Tuusulanjärven tienoon Aika Pojat - ja yksi vaimo

16 tammikuuta 2015
Aika hulppeaa aluetta tämä kotiseutumme on, vai mitä? Sinun ja Rouva Sanan ikiomat kotinurkat.

Me täällä keskisellä Uudellamaalla pitkään asuneet sen jo tiedämmekin, mutta nyt tätä iloista sanomaa viedään maailmalle ulkomaita myöten.

Eilen Helsingin Messukeskuksessa avautuneilla kansainvälisillä Matkamessuilla on hulppea Tuusulanjärven tienoota esittelevä messukokonaisuus.

Aivan kuten Tuusulan kulttuuripalveluista todetaan, vuosi 1865 oli Suomen taiteelle hyvä vuosi. Silloin syntyivät paitsi säveltäjämestari Jean Sibelius myös taiteilijamestari Pekka Halonen.

Ja hiukan sattuman oikusta heistä molemmista tuli sittemmin "meidän oman kylän poikii".Matkamessuilla kannattaa viikonlopun aikana poiketa. Ihan vain kokemassa kotiseutuylpeyttä omista kotinurkista - ja samalla poimia vinkkejä tulevaksi vuodeksi niin kotimaahan kuin kauemmaksikin.

Sillä niin - onhan siellä messuilla Järvenpään ja Tuusulan lisäksi, annapas, kun tarkistan... nooh, sellaiset reilut 800 näytteilleasettajaa lähes 90 maasta.

Ihan kaikkea siis ei ainakaan yhden päivän aikana ehdi kokea.

Aika Pojat kannattaa kuitenkin bongata ja kuvauttaa itsensä viiksien kanssa - ihan niin kuin Rouva Sana teki.
Hyvää matkaa Matkamessuille!Rouva Sanan tärpit Matkamessuille


1. Tuusulanjärven tienoo

Käytännössä messuilla keskinen Uusimaa näkyy Sibelius 150 vuotta -messuosastolla sekä Aika Pojat - Sibelius, Halonen, Gallén 150 vuotta (eli SHG150) -osastolla, jotka sijaitsevat toisiaan vastapäätä.

Sibelius-messuosastolla esittäytyvät Järvenpään lisäksi Hämeenlinna, Helsinki ja Loviisa. Messuosaston keskellä on oma pieni ohjelmalava, jolla esiintyy huomenna lauantaina ainakin Näkemysero eli Juuso Kukkola Sibelius-rappeineen.

Bongaa osastojen lähettyviltä myös Keski-Uudenmaan teatterin nuoret ja nouda uunituore esite. Sibeliuksen ja Halosen juhlavuodet näkyvät näyttävästi myös teatterin ohjelmistossa.

2. Tulli

Oletko katsonut televisiosta Suomen Tulli -ohjelmaa ja ihastunut valppaisiin tullikoiriin? Hyvällä onnella voit bongata Danin ja hänen isäntänsä Mikan messuilta.

3. Finnair ja Aurinkomatkat

Lentokoneen siiven alle tehty messuosasto on jo itsessään nähtävyys.

4. Kreikka

Suomalaisten lähes ikuisella suosikkimaalla on messuilla iso ja informatiivinen osasto.

5. Sibelius 150 -lava 

Lavalla on turkasen paljon mielenkiintoista nähtävää ja kuultavaa koko messujen ajan.

+ Bonus - Rouva Sanan oma suosikki: Koli ja Kolin matkailuyhdistys

Rouva Sana on vankkumaton kotimaan matkailun kannattaja, ja Koli on suosikkikohteistani yksi ylitse muiden. Alati ja ainiaan.

Ja kuinkas sattuukaan. Ovathan siellä matkailleet myös muuten Tuusulanjärven alueen taiteilijatkin aikanaan.
0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram