän joskus kummeksuu kolmekymppisiä kaiken tietäviä; hän kun oppii joka päivä uusia asioita. Aira oli menossa lääkäripäiville silloin luennoimaan. Ei mikään turha mimmi :) Rönsyilen, mutta innostuin. Kiitos Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä ihana Tuula <3. Kuuluisi itseoikeutetusti listalle mukaan oman huippuihanan ja laadukkaan blogisi myötä <3. Sehän tässä tunnustuksen nimeämisesssä oikeastaan se haastavin (ja ehdottomasti jännin ja mielenkiintoisin) puoli olikin: huomata, miten turkasen paljon huippuhyviä +40-blogeja jäi listan ulkopuolelle vain, koska ne eivät mahtuneet sinne :D!

   Suomessa tehtyjen blogilukututkimusten mukaan yhä useammat "iäkkäämmät" (...) lukevat blogeja yhä enemmän. Ja erilaisuus on rikkaus.

   Ehkä myös nämä valtakunnalliset, viralliset blogigaalat pian ymmärtävät nämä ja seikat näkyvät tulevaisuudessa ehdokasasettelussa.

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram