Ulkona sataa ja vihmoo melkein kuin kunnon syksyaikaan. Mikä onkaan silloin levollisempaa kuin sytyttää kynttilä, vetää villasukat jalkaan, juoda kuppi kuumaa ja neuloa.

Rouva Sanalla oli takavuosina ilo jututtaa aivotutkija, professori Minna Huotilaista, joka on levittänyt vuosien ajan käsillä tekemisen hyötyvaikutusten ilosanomaa. Muun muassa käsitöiden plussat muutoinkin kuin lämmittävien villasukkien muodossa ovat viime aikaisten tutkimusten valossa kiistattomat.

Huotilaisen mukaan käsityöt auttavat keskittymään ja muistamaan sekä tehostavat oppimista. Kuultu viesti menee siis paremmin perille käsitöitä tehdessä (oiva vinkki muuten luentosaleihin ja päivän mittaisiin kokouksiin, vink, vink).

Käsitöitä voi ja on lupa tehdä aina ja kaikkialla. Rouva Sana kutoo talvisin sukkia ja kesällä puikot vaihtuvat virkkuukoukkuun ja matonkuteisiin.

Oiva inspiraationlähde, materiaalien kehto ja tunnelmallinen rentoutumispaikka käsitöiden tekijöille on neulekahvila Lentävä Lapanen. Järvenpäässä sijaitseva neulekahvila on saanut kesän kynnyksellä valikoimiinsa tukun uusia lankoja muun muassa virkkaajille sekä omaa suunnittelutyötä olevan Lempi-villalangan, joka on ehtaa kotimaista tuotantoa alusta loppuun saakka.

Perheen nuorimpia käsitöiden saloihin tutustuttaa Lentävän Lapasen alakouluikäisille suunnattu lasten käsityökerho, joka käynnistyy ensi viikolla. Ainakin viime kesän kaksi kesäkurssia olivat menestyksiä.

Nyt käsitöitä tekemään! Helteet palaavat vielä!


Kuvan ruotsalainen Millamia-lanka on suunniteltu erityisesti lastenvaatteita ajatellen.
Lentävä Lapanen tuo lankaa maahan tiettävästi ainoana liikkeenä Suomessa.

Rouva Sanan lempilankoja kesäaikaan ovat maton- ja kuvan ontelokuteet,
joita on Lentävässä Lapasessa koko joukko herkullisia värejä.

Molla Millsin teokset ja langat eivät käsityön harrastajille juuri enää esittelyä kaipaa.

Lentävän Lapasen oma ihanainen Lempi-villalanka on kotimaista alkuperää.

Kuppi kuumaa ja virkkaamaan (no, pienet virkkutyöt ovat todellisuudessa
Lentävän Lapasen Taina Schildtin taidonnäytteitä...).