Onko sinun Vanhankylänniemesi joutomaa vai keskiuusmaalainen virkistyskeidas?

29 tammikuuta 2015

Olitpa sitten järvenpääläinen tai muutoin vain satunnainen matkailija, mikä on mielipiteesi Vanhankylänniemestä?

Onko se mielestäsi keskiuusmaalainen virkistyskeidas vai onko siellä ollut joskus jotain, joka on enää pelkkä haalea muisto?

Jos sinulla olisi voima, valta ja mahti, mitä tekisit Vanhankylänniemelle?

Tai entä jos sinulla olisi valta, voima ja mahti, mutta vain muutama satanen taskussasi - mitä tekisit Vanhankylänniemelle silloin?

Entä keitä kaikkia käyttäjiä varten sitä pitäisi pitää yllä? Kenelle Vanhankylänniemi kuuluu: uimareille, veneilijöille, frisbeegolffaajille, karavaanareille, ulkoilijoille - vai kaikille heille?

Annahan, Rouva Sana voi aloittaa.

 1. Jos (tai kun) rahaa on vähän, jo ihan pienetkin asiat riittäisivät: olisi mukava, jos alueen yleisilmettä voisi kohentaa siistimällä paikkoja ja uimarannan ympäristöä, raivaamalla risukkoja, tuomalla roskakoreja ja puistonpenkkejä ja luomalla muutamia kunnollisia nuotiopaikkoja istuimineen.
 2. Missä ovat alueen kahvilapalvelut silloin, kun siellä liikkuu väkeä: kesäisin tai talvisaikaan, kun puoli Keski-Uusimaata luistelee ja hiihtää järven yli Vanhankylänniemeen?
 3. Juhannus ja yötön yö: voisiko Vanhankylänniemen toimintaa kehittää silloin?
 4. Kahvilatoiminta uimarannan kupeessa kesäisin on todellista luksusta. 
 5. Kesäteatteri ja Puistoblues kuuluvat Vanhankylänniemeen.
 6. Yhtä olennaisesti Vanhankylänniemeen kuuluvat jo siellä olevat eri urheilu- ja liikuntaseurat. Niiden toimintaedellytykset tulee mahdollistaa.


No, nyt sinulla on tuhannen taalan paikka vaikuttaa ja kertoa mielipiteesi. Hyvä kasvaa Järvenpäässä -asukasliike järjestää yhteistyössä Järvenpään kaupungin kanssa ensi viikon lauantaina 7. helmikuuta Kuvittele Vanhankylänniemi -tapahtuman.

Päivän tarkoituksena on ideoida - siis kuvitella -, millainen Vanhankylänniemi voisi sen käyttäjiensä, sinun, minun ja meidän kaikkien mielestä parhaimmillaan olla.

Mitä sieltä pitäisi vähintään löytyä, mitä kohennustoimenpiteitä Vanhankyläniemessä pitäisi tehdä - vai ovatko nämä ajatukset kaikki täysin yhdentekeviä? Siitäkin on sallitaan sanoa sananen.

Päivä toteutetaan yhteistyössä sosionomi Katri Kytöpuun kanssa. Hän vetää sen arvostavaksi menetelmäksi kutsutun keinon avulla. Nimi on proosallinen, mutta sen ei kannata antaa hämätä. Maailmalta löytyy tukku keinon avulla onnistuneesti toteutettuja projekteja.

Vai haluaisitko kommentoida Vanhankylänniemeä ja aloittaa keskustelun jo tässä? Rouva Sana lupaa jakaa palautteesi eteenpäin tapahtuman järjestäjille.Kuvittele Vanhankylänniemi -tapahtuma järjestetään la 7.2. klo 10-15 Kalastajien majalla Tuulimyllyntiellä Järvenpäässä. Vapaa pääsy.

Jos toivot ilmaista soppalautasta, ilmoita osallistumisestasi etukäteen osoitteeseen info@hyvakasvaajarvenpaassa.fi - mieluiten kuluvan viikon loppuun mennessä.
Hyvää, hyvää viikonloppua!!!2 comments

 1. Allekirjoitan kaikki kuusi kohtaaasi, mutta yhden vielä lisäisin. Jotta kahvila- tai ravintolatoiminta tai mitä se sitten onkaan, kannattaisi, niin ottaisin ne ympärivuotiset karavaanarit takaisin ja heille jotkut peruspalvelut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksestasi Villiviini! Olet ihan oikeassa. Kannattava yritystoiminta vaatii varmasti Vanhankylänniemessä muitakin asiakkaita kuin kesä- tai talviviikonloppuaikaan liikkuvia ulkoilijoita.

   Ollessaan parhaimmassa elon kunnossaan leirintä- ja karavaanarialue taisi olla ilmeisen suosittu ja moni jäi sitä kaipaamaan: ihan lähialueeltakin?

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram