Hurraa, keski-ikäiset bloggaajat tulevat nyt!

02 marraskuuta 2015

Keski-ikä ja bloggaaminen.

Jos olet Rouva Sanan Facebook-seuraaja, olet päässyt viime viikolla kahden edellä mainitsemani aiheen makuun.

Lähes hurmoksellisen mediaviikon keski-ikäisten (naisten) bloggaamisesta nostattivat Ylen julkaisemat uutiset niin verkossa kuin radiotaajuudellakin. Löydät muutaman uutisista edelleen klikkaamalla tästä ja tästä.

Koska sanapari on niin herkullinen, aihetta on pakko jatkaa vielä muutaman postauksen verran.

Miksi?

Kuten Facebookissa ja muutamissa blogikommenteissani totesin, ei vähiten siksi, että aiheita on lähestytty kahden upean naisbloggaajan, Minäkö keski-ikäinen? -bloggaajan Tiian ja Pinkit korkokengät -bloggaajan Maijun kautta.

Mutta ehdottomasti myös siksi, että... no, miten sen nyt kauniisti sanoisi... oli aiheilla jo aikakin nousta julkisuuteen.

Sillä jokainen 40 vuotta täyttänyt tietää saman, jonka Sus Ki kiteytti oivallisesti viime viikolla Rouva Sanan Facebook-sivuilla: "Neljänkympin jälkeen elämä alkaa uudelleen!".

Niin alkaa - ja hyvin vahvasti alkaakin.

Sen tiedämme myös totta vie kaikki me, tänä vuonna perustetun  40+blogit-portaalin bloggaajat, jotka olemme kokoontuneet yhteen juuri saman seikan vuoksi: elämää on neljänkymmenen ikävuoden jälkeenkin.

blogi




































On lopulta oikeastaan aika hämmästyttävää, että vasta nyt, loppuvuodesta 2015, keski-ikäisistä naisista on tullut Suomessa vähitellen hyväksytty ja kaupallisesti mielenkiintoinen kohderyhmä (no, kaikkialla muualla paitsi työmarkkinoilla... hiukan on siis vielä asenteissa rukkaamista...).

Ylen uutisessa haastatellun trendianalyytikko Susanna Björklundin mukaan keski-ikäisyys on vahva megatrendi maailmalla, ja sen ympärille on luotu suuri joukko erilaista liiketoimintaa. Silti Suomessa tätä samaa ikäryhmää on pidetty tähän asti hautaan valmistautuvana.

Syy keski-ikäisyyden arvostamiselle on hyvin yksinkertainen: olemme keskimääräisesti paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen. Se myös näkyy ulospäin.

Ruuhkavuosien jälkeen meillä on mielenkiintoa, aikaa ja aika usein myös rahaa kaksi-kolmikymppisiä enemmän huolehtia itsestämme ja se, mikä usein keskusteluissa unohtuu, perheestämme ja läheisistämme.

Mielipidevaikuttajina ja rahankäyttäjinä keski-ikäiset eivät ole siis mikään ihan vähäpätöinen joukko. Ihan heti en blogiyhteistyötä tekevänä uskaltaisi tätä massaa enää sivuuttaa.

No, huomenna Rouva Sana kirjoittaa muutaman sanasen vielä bloggaamisesta yleensä. Ylen uutisessa vedetään nimittäin yhtäläisyysmerkki bloggaamisen ja julkisen päiväkirjan välille.

Onko se sitä?

Huomenna jatketaan.

18 comments

 1. Kyllä meissä keski-ikäisissä on vielä voimaa jäljellä ja tietenkin jo niitä elämän kokemuksiakin. Ihan huippua, että se vihdoinkin on huomattu myös mediassa. Kyllä meidän kelpaa kun Tiia ja Maiju avaavat meille muillekin tietä median ihmeelliseen maailmaan. Hitsi että tykkään meidän 40+ tyypeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan! Puhut niin silkkaa asiaa :).

   Ja minä näen tämän kaiken hypetyksen hatunnostona koko ikäluokalle. Keski-ikäiset nelikymppisistä eläkeikään asti alkavat olla vihdoin hovikelpoista väkeä ja siinä asemassa, joka sille aidosti kuuluu. Jes.

   Poista
 2. Mä olen myös ihan liikutuksen ja tavallaan hurmoksen vallassa. Hyvä tädit, hyvä me nelikybäset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä hurmoksessa on kiva viipyillä pitempäänkin ;)..

   Poista
 3. Upea Rouva Sana & co-bloggaajat! Tätä ilosanomaa kannattaa jakaa eteenpäin ja meidän 40+ yhteisöä! Ei yhtään kyllästytä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhtiin pääseminen ei ole sekään meitä nuorempien yksinoikeus ;).. Me 40+-joukko emme tosiaan ihan hevin kyllästy.

   Poista
 4. Meissä on voimaa, virtaa, energiaa ja kaikkea siltä väliltä :)

  VastaaPoista
 5. Olen itsekin huomannut, että yli nelikymppisiin bloggaajiin ei enää suhtauduta huvittavina kummajaisina. Muutamia ihan kivoja yhteistyötarjouksiakin olen saanut ihan nimenomaan sen takia että olen keski-ikäinen ja lukijat niitä kaupallisesti mielenkiintoisia, aktiivisia ikätovereita. Elämänkokemus ja elämäntilanne ovatkin vain plussaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lukijanäkökulman nostaminen esiin oli muuten hyvä huomio, joka ei ole tainnut riittävästi missään vielä korostuakaan. Kiitos, kun toit sen esille.

   Tosiaan; ei vielä se, että me keski-ikäiset bloggaajat olemme monessa mielipidevaikuttajina. Meitä seuraa huikaisevan suuri lukijajoukko, joka toimii yhtä kaikki samanlaisena mielipidevaikuttajana tahollaan sekin. Tätä väkeä riittää yksinomaan 40+:n joukossa.

   Kun samaan aikaan suuri osa kotitalouksien rahavirroista kulkee näiden samojen rouvien ja herrojen kautta, ei heidän (=meidän) mielipiteitä sovi yhtään väheksyä.

   Hei, ja tässä iässä parasta muuten on, että uskaltaa sanoa suoraan :)! Hyvä on yleensä taatusti hyvä. Ja toisin päin.

   Poista
 6. Kiitos ihana Rouva Sana. Meissä aikuisissa naisissa on se energia. Senhän me olemme tienneet jo pitkään ja onneksi nyt sen kohta tietävät muutkin ;)

  VastaaPoista
 7. Sydämelliset kiitokset tästä. <3 Niinhän se on, tämä on kaikille meille hyvä juttu, että meidän ikäisistä puhutaan, nostaa koko keski-ikäisten henkeä.

  Lumo juuri kuvailee hyvin, mukavaa ettei suhtauduta kummajaisina, koska sellainen pelko on siivittänyt omaa blogimatkaa, mutta pelko alkaa hiljakseen haalentumaan. <3

  Meillä on mahtava yhteisö ja sinä oot super <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tiia ihanista sanoistasi <3!

   Eikös sitä jossain mainoksessa ole joskus oivallisesti sanottu, että "maailma tarvitsee esikuvia". Sinä ja Maiju olette toimineet erinomaisina asenteiden muokkaajina ja uudisraivaajina, ja me muut ikäkollegat komppaamme sujuvasti teidän välittömässä peesissä. Näin se maailma sitten muuttuu: on muuttunut ennen ja muuttuu edelleen.

   Tärkeintä tässä kaikessa kuitenkin on, että asenteiden muuttuminen ei koske vain tätä blogistaniaa vaan hyvä sataa kaikkien keski-ikäisten rouvien ja herrojen iloksi. Ja siitäkös se tämä rouva ainakin tykkää ;). Jes.

   Poista
 8. Hieno puheenvuoro! Hieno yhteisö! Kiitos Rouva Sana!

  VastaaPoista
 9. Hienosti kirjoitettu Minna:) 40 jälkeen on parasta:) Minulle se oli mitä parhainta aikaa,tapasin elämäni rakkauden,hullaannuin ja muutin toiselle puolelle maailmaa rakkauden perässä:D

  VastaaPoista
 10. Voi kiitos Jael <3. Sitä ei aina tiedäkään, mitä kaikkea ihana keski-ikä voi tuoda tullessaan <3..

  VastaaPoista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram