Hei, hei migreeni - ubikinoni tuli rouvan taloon

26 toukokuuta 2016

                                                                             Yhteistyössä 40+blogit/Pharma Nord

Muistatko televisiossa pyörineen mainoksen, jossa ohikulkijoita pyydettiin näyttämään, millaista heidän pääkipunsa on?

Ubikinoni ei ollut heistä taatusti kenellekään tuttu, pelkkä ibuprofeiini vain..

Jos tältä Rouva Sanalta olisi kysytty kadulla samaa, olisin tehnyt seuraavan:

Olisin pyöritellyt paketillisen sinitarraa suureksi palloksi, asettanut pallon piipunrassin päähän (juu, juuri sellaiseen askarteluversioon) ja näyttänyt, mitä sinitarrapallukalle tapahtuu.

Usko tahi et, sinitarraklöntti taittuu maata kohti - ja vauhdilla vasta taittuukin. Pahimmillaan rassi menee kaksinkerroin.

Juuri siltä Rouva Sanasta tuntuu pääkipu, kun se yltyy migreeniksi asti. Pää painaa kaulavarren päässä ja tuntuu kuin se olisi notkahtamassa irti. Kroppa taittuu kaksinkerroin, ja kipu pakottaa sohvalle vaakatasoon.

Keskellä otsalohkoa on kahden sormen mentävä kohta, joka tykyttää, jyskyttää, hakkaa, painaa - ihan miten vain.

Ja kun migreeni yltyy, samaa olotilaa kestää yhtäjaksoisesti 2-3 vuorokautta; lähes poikkeuksetta aina, aina ja taas aina viikonloppuisin.

Sinun kroppasi nyt vain toimii kuin malliesimerkki fysiologian oppikirjasta; kun stressi hellittää, kroppa antaa luvan sairastaa, totesi lääkäri jokunen vuosi sitten, kun ihmettelin ääneen, mikä ihme siinä on, että sairastan migreeniä aina viikonloppuna. En koskaan viikolla.

Jep jep.

Malliesimerkki tahi en, voin vakuttaa, että se ei sitten muuten lohduta sohvalla yhtään. Migreeni on seisauttava sairaus, joka pitkään kestäessään lamauttaa koko perheen.

Vaikka kaikki perheenjäsenet olisivatkin omatoimisia arkisten puuhiensa osalta, yksinomaan se, että äiti makaa sohvalla kolme päivää yhden viikonlopun aikana rajoittaa ihan vain jonkin verran muun muassa perheen sosiaalista elämää.

Siksi otin enemmän kuin suurella mielihyvällä vastaan mahdollisuuden testata Pharma Nordin Bio-Qinon Q10 -valmistetta. Testin alkamisesta kerroin reilu kuukausi sitten näin.

Pharma Nord, Bio-Qinon Q10, Rouva Sana, migreeni


Kun on luonteeltaan rouva, joka ei usko oikeastaan mitään ennen kuin itse näkee ja kokee, mietin ennen testaamisen alkamista vain, että kaikki, siis ihan kaikki, pienikin, on plussaa. Ryhdyin testiin avoimin mielin.

Vaan kuinkas sitten kävikään. Olen syönyt nyt Bio-Qinon Q10 -tabuja reilun kuukauden ja tsadaa: rouva on ollut migreenitön.

Siis m-i-g-r-e-e-n-i-t-ö-n.

En ole potenut reiluun kuukauteen yhden yhtä päänsärkyä tai migreeniä. Liekö kiitos ubikinonivalmisteen vai lisääntyneen valon ja auringon, olotila on ollut myös huomattavasti aikaisempaa energisempi.

Aurinko ja positiivinen energia on suorastaan valaissut minut.

Olen aamukukkuja ollut oikeastaan aina, mutta viimeisen kuukauden aikana kukkuminen (melkein) kukonlaulun aikaan on ollut poikkeuksellisen helppoa. Työpäiväni ovat alkaneet kello 7 tietokoneen ääressä.

Migreeni, Bio-Qinon Q10, Rouva Sana, ubikinoni
Ihana, onnellinen valaistuminen - ei enää migreeniä.Ubikinoni on vitamiinin kaltainen aine, jota elimistössämme on ja sitä valmistuu jatkuvasti ihan luontaisesti. Rasvaliukoisen molekyylin paikka on soluissamme.

Ubikinonia muodostuu maksassa. Mistään tehdaskeinotekoisesta ihmeaineesta ei ubikinonin osalta ole siis kyse.

Vanhuus ei kuitenkaan tule yksin. Ubikinonimäärien tiedetään olevan suurimmillaan noin kaksikymppisillä, jonka jälkeen taso elimistössä laskee hitaasti.

Myös monet sairaudet ja lääkkeet nopeuttavat ubikinonin määrän vähenemistä. Esimerkiksi kolesterolilääkkeinä käytettyjen statiinien tiedetään jopa romahduttavan monen potilaan ubikinonitason.

Ubikinonin määrää elimistössä kasvattavat tietyt ravintoaineet (parhaimpia lähteitä ovat liha, erityisesti sisäelimet sekä kasviöljyt, rasvainen kala ja maapähkinät), mutta koska ravintoaineita pitäisi syödä superpaljon, ne harvoin riittävät täyttämään ubikinonitarpeen kropassamme.

Ubikinonia pidetään eräänlaisena lisäenergian tuojana. Ubikinonista on suurella todennäköisyydellä vajetta jos kärsit stressistä, unettomuudesta, vetämättömyydestä tai väsymyksestä.

Monille urheilijoille ja ahkerasti liikkuville ubikinoni tuo uutta potkua harjoituksiin ja palautumiseen (sattumaa tai ei, Tuusulanjärven Maratonin Rantatien kympillä viime lauantaina Rouva Sana olisi voinut juosta lähes maailman ääriin asti...).

Lukuisat tutkimukset todentavat, että ubikinonista on hyötyä statiinilääkitystä käyttävien lisäksi myös sydänsairauksia poteville ja migreenistä kärsiville.

Migreenin osalta ubikinonin vaikutuksia ja tehoa on tutkittu vuosien aikana paljon. Tutkimuksia on jo niin runsaasti, että käypä hoito -suosituksissa todetaan Q10:n olevan yksi tehokkaimmista migreenin estäjistä, kun annostus on oikea.

Ubikinoni ei kuitenkaan estä aina täysin kaikkia migreenejä. Mikään ihmepilleri se ei siis ole. Mutta ubikinoni vähentää tutkitusti migreenien määrää. Jos ennen kärsit migreenistä kerran kuussa, nyt se iskee ehkä 3-4 kuukauden välein.

Aikamoinen lottovoitto jo sekin, sanoisi migreenihuuruinen Rouva Sana.

Ihan huuhaata ubikinoni ei siis migreenin selättäjänä ole.

Eikä ole sitä valmistavan Pharma Nordin tuotekaan: Bio-Qinon Q10 -tuote on markkinoiden parhaiten dokumentoitu ja tutkittu.

Tuotteesta on lähes 100 julkaisua tieteellistä tutkimusta, ja ne on toteutettu kuin lääketutkimukset ikään.

Pharma Nord, Migreeni, Bio-Qinon Q10, Rouva Sana, ubikinoni


Ubikinonin sanotaan olevan turvallista käyttää. Se on hyvin siedetty suurinakin annoksina, koska ylimääräinen satsi poistuu kehosta luontaista tietä.

Todennettuja kokeita on tehty jopa 1500 milligramman annoksilla ilman haittavaikutuksia, eikä entsyymin tiedetä haittaavan pitkäaikaisessakaan käytössä omaa ubikinonin tuotantoa. Siksi kapselit saa ujuttaa säännölliseen käyttöön, jos siltä tuntuu.

Rouva Sana nappaili kuukauden testijakson aikana Bio-Qinon Q10:n 100 milligrammaisia tabletteja alkuun lyhyen ajan kaksi kertaa vuorokaudessa ja sittemmin kerran vuorokaudessa, aina ruokailun yhteydessä.

Nämäkin määrät ovat isohkoja. Normikuntoiselle kolmi-nelikymppisille suositellaan ubikinonia noin 30 milligrammaa vuorokaudessa.

Määrät ovat kuitenkin hyvin yksilöllisiä kunnosta ja voinnista riippuen. Jos päätä pakottaa ja migreenin riski on toistuva, annostus on isompi.

Ubikinoni sopii myös lapsille ja nuorille.

Markkinoilla on useita erilaisia (ja siis myös erihintaisia) ubikinonivalmisteita. Kuten D-vitamiinin ympärillä käyty julkinen kohu taannoin osoitti, kaikki ei ole pakkauksessa ja pilleripurkissa aina sitä, miltä näyttää.

Aika hurjalta kuulostaa se, että osa Suomessakin markkinoilla olevista ubikinonivalmisteista tehdään tupakanvalmistuksen (!) yhteydessä yli jääneistä aineksista tai että ubikinonia valmistetaan bakteerein sokerista ja tärkkelyksestä.

Ole siis tarkkana, mitä ubikinonia suuhusi laitat.

Migreeni, Bio-Qinon Q10, Rouva Sana, ubikinoni

Rouva Sanan reilun kuukauden mittaiseen testijaksoon mahtui muutama hektinen työvaihe, jotka kokemuksen syvällä rintaäänellä todettuna olisivat normaalisti poikkeuksetta puskeneet vähintään ibuprofeiinia vaativan päänsäryn.

Sisällöntuottajien ja sisältömarkkinoijien PING Helsinki -päivänä tämä rouva kulkikin jo äärirajoilla. Koko viikko oli hektinen, sillä yksi kokonainen työpäivä pois normityöstä aiheutti ylimääräistä kiirettä ja hoppua.

Tapahtumapäivä tiesi varhaista herätystä ja lähtöä liikenteeseen kirjaimellisesti lennosta. Kun pää ilmoitti aamulla olemassa olostaan, pelkäsin pahinta.

Mutta kas, vakiomigreenittäjä selvisi ubikinonin voimalla! Ibuprofeiinia - migreenilääkityksestä ja sohvan nurkalle ojentautumisesta puhumattakaa - ei tarvittu.

Kirjaimellisesti ihmejuttu! Tällaista ei ole toviin tämän rouvan arjessa tapahtunut.

Bio-Qinon Q10 on Rouva Sanalle täysin uusi tuttavuus, mutta yksi positiivisimpia kokemuksia pitkään aikaan. Sittemmin ubikinoni löysi perheestämme myös yhden muun käyttäjän.

Ehkä uskotkin, kun sanon, että yhdestä tummanruskeasta napista uskaltaa tämän jälkeen tuskin luopua.

Kun pää jyskyttää pelkkiä luovia ajatuksia ja tajunnanvirtaa ilman lääkitystä vaativaa hoitoa, olo on yksinkertaisesti taivaallinen kuin sininen katto kukkivan omenapuun takana.

Huoletonta ja särytöntä oloa!

EDIT 26.4.2018: 
Tarinan kertomus on kahden vuoden jälkeen edelleen voimassa.
Olen syönyt ubikinoneja nyt yhtäjaksoisesti parisen vuotta, 
ja migreenit ovat jääneet lähes pysyvästi historiaan. 

Koska tätä juttua luetaan yhä edelleen ahkerasti, lisäpäivitys -
EDIT 28.2.2021
Vajaassa viidessä vuodessa mikään ei ole 
kirjoituksen ilmestymisen jälkeen muuttunut.
Ubikinoni on jäänyt päivittäiseen käyttööni
 ja särkylääkettä vaativia migreenikohtauksia on 
edelleenkin enää  hyvin satunnaisesti.

24 kommenttia

 1. Tämä kuulostaa paremmalta kuin hyvältä. Itse kärsin migreenistä ja se kipu on helvetistä. Tätä tuotetta pitää kyllä testata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ken migreeniä ja sitä tapailevaa päänsärkyä potee, todellakin tietää, että se on lamauttava sairaus. Ei ubikinoni ota, jos ei annakaan. Siksi sitä kannattaa varmasti ainakin testata.

   Poista
 2. Komppaan Outia! Vuorotteluvapaallani minulla on ollut migreeniä vain muutamia kertoja (=stressiperäistä?), joten tätä voisi ihan oikeasti kokeilla, varsinkin kun olen palaamassa takaisin työelämään. Mistäs tätä troppia sitten ostetaan. Apteekista vai luontaistuotekaupasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla migreeni kytkeytyy hyvin suoraan stressiin, tarkennettuna vielä kiireeseen; olotilaan, jossa on enemmän tekemistä kuin aikaa asioita hoitaa. Se ei ole ainoa aiheuttaja, mutta yksi selkeä kuitenkin. Tänä vuonna migreeni on ollut jälleen säännöllinen vieras.

   Troppeja saa ainakin sekä hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista, joilla on siis kunnollinen luontaistuoteosasto että luontaistuotekaupoista. Joistakin apteekeistakin saattaa jopa saada.

   Poista
 3. Kiva, että olet löytänyt avun. Minulla ei tämäkään toiminut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mutta testattu siis osaltasi kuitekin nyt on <3.

   Kiitos, kun kommentoit. Ubikinoni ei ole tosiaan mikään ihmeaine, ja haluan sitä kaiken hehkutukseni keskellä myös painottaa. Ubikinonia käyttäville korostetaan - ja kuten jutussakin mainitsin -, että ubikinoni ei poista migreeniä ja päänsärkyä kokonaan; parhaimmillaan se harventaa kohtauksia.

   Minä olen ikionnellinen jo tuosta. Jos kuukaudessa makaa neljä viikonloppua migreenissä, yksikin migreenitön vapaa perheen kanssa on aikamoinen ylellisyys.

   Tsemppiä sinulle migreenisi kanssa <3! Hengessä mukana!

   Poista
 4. Kokeilu on houkuttanut jo pidempään. Jospa se helpottaisi vetämätöntä oloani. Kiitos perusteellisesta postauksesta! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vetämättömyyteenkin ubikinonilla sanotaan todella olevan vaikutusta. Siihen en omalta osaltani osaa ottaa yhtä suoraan kantaa - muuta kuin todeta, että en voi ainakaan valittaa nykyisesta menonkunnostani, johtui se sitten mistä tahansa ;)...

   Ehkä jo se, että migreeniä ei ole ollut, pitää mielen virkeänä :).

   Poista
 5. Mä olen tosi onnellinen sun puolesta Minna!! Nimpparionnittelutkin samalla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, vilpittömästi tästä asiasta olen onnellinen kyllä nyt minäkin. Ripaskaahan sitä voisi ihan asian vuoksi tanssia.

   Ja hei kiitti ihana Erja onnitteluista, muistit <3 :)!

   Poista
 6. Mä vannin kanssa tämän nimeen. Itselläni auttoi statiinilääkityksen tuomiin ongelmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun kävit Maiju kertomasts tuosta statiinilääkitysnäkökulmasta, josta ei minulla ole omakohtaista kokemusta. Jes, kiitti <3!

   Poista
 7. Hyvä juttu migreenistä, kiitos vinkistä kun en tiennyt tuosta. Olen kyllä saanut boostia treeneihin ja virkeyttä elämään eli kokemusta on, mutta Matilda kärsii toisinaan kovasta migreenistä ,joten käyn kyllä ostamassa hänelle. Tosin nyt on ollut sillä saralla hiljaista mutta syksyllä viimesistään otetaan kokeiluun kun lukio ja stressi taas alkaa. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika ihana kommentistasi <3!

   Ubikinonista en tiennyt minäkään ennen tarjoutunutta testimahdollisuutta, ja kun se tehosi näin hyvin, ei ole ihme, että sitä tekee mieli hehkuttaa.

   Ubikinonin sanotaan sopivan myös lapsille ja nuorille, ja monet ovat saaneet siitä kuulemma suurta helpotusta. Testatkaa; ei se ota, jos ei annakaan.

   Stressi se on vihonviimeinen juttu. Tänä päivänä siitä kärsivät jo monet nuoret, alle kaksikymppiset. Voimia ja halauksia <3!

   Poista
 8. Ihana että auttoi<3
  Kuten jo silloin aiemin kommentoin, että olen syönyt jo vuosia gerimaxia, jossa ubikononia, niin pääsäryt ovat hyvin harvinainen vieras ja migreenit historiaa.
  Energiaakin on itseasiassa aina aika kivasti, vaikken muuten mikään aamuvirkku olekkaan :)
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, muistan kyllä kommenttisi <3! Ihanaa, kun olet täällä taas.

   Olen hiukan skeptikkoluonne. Epäilen, kunnes toisin todistetaan.

   En olisi oikeastaan pettynyt, vaikka ubikinoni ei olisi kohdallani toiminutkaan. Olisin vain todennut, että jaahans, tasan ei käy onnenlahjat. Mikä toimii yhdellä, ei välttis toimi toisella.

   Mutta kun ubikinoni kerrankin toimi, tätä kaikkea tekee mieli hiukan hehkuttaa. Kuukaudenkin mittainen päänsärkyvapaus on aika suurta ylellisyyttä.

   Energistä viikonloppua Satu <3!

   Poista
 9. Olen ennakkoluuloinen en usko helposti mihinkään, MUTTA tapahtuipa ihme. Kaksi viikkoa näitä syötyäni heräsin ping aamulla 6:lta ja pakottava tarve lenkille ja tämä tapahtunut nyt monen viikon ajan jo! Migreeneitä kaksi ja ensimmäisellä testiviikolla, siinä se. Suursiivouksia myös kaksi, elämän ensimmäistä kertaa myös saatu tehtyä postauksia varastoon, juu ei tälläistä tapahtunut täällä koskaan. Ketkä minut tuntee, Tiia ei lähde anivarhain koskaan lenkille, toisin on nyt. Ihme on tapahtunut ja ilman ubikinonia täällä ei enää aiota antaa väsymyksen tulla. Erityisesti talvea pelkäsin jo etukäteen, mutta nyt en pelkää enää niin paljon.

  Aivan huippua, että olet saanut migreeniin apua ja hei hieno postaus. <3

  Aurinkoista viikonloppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hengenheimolaisia ollaan; mitään ei uskota ennen kuin omin silmin nähdään ja koetaan ;)..

   Sinusta on tullut suorastaan megaenerginen. Meikeläisen osalta energia on pysynyt arkisissa rajoissa, mutta sopii minulle ;).

   Itse yhdessä vaiheessa jännitin, vievätkö tällaiset energiakapselit lopulta yöunet - semminkin, kun aika taittuu edelleen kohti valoisampia öitä. Vaan eipä ole vienyt. Nukun edelleen yöni kuin tukki ja saan hiukan herätelläkin itseäni, mutta työt maistuvat silti hyvälle jo klo 7.

   Ihanaa ja energistä viikkoa Tiia <3!!

   Poista
 10. Mulla on välillä ihan helvekollisia migreenikohtauksia ja särky alkaa lähestulkoon aina aamuyöllä, joten alkavaa migreeniä ei silloin pysty edes ennakoimaan ja lieventämään lääkkeillä. Tuo sressin laukeaminen varmaan selittää mullakin tuon ajankohdan. Kroppa kun pääsee lepoon niin naps. Ehdottomasti aijon testata tuotteen. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen oppinut, että mieluusti etsimme kaikenlaisia syitä olotilaamme, mutta stressin haluamme unohtaa; se on sillälailla sopivasti epämääräinen asia syytettäväksi.

   Kerran ennen tätä testikautta sain talvella itsekin migreenin nukkuessani ts. heräsin sahalaitoihin (la-aamuna!), ja tiedän, että se on kaikkea muuta kuin iloinen herätys. Huoh.

   Tsemppiä ja voimia Tiina <3!

   Poista
 11. Miten minulta on mennyt tämä postaus ihan ohitse?? Itsellä nyt ollut päänsärkyä jo pitemmän aikaa eli taidankin ostaa tätä testiin. Kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä nyt aina voi kaiken kanssa hereillä olla, vaikka tunnollinen onkin hei.. :). Sinulle suosittelen testiin lämpimästi. Kokeilepa. Saatat yllättyä!

   Poista
 12. Olen muutaman vuoden sairastanut migreeniä, vaihdevuodet kun tulivat tuli migreenikin. Estolääkkeeitä on kokeiltu jos jonkinlaisia, mutta ei apua. En edes muoista mistä kuulin UBIKINONISTA, mutta en viitsinyt hakea, kun en enää uskonut mihinkään. Runsas kuukausi sitten mieheni tuli ubikinon-paketin kanssa ja aloin kokeilla. Migreenitön en tyystin ole , mutta huomattavasti vähemmän olen herännyt aamulla migreenin vuoksi. Tuote on 200mg:n, eli vahva. Äsken tilasin verkkoapteekista uuden paketin, koska oli huomattavasti edullisempi siellä.
  olen innoissani, jospa migreenit edes puolittuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tupu, huippuihanaa, että kävit kommentoimassa ja kertomassa kokemuksiasi ubikinonista. Tätä päivitystä luetaan edelleen kuukausittain, ja tiedot ovat täysin relevantteja, vaikka itse tarina hieman vanha muutoin jo onkin.

   Itselleni ubikinoni oli kokonaan juusi tuttavuus. En ollut kuullutkaan siitä ennen testiä. Olen sen verran skeptikkoluonne, että en usko kovinkaan monta asiaa ennen kuin itse näen ja koen. Ubikinoni kohdallani todellakin toimi; en sanoisi näin, jos ei olisi.

   Nyt testijaksosta on hieman vajaa vuosi aikaa, ja ubikinoni on jäänyt osaltani säännölliseen käyttöön. En edes halua olla päivää ilman ubikinonia. Migreenikohtaukseni ovat vähentyneet dramaattisesti. Ne eivät ole loppuneet kokonaan, mutta nyt voi kulua jopa kuukausia (!) ilman ainuttakaan päänsärkyä. Se on entiselle migreenikolle todella iso asia.

   Ubikinoni-merkkejä on monia. Testaamalla ja perehtymällä niiden valmistusprosessiin löytää itselleen sopivimman. Lukuisten merkkien ja oman kokemukseni perusteella tämä postauksen merkki on kuitenkin edelleen ehdottomasti paras. Se on arvokkain, mutta tehokkain (ja eettisesti valmistettu). Migreenittömästä olotilasta on kuitenkin ilo jopa hieman maksaa. Sitä paitsi lääkkeetkin maksaisivat.

   Tsemppiä Tupu migreenisi kanssa!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram