Sunnuntaina nautitaan kulttuurista

16 toukokuuta 2014

Olipa viikonloppuna hellettä tai ei, sunnuntaiksi kalenteriin kannattaa raivata hetki kulttuurille.

Tiesitkö, että 18. toukokuuta vietetään kansainvälistä museopäivää? Keskisen Uudenmaan museot ovat ottaneet päivän aikana juhlinnan omakseen - ja se tarkoittaa sitä, että sinä pääset nauttimaan museoiden antimista ilmaiseksi.

Museoihin on päivän aikana siis vapaa pääsy ja kaupan päälle sinulle tarjoillaan monenlaista erikoisohjelmaa.

Mukana kansainvälisen museopäivän vietossa ovat kaikki tuusulaiset museot - kuten muun muassa Halosenniemi, Taidekeskus Kasarmi, Aleksis Kiven kuolimökki, Lottamuseo ja Erkkola -, Järvenpään taidemuseo ja Ahola. Keravan taide- ja museokeskus Sinkka on suljettu näyttelynvaihdon vuoksi.

Tarkemmat tiedot löytyvät museoiden omilta verkkosivuilta. Rouva Sanan on kuitenkin pakko vinkata yksi mielenkiintoinen poiminta:

Taiteilijakoti Erkkolassa Tuusulan Rantatiellä vietetään sunnuntaina Anni Swan -päivää. Esillä on toukokuun alussa avautunut Satujen kuningatar Anni Swan -kesänäyttely, joka esittelee kirjailijan elämää ja tuotantoa maalausten ja Swanin kirjoihin tehtyjen kuvitusten avulla.

Esillä on taidetta niin Eero Järnefeltiltä, Venny Soldan-Brofeldtilta, Rudolf Koivulta kuin Martta Wendeliniltäkin.

Kello 15 Erkkolassa kuullaan Sirpa Kivilaakson esitelmä Anni Swanista, ja iltapäivä huipentuu Marika Sampo-Utriaisen monologiin. Pikkulinnut ovat laulaneet Rouva Sanalle, että se jos jokin, on näkemisen ja kuulemisen arvoinen.

Kipin kapin kaikki siis nauttimaan sunnuntaina keskisen Uudenmaan kulttuurista - ilmaiseksi.

Erkkola Tuusulan Rantatiellä esittelee ensi sunnuntaina kirjailija Anni Swanin elämää (kuva: Sami Mannerheimo).

0 comments:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram