Missä tarinat yhdistyvät - Solo Sokos Hotel Estoria

26 huhtikuuta 2016

Etsitkö kesälomamatkasi ajaksi Tallinnaan uutta majoitusvaihtoehtoa? Oletko kolunnut tutut hotellit jo moneen kertaan ja kaipaat jotain uutta, ehkä hieman ekstraakin?

Solo Sokos Hotel Estoria on jäänyt suomalaismatkustajien keskuudessa käsittämättömän vähälle huomiolle, osin myös klassisen Viru-hotellin varjoon.

Täysin aiheetta, murisee Rouva Sana, sillä nyt puhutaan kahdesta tyystin eri hotellista niin hengeltään kuin miljööltään.

Estoria


Estoria
Lomamatkan luksusta.
Eräs syy Estoria-hotellin pimentoon ehkä on, että tietämättömän on vaikea sitä hahmottaa. Solo Sokos Hotel Estoria sijaisee fyysisesti Virun kyljessä, vastaanottotiloiltaan kirjaimellisesti saman katon alla.

Juu, Rouva Sana tietää kyllä.

Enpä minäkään ollut aikaisemmin Virussa majoittuessani ja sen suuren aulan läpi Viru-keskukseen marssiessani tullut ajatelleeksi, että valtavan tilan vasemmalla puolella on toisen hotellin vastaanottotiski.

Solo Sokos Hotel Estoria on rakennettu Viru-keskuksen päälle Viru-hotellin välittömään yhteyteen. Vastaanottotilojen lisäksi myös hissit huonekerroksiin ovat Virun kanssa yhteiset.

Mutta mitään muuta yhteistä hotelleilla ei sitten olekaan. Hissikäytävästä avautuu avainkortilla Estorian puolelle täysin erilainen maailma: tarinoiden maailma (ja siitäkös tämä rouva tykkää!).

Estoria
Huone... eiku.. stoori ysikolmeneljä.

Vajaat parisen vuotta sitten avautuneen Estorian lähtökohtana ovat virolaiset tarinat. Hotelli noudattaa omassa filosofiassaan Rouva Sanan teesiä: mikään tarina ei ole liian pieni kerrottavaksi.

Mahtavaa! (Ihan kuin rouvan oma hotelli...)

Jokainen Estorian hotellihuone valottaa yhden virolaisen, paikallisen tarinan. Tarina liittyy historialliseen tapahtumaan, paikkaan, kuuluisuuteen tai vaikkapa luontoon kuten Viron vanhimpaan kahvilaan, monille suomalaisillekin tuttuun Maiasmokkiin, suoalueisiin tai Kalev-suklaaseen.

Kun lomamatkasi aikana tutustut tarinoista yhteen, jää sinulle tulevilla reissuilla tutustuttavaksi vielä 92 muuta.

Voiko ideaa ylistää liikaa?!

Voi tai ei, tämä rouva kyllä nyt vielä kerran hehkuttaa: uuh, miten upea, mielenkiintoinen ja ennen kaikkea ennakkoluuloton missio.

Pois standardiajattelusta kohti yksilöllisempää majoituspalvelua yhdistettynä arvokkaaseen ylpeyteen omasta kotiseudusta.

Ja jos tarinat jäävät kiehtomaan ja mieli janoaa niitä ennen seuraavaa lomamatkaa lisää, kaikki stoorit on koottu samojen kansien väliin. Jokaisesta hotellihuoneesta löytyy yksi tarinakirja.

(Tarina kertoo, että Estoria-hotellin tarinakirjaa on myytävänä paikallisissa kirjakaupoissa. Kirjasta on vaivihkaa tullut hyvin suosittu. Mistä kirjasta voi tavoitella tänä päivänä enää 10 000 kappaleen painosta?)

Estoria
Tämän huoneen seinällä on tarinaa suoalueista.

Estoria

Mutta tarinat eivät ole ainoa se jokin -juttu hotellissa. Solo Sokos Hotel Estoriassa valitaan myös virolaista designia. Hotellissa tehdään jatkuvaa yhteistyötä paikallisten suunnittelijoiden kanssa.

Designin vaaliminen ei rajoitu vain muutaman huonekalun esittelemiseen vaan valtaosa huoneiden peruskäytössä olevista valaisimista, hyllyistä ja istuimista on virolaisten suunnittelijoiden valmistamia.

Hotellin ehdotonta plussaa kaiken edellä mainitun lisäksi on ennakkoluulottomasti ja rohkeasti käytetty yleisväritys sekä muhkeat tekstiilit niin tyynyissä, peitoissa kuin kylpytakeissakin.

Missä muualla hotellihuoneessa olet nähnyt käytettävän päävärityksenä oranssia ja limen vihreää sekä kukkakuoseja? Tuskin missään.

Vaan toimii - ja hyvin vasta toimiikin. Huoneessa tulee jotenkin... iloinen olo.

Estoria

Estoria
Solo Sokos Hotel Estoriassa viihtyvät myös lapset.

Tästä kaikesta syntyy Estoria-hotellin oma henki. Sen aistii jo hotellikäytävällä ennen huoneeseen astumista.

Aulat on sisustettu kotoisiksi olohuoneiksi, joita kehystävät kirjahyllyt, sohva- ja nojatuolirykelmät sekä (ilmaiset) kahvinkeittomahdollisuudet. Jo käytävillä on lupa vain olla ja nautiskella.

Estoria

Kulinaristit arvostavat myös Solo Sokos Hotel Estorian keittiöosaamista.  Erityisesti hotellin aamiainen on kovin kiitelty.

Hotellin makunautinnoista vastaa yksi Viron 12 huippukokista Margus Tammpere. Hän sai viime helmikuussa kunnian toimia eräänä pääkokeista Viron presidentin Toomas Hendrik Ilveksen isännöimällä itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

aamiainen
Aamiaisella.

Tuliko hehkutettua liikaa? Rouva Sana ole ylistyksine ainoa.

Solo Sokos Hotel Estoria valittiin Tripadvisorin matkailijoiden keskuudessa talvella Viron viiden parhaimman hotellin joukkoon.

Saavutus on aikamoinen - semminkin, kun hotelli oli tunnustuksen saadessaan ehtinyt toimia vain reilun vuoden.

Estoria
Riippukeinut kutsuvat aulassa joutilaisuuteen.


Solo Sokos Hotel Estoria kuuluu suomalaisille tuttuun Sokos Hotels -ketjuun. 
Majoitusvarauksen Estoriaan voi tehdä suoraan ketjun varausjärjestelmästä Suomessa.

Solo Sokos Hotel Estoria

Terveisiä Solo Sokos Hotel Estoriasta! T. Rouva Sana
Selfie-kuvauspaikka hotellin jokaisessa kerroksessa pitää huolen,
että kenellekään ei jää epäselväksi, missä ollaan: markkinointiviestintää parhaimmillaan.

Juttu on toteutettu yhteistyössä Solo Sokos Hotel Estorian kanssa.

14 comments

 1. Tiedätkö mihin kiinnitin ensimmäisenä huomiota?
  Tuohon kutsuvaan sänkyyn, ihanat lakanat hei! Ei mitään perus hotellisettiä.
  Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta paikalta. Meidän äiti reissaa pari kolme kertaa vuodessa Tallinnassa, pitää hänelle vinkata paikasta.
  Ihanaa tiistaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvään pointtiin kiinnitit Outi huomiosi: sänky ja peitto ovat juuri sellaisia millaisilta ne kuvassa näyttävätkin - muhkeita, upeita, sellaisia vällyjä, joiden välistä ei oikeastaan välittäisi nyt nousta lainkaan ylös...

   Ja väritys on pirteä. Tämä rouva innostuu aina, kun jossain rikotaan perinteisiä, vakiintuneita, joskus jopa sovinnaisia kaavoja. Aika usein ennakkoluulottomuus nimittäin toimii.

   Ei tosiaan perussettiä vaan jotain uutta erilaista.

   Poista
 2. Minä myös kiinnitin huomiota lakanoihin ja huonekaluihin. Ihania värejä. Vähän erilaista. Laitan tämän vinkin korvan taakse. :) Kiitos. Kivaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh, no ne lakanat, sängyt, värit ja huonekalut todellakin ovat <3 ;)...

   Poista
 3. Paikallista designea ja tarinoita! Kuulostaa todella hyvältä. Ja tunnustan, etten tiennyt tätä hotellista, vaikka matkabloggaaja olenkin…. Mutta nyt tiedän ja saatanpas joskus vaikka valitäkin tämän, niin hyvin hotellia osasit ylistää <3.
  Mitä kaikkea ihanaa siellä aamiaisella oli tarjolla? Olen nimittäin monesti pettynyt juuri S-hotellien (ja muidenkin ketjuhotellien) aamiasitarjontaan ja siksi usein valitsen jonkin pienen boutique-hotellin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikä ei tunnustaudu minkään sortin kulinaristiksi, joten olen hieman huono bloggaaja arvioimaan ruoan tai aamiaisenkaan hyvyyttä. Juon kahvini aina kahvina ja syön puuroni puurona ilman krumeluureja.

   Siksi laitoin kehutkin tekstissä passiiviin: olen kuullut aamiaista kehuttavan. Myönteiset arviot pohjautunevat tiettävästi paljolti huippukokin kädenjälkeen.

   Itseäni aamiaisella viehätti eniten esillepanon esteettisyys, joka oli monesta ketjuhotellista silmin nähden poikkeava. Kaikkialla oli todella kaunista. Jopa juustopalat olisi voinut syödä silmillään.

   Itse löysin suuhunpantavaa runsaasti ja sain vatsani kylläiseksi, mutta nautin itse siis ihan perusaamiaisen. Normiampparista poiketen kahvi/tee/kaakao tarjoiltiin aamiaisella suoraan pöytään (ja myös erikoiskahvia olisi ollut tarjolla) eli sitä ei haeta automaatista.

   Poista
  2. Se on jo aina hyvä merkki, jos kahvi tarjoillaan pöytään! :)

   Poista
  3. Lomaluksusta parhaimmillaan :)!

   Poista
 4. Hyvältäpä vaikuttaa! Nuo juustot.. Kivaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus herkkuja voi syödä pelkästään silmillään :). Iloista vappua Satu!

   Poista
 5. Voi tämä hotelli ihastutti meitä kovasti jo edellisen PING:n yhteydessä. Jäi mieleeni positiivisena kokemuksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käypä joskus testaamassa hotellin sänkyjä nukkumalla ihan yön yli <3. PING:n pikavisiitti huoneissa ei antanut kuin esimakua huoneiden ihanuudesta.

   Poista
 6. Olen myyty ja tykkään, että hotelli saa olla kutsuva ja värikäskin eikä tylsä. Minä viihtyisin kyllä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin! Jännittävää muuten, miksi (ketju-)hotellit yleisesti ottaen vielä ovat aika tylsiä ja persoonattomia. Kun majoituksella on oma henki, se muistetaan ja tullaan ehkä toistekin :).

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram