Unelmoidaan, luvataan ja kehitytään - ainakin pienesti

07 tammikuuta 2015


Onnentäyteistä uuden vuoden alkua Sinulle lukija! Rouva Sanan vuosi 2015 käynnistyy viivähtämällä hetki lomatunnelmissa. Tarkkasilmäisimmät tunnistavat kuvan Rouva Sanan Instagram-tililtä. Kuva on uudenvuodenaatolta.

Pitkään ja antoisaan lomaan kuului roppakaupalla kultaisia, muistorikkaita hetkiä niin perheen, sukulaisten kuin hyvien ystävienkin seurassa - joulusta aina loppiaiseen asti. Hetket tulivat kaikki kirjaimellisesti tarpeeseen.

Rouva Sanan lomaan kuului myös paljon joutenoloa, herkuttelua, kättentöitä, valokuvaamista - ja onneksi myös ulkoilua. Akut ovat nyt ladattu, ja arki saa jälleen alkaa. 

Toivottavasti sinun joulunaikasi oli rauhallinen ja levollinen!

***

Oletko sinä uudenvuodenlupausten laatija? 

Teetkö rakettien paukkuessa ja tinojen sihahtaessa vesiastiaan lupauksia, joiden avulla unelmoit ja toivot seuraavaksi vuodeksi itsellesi piirun verran parempaa elämää? 

Tunnustan: Rouva Sana ainakin tekee.

Rehellisesti sanoen suhtauduin vuosikaudet kriittisesti uudenvuodenlupauksiin. Pidin hölmönä vannottaa ja velvoittaa itseään asioihin, jotka kantavat korkeitaan yhden lumipeitteen ajan.

Kunnes vuosia sitten eräänä uudenvuodenaattona pitkän pirtinpöydän ääreen kertyneen ystäväjoukon haastamana mieleni kelkka kääntyi - aluksi yhdeksi vuodeksi, sitten toiseksi, ja... 

Ymmärsin, että itselleen ääneen lausutuilla lupauksilla ei oikeastaan edes saa tavoitella kuuta taivaalta, sillä lupauksilla ja odotuksilla on merkitystä vain sinulle itsellesi. 

Lupausten tulee olla innostavia ja realistisia, toki liittyä mielellään itsensä kehittämiseen, mutta samaan aikaan jalkojen tulee olla tukevasti maassa.

Tuona samaisena uudenvuodenaattona vuosia sitten syntyi Rouva Sanan ensimmäinen (testi-)uudenvuodenlupaus. Rouva Sana - tuolloin jo hyvää matkaa kohti keski-ikää taittavana - lausui itselleen ja ystävilleen ääneen: lupaan yrittää opetella laskettelemaan.

Jos en opi enkä onnistu, olen ainakin yrittänyt.

Juu juu, hymyilepä vain. Tiedän toki, valtaosa Rouva Sanan ikäisistä laskettelee. Mutta harjoittelepa tuo samainen taito aikuisena. Voin kokemuksen rintaäänellä sanoa: se ei ole mikään helppo homma.

Vaan kuinkas sitten kävikään. 

Rouva Sana ilmoittautui jo samana talvena lastensa kanssa laskettelukouluun (no, äiti omaansa ja lapset omaansa: toim. huom.) ja hurmaantui inhokkilajistaan. Nyt koko perheellä on yksi yhteinen talviharrastus enemmän.

Sittemmin uudenvuodenlupausten innoittamana Rouva Sana on ryhtynyt muun muassa harrastamaan säännöllistä juoksemista, neulomaan (sukkia) ja käsittelemään valokuvia.

Ja kaikki ovat saaneet alkunsa saman periaatteen mukaan: yrittäminen ja kokeileminen riittää. 

Miten sinun uudenvuodenlupauksiesi on käynyt? Mitä sinä olet ehkä alkaneelle vuodelle luvannut?

***

Eikä lupausten tekeminen ole vieläkään liian myöhäistä. Rouva Sanan Facebook-sivuilla julkaiseman Nickelbackin What are you waiting for? -kappaleen sanoin: 

"Are you waiting for the right excuse? 
Are you waiting for a sign to choose? 
While you are waiting, it´s the time you lose. 
What are you waiting for?"

Niinpä.

Jos lupausten tekeminen ei nappaa, vähempikin riittää. Järvenpääläinen Ilontuuli on käynnistänyt Facebookissa Tietoisen tammikuun

Maksuttoman tapahtumakuukauden tavoitteena on haastaa ja samalla innostaa osallistujia omaa hyvinvointia tukeviin valintoihin arjessa. Liity joukkoon, vielä ehtii. Yksikin kuukausi voi antaa ihan uutta virtaa.

Unelmoidaan, luvataan itsellemme pienesti, yritetään ja samalla toivottavasti myös hieman kehitytään.

Ja pohditaan vajaan vuoden kuluttua yhdessä, miten laatimiemme lupaustemme (tai unelmiemme) lopulta kävi :).

Ja tämä seuraava on ainakin ehta lupaus: tästä lähtee Rouva Sanan vuosi 2015. 

Seuraavalla kerralla viikonvaihteessa vuorossa onkin jotain ihan jotain muuta. Olehan kuulolla!2 kommenttia

  1. Muutama pikku lupaus ei ole koskaan pahitteeksi, meni syteen tai saveen :). - Ansku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on Rouva Sanan hengenheimolaisia, loistavaa :). Hyvää ja insiproivaa tammikuuta sinulle Ansku!

      Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram