Kouluasiat kiinnostavat kuntalaisia - heikennysaikeet Järvenpäässä herättivät suuren huomion

12 toukokuuta 2014

Kouluun, koulunkäyntiin ja oppimiseen liittyvät asiat kiinnostavat kuntalaisia - varsinkin, jos uutiset koskevat heikennyksiä.


Rouva Sanan perjantaina julkaisema päivitys Järvenpään koulumaailmassa eletään kuin Ihmemaassa sai viikonlopun aikana huikean lennon, ja sitä levitettiin myös sosiaalisissa medioissa. Google Analyticsin tietojen mukaan juttua on luettu kuluneen viikonlopun aikana noin 500 kertaa.

Myös Rouva Sana henkilökohtaisesti sai viikonlopun aikana päivityksestä ison määrän palautetta sekä useita yhteydenottoja. Riippumatta siitä, olivatko lukijan omat lapset tarinan koulussa vai eivät, viikonlopun tunnelmia voi kuvailla yhdellä sanalla: tyrmistynyt.

Monet vanhemmat pohtivat muuttamista toiseen kaupunginosaan tai jopa kokonaan kaupungista pois kyllästyttyään Järvenpään kaupungin opetustoimen venkoiluihin. Eräässä perheessä lapset käyvät Järvenpäässä jo nyt kolmessa eri koulussa: kaksi nuorinta on kahdessa eri alakoulussa ja vanhin yläkoulussa.

Yksi vanhemmista totesi kyynisesti, että pian koko koulu siirretään todennäköisesti Inariin. Siellä opetus on varmasti halvempi järjestää.

Erästä vanhempaa askarrutti, missä koulussa hänen lapsensa aloittaa koulutiensä muutaman vuoden kuluttua. Koti oli aikanaan valittu koulun sijainnin perusteella.

Moni pohti ylipäätään, miksi Järvenpään kaupunki haluaa olla muuttovoittoinen kunta ja hehkuttaa 40 000 asukkaallaan, jos ei ei kykene takaamaan sen pienimmille asukkaille asianmukaista ja pysyvää opetusta.

Monet isovanhemmat olivat murheissaan pienten koululaisten olemattomista mahdollisuuksista käydä koulua rauhallisessa ja ikätasoon nähden soveliaassa oppimisympäristössä - ilman vuodesta toiseen toistuvia muutoksia.

Koulun nykyiset vanhemmat kantoivat huolta kahteen alakouluun jaettavan kouluarjen sujuvuudesta, erityisopetuksen järjestämisestä ja yhden koulunkäynnnin ohjaajan keinoista revetä kahteen kouluun yhtä aikaa.

Muutama kysyi Rouva Sanalta suoraan, mitä asialle voi enää tehdä? Voiko siihen vielä vaikuttaa: ryhtyä koululakkoon, nousta barrikaadeille?

Niinpä. 

Sana on yhä vapaa. Jätä viestiä, kommentoi. Voit tehdä sen myös nimettömänä.

0 comments:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram