Sanot mitä sanot, mutta kun ulkopuoliselta kysytään, moni mieltää blogit ja bloggaamisen yhä pikkukivana ja sisäsiistinä puuhasteluna.

Mitä vanhempi verkossa seikkaileva lukija on, sitä epäluuloisemmin hän henkilökohtaisiin blogeihin suhtautuu.

Monen +40-vuotiaan mielestä henkilökohtaiset blogit ovat itsensä tyrkyttämistä. Turhuuksien turhutta. Muoti-ilmiö, joka päättyy pian.

Kuka niitä blogeja jaksaa nyt ylipäätään edes lukea... paitsi ne kaksikymppiset?


Bloggaaminen
(Alkuperäinen kuva: Pixabay)

Siksi Rouva Sanan sydän helähtää ilosta jokaisesta valtakunnallisesta blogigaalasta ja -tunnustuksesta. Yksikään huomionosoitus ei ole blogeille edelleenkään liikaa.

Mutta kun blogi genrenä painii kaksi-kolmikymppisten, omaa elämäänsä julkisesti avaavien kanavan maineessa, toivoisi, että valtakunnallisissa tunnustuksissa oltaisiin tasapuolisia.

Että tunnustusten jakamisessa huomioitaisiin kaikki se, mikä bloggaamiseen liittyy.

Ei vain pieni osa siitä.

Siksi ei ole ihme, että Rouva Sana oli hönkäistä kahvinsa tukevasti väärään kurkkuun silmäillessään ensimmäistä kertaa parin viikon kuluttua koittavan Inspiration Blog Awards -blogigaalan tämän vuotisia ehdokkaita.

Kurkkaapa listaa itse. Sinun ei tarvitse tuntea ehdokkaista ainuttakaan (en minäkään kaikkia tunne). Mitä mieltä olet? Mikä on ehdokkaiden keski-ikä?

Ja kerro, kuinka moni bloggaajista on yli 40-vuotias?

Yksi? Kaksi tai kolme?

Jos tiedät oikean vastauksen, kuulen sen mielelläni. Paljasta se pliis tämän postauksen kommenttilootassa. Tarjoan siitä hyvästä sinulle kahvit.

Oma veikkaukseni vastaukseksi on kaksi.

Inspiration Blog Awards -blogigaalaan on nimetty inspiroivaksi bloggaajaksi, säkenöiväksi some-vaikuttajaksi, vuoden edelläkävijäksi ja lupaavaksi tulokkaaksi kaikkiaan 65 eri taustan omaavaa sisällöntuottajaa.

Ja ehdokkaiden joukkoon on löydetty koko maasta peräti kaksi tai ehkä kolme yli 40-vuotiasta bloggaajaa?!

No, huh huh. Ihan oikeasti! Reiluako?

Kohta jo ihan suututtaa.

Paitsi, että blogit tarjoavat perinteisten aikakauslehtien rinnalle (ja jopa niiden sijaan) laadukasta ja mielenkiintoista luettavaa ikäryhmiin katsomatta, ovat ne erinomainen kanava vaikuttajamarkkinoinnin harjoittamiseen.

Eivät 20-30-vuotiaat ole Suomen ainoa rahaa kuluttava ikäryhmä. Jos ollaan ihan tarkkoja, he ovat siinä vielä aika tavalla huono ikäryhmä.

40-60-vuotiaiden ostopotentiaalista ja sen hukkaan heitetyistä mahdollisuuksista on puhuttu Suomessa kauan.

Kaksi-kolmikymppisillä on ehkä aikaa tehdä visuaalisesti kauniita blogeja, mutta anteeksi vain, rahaa heillä ei vielä ole. Sen tietää jokainen, jonka nuori aikuisuus on historiaa.

Aller Median tutkimusspesialisti Taru Eboreime kirjoitti taannoin, kuinka jo useampi kuin joka toinen suomalainen on yli viisikymppinen.

Eboreimen mukaan viisikymppisistä yli 80 prosenttia omistaa oman asuntonsa ja joka kolmannella on kesämökki.

Elintarvikkeista ikäryhmä ostaa puolet, ja hyvinvointiin, terveystuotteisiin ja lääkkeisiin käytetyistä euroista kuusi kymmenestä on yli 50-vuotiaiden törsäämiä.

Aika merkittävää rahan käyttämistä siis.

Ja samaan aikaa yhä useampi 40-50-vuotias bloggaa ja laatii erittäin ammattitaitoisia ja visuaalisesti mielenkiintoisia sisältöjä verkkoon. Siitä hyvä osoitus on muun muassa 40+blogit-yhteisö.

Silti Eboreime toteaa: "Tuntuu, ettei kovinkaan moni markkinointiviestinnän tekijä ymmärrä tätä kohderyhmää lainkaan."

Löydät M&M-lehdessä julkaistun artikkelin kokonaisuudessaan edelleen täältä.

No ei, ymmärrä ei.

Kuten ei tunnu ymmärtävän kovin moni mukaan. Tuleva Inspiration Blog Awards on hyvä esimerkki siitä.

Vastalauseena suurten, sisältömarkkinoinnin suunnittelutoimistoiksi itseään tituleeraavien gaalajärjestäjien harjoittamalle ikäpolitiikalle Rouva Sana järjestää nyt oman varjoblogigaalan.

Koska gaala toteutetaan täällä reilun pelin hengessä, myös valintakriteerit ovat julkisia. Täällä ei huudella puskista.

Rouva Sanan Memorable Blog Awards - Ikimuistoisimmat +40-blogit -blogigaalan kriteereinä on ovat:

  • yli 40-vuoden ikä
  • laatu ja ammattitaito
  • kyky nauraa itselleen
  • elämännälkä ja
  • uteliaisuus ympäröivää maailmaa kohtaan sekä
  • vapaus, veljeys/sisaruus ja tasa-arvo +
  • EDIT: aitous!

Ja näiden kriteerien perustella:

Memorable Blog Awards - Ikimuistoisimmat +40-blogit -voittajat
vuonna 2017 ovat:


Väittääkö täällä yhä edelleen joku, että bloggaaminen on vain 20-30-vuotiaiden pikkukivaa puuhastelua, ja maailma on vain heidän?

Jatka halutessasi voittajalistaa ilmiantamalla mielestäsi huomion- ja tunnustuksen arvoinen +40-blogi (tahi muu kanava) alla olevassa kommenttilootassa. Laitetaan hyvä kiertämään!

Blogistania on myös +40-vuotiaiden.