Rouva Sana on jäänyt koukkuun.

Kaurakuitujauhekoukkuun.

Ensimmäisen kerran Betavivon kaurasta valmistettujen tuotteiden kanssa tein tuttavuutta viime keväänä. Sain maistettavakseni yrityksen kaurasydämiä.

Kokemus on sanalla sanoen... hmmm, no, aika omituinen. Rouva Sanalla ei ole koiraa, ei ole koskaan ollutkaan, mutta kaurasydämistä mieleeni tulivat koiran kuivanaksut.

Tai -murot.

Tai millä nimellä niitä koirien kuivaruokia nyt kutsutaankaan. Kyllä te eläinihmiset ainakin tiedätte.

Minulle tuli kaurasydämiä maistellessa hieman koiramainen olo, ja mietin, että just, tätäkö tämä tervellinen syöminen nyt sitten on.

Haukoin kuivia muroja, jotka eivät edes maistuneet juuri miltään (kaurahan siis on itsessään aika mauton terveyspommi).

Sittemmin sain kaurasydämien lisäksi mahdollisuuden testata myös kaurasta valmistettua - hiukan perunajauhoa muistuttavaa - kuitujauhetta - ja jäin totaalisesti koukkuun.

Ja sen jälkeen huomasin, että koirannaksuina aikaisemmin pitämäni kaurasydämetkin upposivat kuin vettä vaan.

kaurakuitujauhe


Osasyyllinen koukuttumiseeni löytyy talvella hankkimastani blenderistä (juu-u, olen toooodella myöhäisherännäinen, ruoskikaa minua vain) sekä arvosteltavaksi saamastani Supersmoothiet - mangosta mustikkaan -kirjasta (ihanasta kirjasta on tulossa kesän aikana erikseen juttua, pysy taajudella).

Teen töitä kotoa käsin, ja ryhdyin työpäivien aikana yhä useammin surauttamaan terveellisiä smoothieita välipaloikseni.

Ja juuri tähän käyttötarkoitukseen Betavivon kaurakuitujauhe sopii kuin nenä päähän.

Huomasin, että kaurakuitujauheella terästetyt smoothiet pitävät nälkää huomattavasti paljon pitempään kuin smoothiet ilman sitä.

kaurakuitujauhe
Tästä se alkaa; lehtikaalia, itsevalmistettua mehukeittoa, viime kesäisiä marjoja pakastimesta,
pari lusikallista kaurakuitujauhetta - ja surautus.

Kaurakuitu
Ja tähän se päättyy.
Kesäaikaan smoothien tai luonnonjugurttilasillisen kruunaa suvinen terassi.
Monet suomalaiset ovat menneet sekaisin nyhtökaurasta, ja ihan aiheesta: kotoinen kauramme on lopulta aikamoinen terveysvilja ja superfood.

Kaura on saanut jo vuosikymmen sitten EU:nkin hyväksymän terveysväittämän, jonka mukaan kaura laskee kolesteroliarvoja ja pienentää riskiä sairastua sydän-ja verisuonitauteihin (kuten siis muun muassa sydäninfarktiin ja aivoverenvuotoihin/ -halvaukseen).

Kauran salaisuus on sen sisältämässä beetaglukaanissa. Mitä suurempi betaglukaanipitoisuus, sen terveellisempi kauratuote.

Betavivon tuotteissa vilja on käsitelty niin, että beetaglukaanipitoisuus on säilynyt mahdollisimman suurena.

Niin kaurakuitujauheessa kuin -sydämissäkin on beetaglukaania 22 prosenttia; enemmän kuin monessa muussa markkinoilla olevassa kauratuotteessa.

Betavivo

Kolesteroli- ja muista asioista en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta smoothien joukkoon sekoitettuna kaurakuitujauhe kyllä hillitsee verensokerin nousua. Tulee kylläinen ja hyvä olo pitkäksi aikaa - pitemmäksi kuin tavissmoothiella.

Bonusta kaurakuitujauheessa on sen helppokäyttöisyys. Sitä voi nakata lusikallisen tai pari paitsi smoothiehin myös mehukeittoon, luonnonjugurttiin, mehuun ja jopa veteen.

Blenderin lisäksi satsin vatkaa näppärästi myös ravistimessa.

Niin - ja niistä kaurasydämistä vielä. Ne tosiaan löysivät tiensä Rouva Sanan säännölliseen käyttöön.

Kaurakuitujauheen jälkeen huomasin, että iltalenkkiä seuraava perinteinen luonnonjugurttilasillinen - aikaisemmin myslillä terästettynä - suorastaan huusi näitä ihmiskäyttöön tarkoitettuja koirannaksuja.

Vaikea niitä nyt on vastustaa, kun niiden mukana saa tukun terveysvaikutuksia kaupan päälle.

Ja kun niin kauniitakin vielä ovat.

Ylös, ulos, lenkille - ja terveelliselle välipalalle!

Kaurakuitu

Yhteistyössä Betavivo