Joko sinä olet antanut äänesi... suosikkitaulullesi?

14 toukokuuta 2014

Joko olet käynyt äänestämässä suosikkiasi Järvenpään taidemuseon tulevaan kesänäyttelyyn?

Järvenpään taidemuseo on keksinyt ennakkoluulottoman tavan luoda tuleva kesänäyttelynsä. Se on valinnut näyttelyn päätähdiksi "kylän omat taiteilijat", Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin, joista molemmat viettivät sattumoisin yhtä aikaa, viime marraskuussa, 150-vuotismerkkipäiväänsä.

Museo jatkaa juhlahumua, mutta osallistaa siihen kaupunkilaiset sekä kaikki taiteen ystävät. Sinä saat nyt valita, mitkä taiteilijoiden teokset ovat esillä ensi kuussa avattavassa näyttelyssä.

Osallistuminen on yksinkertaista. Järvenpään taidemuseo on koonnut verkkosivuilleen kaikkiaan 152 teosta käsittävän listan kuvineen, josta oman suosikin valitseminen on yksinkertaista - paitsi, että suosikkitauluja ainakin Rouva Sana bongasi monta, liian monta.

Kun oma suosikki on löytynyt, vastaaminen on onnistuu simppelisti museon verkkosivuilta niin ikään löytyvään lomakkeeseen, joka on myös tässä. Juuri helpompaa ei vaikuttaminen voisi enää olla. Äänestysaikaa on reilun viikon verran ensi sunnuntaihin 25.5. asti.

Kiitettävää vuorovaikutteisuutta! Hyvä Järvenpään taidemuseo!

Ai Rouva Sanan omat suosikitko?

Pidän itse muun muassa Venny Soldan-Brofeldin klassikkoteoksista Antti piirtää hiekassa (1907) sekä Pikkuinsinööri (1898). Eero Järnefeltin teoksista muun muassa pilvimaalaukset, joita Järvenpään taidemuseon kokoelmissa on useita ovat suosikkejani sekä teos Silkkiuikku.

Nyt kuitenkin halusin äänestää näyttelyyn suvea kauneimmillaan järvenpääläisten taiteilijoiden silmin. Siksi Eero Järnefeltiltä valitsin omaa Tuusulanjärveämme kuvaavat teokset Kukkivaa kesää (1918) sekä Maisema Tuusulanjärveltä (1937).

Venny Soldan-Brofeldin teoksista Isorysä (Isorysää nostetaan) (1894) oli esillä jo taiteilijan 150-vuotisjuhlanäyttelyssä. Se oli kuitenkin niin kaunis ja harras, ja se sopii keskelle suvista Suomea kuin kukka napinläpeen, että pakkohan se on äänestää uudestaan esille :).


Eero Järnefeltin teos Kukkivaa kesää (1918, öljy).
Kuva on  Riitta Konttisen teoksesta Onnellista asua maalla - Tuusulanjärven taiteilijayhteisö (Siltala, 2013)Tulevan kesänäyttelyn taustalukemiseksi sopii erinomaisesti
Riitta Konttisen teos Onnellista asia maalla - Tuusulanjärven taiteilijayhteisö.


0 comments:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram