Keski-ikä ja bloggaaminen.

Jos olet Rouva Sanan Facebook-seuraaja, olet päässyt viime viikolla kahden edellä mainitsemani aiheen makuun.

Lähes hurmoksellisen mediaviikon keski-ikäisten (naisten) bloggaamisesta nostattivat Ylen julkaisemat uutiset niin verkossa kuin radiotaajuudellakin. Löydät muutaman uutisista edelleen klikkaamalla tästä ja tästä.

Koska sanapari on niin herkullinen, aihetta on pakko jatkaa vielä muutaman postauksen verran.

Miksi?

Kuten Facebookissa ja muutamissa blogikommenteissani totesin, ei vähiten siksi, että aiheita on lähestytty kahden upean naisbloggaajan, Minäkö keski-ikäinen? -bloggaajan Tiian ja Pinkit korkokengät -bloggaajan Maijun kautta.

Mutta ehdottomasti myös siksi, että... no, miten sen nyt kauniisti sanoisi... oli aiheilla jo aikakin nousta julkisuuteen.

Sillä jokainen 40 vuotta täyttänyt tietää saman, jonka Sus Ki kiteytti oivallisesti viime viikolla Rouva Sanan Facebook-sivuilla: "Neljänkympin jälkeen elämä alkaa uudelleen!".

Niin alkaa - ja hyvin vahvasti alkaakin.

Sen tiedämme myös totta vie kaikki me, tänä vuonna perustetun  40+blogit-portaalin bloggaajat, jotka olemme kokoontuneet yhteen juuri saman seikan vuoksi: elämää on neljänkymmenen ikävuoden jälkeenkin.

blogi
On lopulta oikeastaan aika hämmästyttävää, että vasta nyt, loppuvuodesta 2015, keski-ikäisistä naisista on tullut Suomessa vähitellen hyväksytty ja kaupallisesti mielenkiintoinen kohderyhmä (no, kaikkialla muualla paitsi työmarkkinoilla... hiukan on siis vielä asenteissa rukkaamista...).

Ylen uutisessa haastatellun trendianalyytikko Susanna Björklundin mukaan keski-ikäisyys on vahva megatrendi maailmalla, ja sen ympärille on luotu suuri joukko erilaista liiketoimintaa. Silti Suomessa tätä samaa ikäryhmää on pidetty tähän asti hautaan valmistautuvana.

Syy keski-ikäisyyden arvostamiselle on hyvin yksinkertainen: olemme keskimääräisesti paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen. Se myös näkyy ulospäin.

Ruuhkavuosien jälkeen meillä on mielenkiintoa, aikaa ja aika usein myös rahaa kaksi-kolmikymppisiä enemmän huolehtia itsestämme ja se, mikä usein keskusteluissa unohtuu, perheestämme ja läheisistämme.

Mielipidevaikuttajina ja rahankäyttäjinä keski-ikäiset eivät ole siis mikään ihan vähäpätöinen joukko. Ihan heti en blogiyhteistyötä tekevänä uskaltaisi tätä massaa enää sivuuttaa.

No, huomenna Rouva Sana kirjoittaa muutaman sanasen vielä bloggaamisesta yleensä. Ylen uutisessa vedetään nimittäin yhtäläisyysmerkki bloggaamisen ja julkisen päiväkirjan välille.

Onko se sitä?

Huomenna jatketaan.