Kun Strömsö muutti päiväksi Porvooseen

06 heinäkuuta 2015Kaikki ei mene bloggaajallakaan kuin Strömsössä, vaikka joskus se saattaa ehkä tuntua siltä.

Mitä Rouva Sanalle kävi, kun hän pääsi kesäpäivän viettoon Porvooseen? Kamera ei inahtanutkaan.

Astuin ulos autosta ja halusin ottaa ensimmäisen kuvan jokivarresta kohti vanhan kaupungin keskustaa, ja kamera ei tehnytkään enää mitään.

Ei mitään, vaikka se oli toiminut edellisenä päivänä kuin rasvattu!

No joo, myönnettäköön. Kamerassa on ollut viimeisen kahden kuukauden aikana hiipumisen merkkejä.

Vanha Olympukseni on yrittänyt tehdä parhaansa ja palvella rouvan kiivassa tahdissa. Kevät on ollut kuitenkin ilmeisen liikaa.

Käytin kameraani kesäkuun alussa kerran jo huollossa, ja latausongelmien vuoksi siihen päädyttiin vaihtamaan uusi akku. Se ei kuitenkaan auttanut.
Kun pääsin retkeltä kotiin, rassasin kameraa itku silmässä. Mitä ihmettä tekee kirjoittamisen ja kuvaamisen sekatyöläinen, jolla ei ole kameraa?

Ja kas, yhtäkkiä - tosin vasta seuraavana päivänä - vanha palvelijani inahti ja innostui näyttämään parastaan, mutta miten.

Sen asetukset muuttuivat kiinankielisiksi (juu-u, luit ihan oikein...) ja päiväys hyppäsi 11. heinäkuuta vuoteen 2049!

Toivon sydämestäni, että se ei ollut mikään enne. Sillä selvää on, että kamerakaupoille tässä on vielä mentävä, ja pian.

Mutta se ei olekaan mikään ihan helppo juttu, sillä kameroiden valikoima on, sanotaanko ihan pikkuisen, muuttunut siitä, kun tämä rouva on viimeksi ollut ostamassa kameraa.

Miten sitä osaisi ostaa itselleen sopivan?


No, mutta muutama sananen vielä Porvoostakin.

Porvoo lienee erityisesti pääkaupungin ympäristössä asuville kestomatkailukohde. Niin se on Rouva Sanallekin.

Parasta kaupungissa on... itse kaupunki. Sen mukulakiviset kadut, vanhat talot ja fasadit, pienet ikkunat, joista osasta näkee sisälle. Pitkä jokiranta, joka houkuttelee luokseen samaan tapaan kuin Turussa.

Kaupungin tunnelma ja henki, jonka tavoittaa parhaiten vanhassa kaupungissa - ja leppoisena kesäpäivänä -, vaikka tunnelmallinen kaupunki on myös lumisena joulukuun päivänä.

Kesä ei ole kuitenkaan kesä eikä mikään ilman kesäretkeä Porvooseen, vaikka rehellisyyden nimissä Rouva Sana on kolunnut vuosien aikana kaupungin nähtävyksiltään loppuun: jopa kansallisrunoilija Runebergin kodissa ja Tuomiokirkossa on tullut käytyä sen useamman kerran.

Mutta jokin taika erityisesti Porvoon vanhassa kaupungissa on. Kun sitä on vain astellut suvisia mukulakivikatuja muutaman tunnin ajan ja nauttinut seudun tunnelmasta, olo on hyvin voimaantunut.

Tulee tunne, että sitä jaksaa taas hetken melkein mitä vain.

PS. Hätä keinot keksii - varsinkin, jos omistaa luotettavan älypuhelimen. Nämä kuvat on ikuistettu Porvoosta IPhone 4S:llä.

6 comments

 1. Hyvältä näyttää nämä kuvat ♡
  Porvoo on kyllä niin kaunis kaupunki, varsinkin tuo vanhakaupunki.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi rohkaisusta ja hengessä mukana olemisesta <3. Bloggaajakollegana tiedän, että jaat nämä tuntoni ;). Kameratta eläminen on tässä hommassa hiukan kuin yrittäisi sinnitellä ilman oikeaa kättä...

   Porvoo on ihana kaupunki! Terkkuja vain sinne siellä asuville. Mahtanetteko olla itse samaa mieltä kaupungin ihanuudesta ;)?

   Poista
 2. Kuvat ovat ihan hyviä ja kirkkaita! (sanoo IPhonella kuvaaja :) jossa liian usein akku vähissä blokkausta ajatellen) Minäkin kävin eilen Porvoossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Palautteesi lämmittää tämän kaaoksen keskellä :) <3!!! Olen ollut muuten hyvin tyytyväinen Iphonen kuvien laatuun. Ei se tietenkään kameraa korvaa, mutta hätätilassa kännykkä (näköjään) pelastaa.

   Tuo akun vähyys on kyllä ainainen ongelma älypuhelimien kanssa. Akku kuluu erityisesti kuvatessa turkasen nopeasti.

   Oi, poikkesit täällä puolikunnalla Suomea! Porvoo ON hieno kaupunki.

   Poista
 3. What, what, what mitä se kamera temppuilee ja miten saattoi kun olit vielä Porvoossa. Inha juttu ja perin tyypillistä, ainakin meillä jotka emme ole syntyneet niiden kirkkaimpien tähtien alla. Hih.

  Täytyy aivan kauhukseni myöntää, että stadilaisena ramppasin enemmän Porvoon vanhassa kaupungissa, kuin nyt kun olen asustanut täällä jo vuodesta 2007.... Matkaa vanhaan kaupunkiin on 4km, mutta kun se on tuossa likellä, hieman niin kuin aina pääsee, jännittävä retkielementti viety pois, on vain pikku pyrähdys, niin kappas ei tule käytyä.

  Porvoo on ihana, täällä asuu iloisia ja ystävällisiä ihmisiä, viihdyn täällä kovasti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, että piti tosiaan kotikaupunkiisi tulla töpeksimään;). Mutta mehän olemme tottuneet siihen, että Mr. Murphy vierailee luonamme tasaisin väliajoin ;). Jos ei muuten niin heittämällä mekon päiväksi nurin päin ;) <3.

   Tuohon tuollaiseen kotikaupunkiasiaan Tiia itse asiassa pähkäilylläni hieman viittasinkin. Osasin ounastella, että tilanne on juuri tuo kertomasi. Mikä on lähellä, on oikeastaan liian kaukana. Paradoksi.

   Asun itse kultakauden taiteilijoiden mekassa, mutta arvaapa vain, kuinka usein näitä Suomen kuuluimpia nähtävyyksiä tulee vuoden aikana koluttua. Ainolakin on monen vuoden tauon jälkeen tänä vuonna to do - (tai to go -) listalla, vaikka voisin käydä siellä monta kertaa kesässä.

   Mutta eivät nämä seikat kotikaupungeista huonoa tee. Porvoo on ihana kaupunki - ja omassani viihdyn kotoilupainotteisesta oleilusta huolimatta myös :). Aurinkoa Tiia!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram