Kesän hyvyys - tai oikeastaan sen puuttumattomuus - on ollut kuluneiden kuukausien puheenaihe numero yksi. Hymyilyttää, miten homogeenista kansaa me suomalaiset ainakin yhdessä asiassa olemme: kesäsään kohdalla.

Ja kyllä menneen suven sää rehellisyyden nimissä Rouva Sanaakin rassasi. Valehtelisin, jos väittäisin, että en ollut suutuksissa poikkeukselliseen ilmanalaamme kertaakaan.

Kesään liittyy koulujen päättymisen jälkeen aina jonkinlainen lausumaton lupaus onnellisuudesta, hyvästä olosta, auringosta. Ainakin Rouva Sanan mielessä.

Ja miksi ei liittyisi, kun on ensin parhaimmillaan (tai pahimmillaan, ihan miten vain) kulkenut noin 10 kuukautta (kevyt)toppatakissa ja maihareissa.

Toukokuun lopussa sitä tekee väkisinkin mieli tuulettaa muutakin kuin pääkopppaa.

Ja sitten tulee kesä, jolloin mikään ei ole niin kuin muina kesinä.

Rouva Sana pukee uskollisesti ylleen shortsit ja topin - vain koska on kesä -, ja liittää niihin myöhemmin päivän aikana vaivihkaa sukat ja hupparin. Uuh, mikä fashionyhdistelmä!

Hän kuljettaa kassissaan varvastossuja mukanaan vain siltä varalta, että jos edes yhtenä kesäpäivänä olisi mahdollisuus kävellä koko päivän ilman sukkia.

Kuluneen kesän luottovaatteet olivat lopulta siis: T-paita, villatakki ja tennarit. Tylsää ja mielikuvituksetonta, mutta todellista totta.

Muutenhan sitä olisi lähes tulkoon paleltunut.
Ja ihan vain koska puhdas pyykki on paras tuoksu maailmassa, Rouva Sana kiikuttaa pyykit sitkeästi kerta toisensa jälkeen ulos narulle kuivumaan vain todetakseen, että ne kastuvat muutaman tunnin kuluttua - vaikka juuri sinä päivänä säätiedotuksen mukaan ei pitänytkään sataa.

Sateettomiakin päiviä piti siis joskus olla vaan satoipa aina kuitenkin.
Mikään ei tänä kesänä todellakaan ollut niin kuin muina suvenseutuina, mutta eipä kaikki ole ollut täsmälleen samoin edellisvuosinakaan. Ei, vaikka aurinko on paistanut ja paahtanut suomalaisia kuivumiseen asti

Oli siksi jotenkin tervehdyttävää huomata, että kulunut kesä oli monella tapaa hyvä kesä. Ei sää kesää pahenna, jos ei rouva itse kesää.

Vai miten sen nyt meni?

Nooh, vaikka muutamaa paahteista rantapäivää lisää jäi kyllä ihan pienen pieni ikävä...