Tiedätkö sen tunteen, kun sitä suunnittelee, haaveilee ja unelmoi.

Miettii jotain sellaista, mikä olisi yksi arkisen elämän täyttymyksistä, mutta jonka toteutumista jo haaveillessaan pitää epätodennäköisenä.

Joskus tätä kaikkea, haaveissa ja unelmissa sukkuloimista, kestää pitkään.

Ja sitten, yhtäkkiä, yllättäen ja pyytämättä toive toteutuukin.


Flow
Onko Flow maailman coolein festaritapahtuma, kysyy Forbes -lehti Flown verkkosivuilla olevassa kuvassa.


Hyvillä asioilla on usein taipumus tapahtua niin.

Ja sitä tunnetta ei voita mikään.

On häpeä myöntää, kuinka tällaisen kulttuurifriikin rouvan sivistyksessä on ollut vuosia suuri musta aukko. 

Olen riekkunut läpi koko aikuisikäni (ja vielä hiukan pitempäänkin)  erilaisilla festareilla jos toisilla, mutta elokuussa Helsingissä järjestettävät Flow-festivaalit ovat jääneet minulta aina väliin.

Tiedäthän tuon poikkitaiteellisen, musiikkipainotteisen kulttuuritapahtuman?

En osaa nimetä syytä sivistyksen mustalle aukolle. Flown aikaan elokuussa on nyt aina vain ollut jotain muuta.

Tai ei sitten ole ollut mitään. Usko tai älä, sekin on hyvä tekosyy jättää tekemättä itselleen merkityksellisiä asioita.

Tapaan tehdä vuosittain kesän alussa mielessäni listaa siitä, mitä kaikkea haluaisin tehdä, nähdä ja kokea ennen syksyn koittamista. Siis sellaista, jonka jälkeen olo olisi talven rasituksista ja ennen tulevan syksyn koitoksia piirun verran energisempi.

Lista on epävirallinen to do, to see and to experience -luettelo, jonka toteutuminen - ja varsinkaan toteutumattomuus - ei mullista elämää suuntaan eikä toiseen. Onpahan nyt vain jonkinlainen suunta ja tienviitta, jota kohti suven joutilainakin päivinä on noin niin kuin suurin piirtein kiva pyrkiä.

Ja jota on elokuun lopussa mukava summata mielessään: elää koetuissa muistoissa ja onnellisissa hetkissä, ja siirtää toteutumattomia aikeita hyvällä omallatunnolla uuteen kesään.

Tällaisella listalla Flow ehti seikkailla jo vuosia, ja tänä suvena nostin sen jälleen kerran toteutumattomana mukaan. Vaikka siis pidin jo kohtalaisen selvänä, että eihän festareista tule tänäkään vuonna osaltani yhtään mitään.

Vaan toisin kävi.
Flow
Kyllä! Rouva Sana osallistuu viikonlopun Flow-festareille.

Osallistumiseni tulevan viikonlopun Flowhun on yksi osoitus siitä, kuinka maailmankaikkeus on kuulolla, kun sitä hiukan huhuilee.

Palikat loksahtelevat kohdalleen, vaikka siirtoja ei suunnittele eikä valmistele liikoja.

Rouva Sanan takataskussa on nyt lippu jo alkukesällä haaveilemalleen Flown festaripäivälle, ja seurakin on kulttuurifriikille paras mahdollinen.

Ja vielä maanantaiaamuna tästä kaikesta ei ollut vielä mitään tietoa.

Voiko arki enää paremmin alkaa? Jos Rouva sanalta kysytään, ei voi. 

Viikonloppuna heittäydytään Flown vietäväksi.