Keski-Uudenmaan blogit eli KUBLO - alueellista sisällöntuottamista

09 tammikuuta 2017

Hyvää tammikuuta ja uutta vuotta 2017!

Vaikka Rouva Sanan blogitauko ehti olla usean viikon mittainen ja somekanavatkin vaipuivat joulun ajaksi aika tavalla täydelliseen hiljaiseloon Instagramia lukuun ottamatta, näyttöruudun takana on tapahtunut.

Koko ajan - ja paljon.

Kublo


Työn tuloksena tänään virallisesti päivänvalon näkee keskisen Uudenmaan sisällöntuottajien ensimmäinen oma yhteisö, Keski-Uudenmaan blogit.

Tuttavallisemmin KUBLO vain.

Keski-Uudenmaan blogit on nimensä mukaisesti Keski-Uudellamaalla asuvien ja vaikuttavien sisällöntuottajien oma yhteisö.

Kublo kokoaa yhteen paitsi seudun bloggaajat myös tubettajat, instagrammaajat ja snäppääjät. Kaikki, jotka tuottavat sisältöjä säännöllisesti ja tavoitteellisesti omalle kanavalleen: ammatikseen tai harrastuksekseen.

Kublon kaltaiselle yhteisölle oli Keski-Uudellemaalle selkeä tilaus. Erilaisten sisältöjen tuottaminen omilla kanavilla on päivä päivältä yhä suositumpaa. Rouva Sanan näkemys on, että se ei ole nähnyt edes aallonharjaansa.

Osa tuottaa sisältöjä Rouva Sanan kaltaisesti ammattikseen, mutta suurimmalle osalle bloggaaminen, tubettaminen ja instaaminen on rakas ja intohimoinen harrastus.

Ensihuuman jälkeen monelle syntyy tarve verkostoitumiseen: paitsi oman alueen kollegojen, mutta myös potentiaalisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kublo tarjoaa niin keskiuusmaalaisille sisällöntuottajille kuin paikallisille yrityksille ja muillekin yhteistyökumppaneille helpon ja yksinkertaisen tavata toisiaan ja verkoistoitua.

Alueen kaikki aktiiviset sisällöntuottajat löytyvät jatkossa nyt saman katon, Kublon, alta.


Kublo


Kublo on yksi Rouva Sanan haaveista. Se syntyi korvat höröllä kuunnelluista kommenteista ja palautteesta, verkostoista ja tähtien oikea-aikaisesta asennosta.

Suomi on pullollaan sisällöntuottajien aktiivisia ja energisiä alueellisia tai yhden yhteisen nimittäjän ympärille syntyneitä blogi-ja sisältöyhteisöjä. Silti pääkaupunkiseudun kyljessä, laskentatavasta ja näkökulmasta hieman riippuen minimissäänkin reilun 100 000 asukkaan keskisellä Uudellamaalla ei vastaavanlaista yhteisöä ennen Kubloa ollut.

Kublon taustalla on kaksi keskiuusmaalaista sisällöntuottamisen ja sisältömarkkinoinnin päivätyöammattilaista.

Rouva Sanan lisäksi yhteisöä pyörittää Muinainen-blogin takaa löytyvä, Tuusulan Jokelassa asuva Sari Laiho, joka työskentelee omassa Calendula Media -yrityksessään.

Kohtalo saattoi Rouva Sanan ja Muinaisen yhteen jo parisen vuotta sitten valtakunnallisen vaikuttajamarkkinointiyhteisön PING Helsingin ensimmäisessä tapahtumassa.

Lisää valtakunnallisista vaikuttajamarkkinointitapahtumista kahden vuoden varrelta voit lukea myös täältä ja täältä.

Istahdimme ensimmäisessä PINGissä Sarin kanssa päivällä sattumalta samaan pöytään ja puhuimme välittömästi samaa kieltä.

Vuosien varrelle mahtui Sarin kanssa monta mielenkiintoista keskustelua ja ainakin yksi toteuttamatta jäänyt ideakin ennen kuin ajatus keskiuusmaalaisten yhteisestä yhteisöstä lopulta näki päivänvalon.

(Kuva: Pixabay)


Kublo tarjoaa sisällöntuottajille vertaistukea ja mahdollisuuden tavata samanhenkisiä kollegoja. Vaikuttajamarkkinoinnista kiinnostuneille yrityksille potentiaaliset yhteistyökumppanit puolestaan löytyvät nyt yhdestä yhteisöstä.

Vaikuttajamarkkinointi ottaa Suomessa yhtenä markkinoinnin muotona vasta ensiaskeliaan. Markkinointikeinon ovat löytäneet suuret valtakunnalliset ja kansainväliset brändit, mutta vaikuttajamarkkinointi sopii erinomaisesti myös alueellisesti ja paikallisesti toteutettavaksi.

Mikä muu markkinoinnin muoto voisi olla tehokkaampi kuin paikallisen persoonan tai brändin kertoma viesti omalla alueellisella kanavallaan?

"Monien ennusteiden mukaan yksi vuoden 2017 markkinoinnin trendeistä on vaikuttajamarkkinointi – markkinointi, joissa tarinoita eivät kerro brändit vaan ihmiset, henkilöt joihin jo luotamme valmiiksi", kirjoittaa PING Helsingin perustajajäsen Inna-Pirjetta Niemi tuoreessa blogikirjoituksessaan. 

Vaikuttajamarkkinoinnin tuloksellisuudesta löydät lisää tarinaa täältä. Kirjoituksessa todetaan muun muassa, kuinka kuluttajista vain 33 prosenttia luottaa brändeihin samaan aikaan, kun ihmisiltä tuleviin suosituksiin luotetaan 90 prosenttisesti.

Kiinnostuitko?

Keskiuusmaalainen sisällöntuottaja, hae jäseneksi. Keskiuusmaalainen yritys ja yhteisö: ota yhteyttä ja kysy lisää. Yhteystiedot ja taustaa yhteisöstä löydät Kublon verkkosivuilta.

Liity myös Kublon seuraajaksi Facebookiin. Pysyt ajan tasalla yhteisön kuulumisista ja kun toiminta pyörähtää vähitellen kunnolla käyntiin, saat tiedon yhteisön tuoreimmista blogi- yms. päivityksistä.

Löydät Kublon nimellä Keski-Uudenmaan blogit tai tämän linkin takaa.17 kommenttia

 1. Mahtavaa, että tämä toteutui! :) Aurinkoisia päiviä Kublolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia! Tervetuloa joukkoon vain ;). Valoa ja iloa <3!

   Poista
 2. Upea uutinen, onnea uudesta yhteisöstä <3

  VastaaPoista
 3. Katohan rouvaa! Hieno homma, jos vaikka hakemuksella lähestyisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on käärittävä hihat ja ryhdyttävä töihin :D. Hakemuksesi on välittömästi vastaanotettu - tervetuloa Pauliina-kuvataikuri mukaan vain :).

   Poista
 4. Tämähän kuulostaa todella upeelta! Ilman muuta haluaisin mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin uskon, että Keski-Uusimaa on tarvinnut Kublon kaltaista yhteisöä.

   Eikä ole blogiyhteisöä, jossa ei olisi yhden ruokabloggaajan mentävää aukkoa ;). Tervetuloa mukaan Sari <3!

   Poista
 5. Loistavaa! Onnea Keski-Uudenmaan blogit eli Kublo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos Tuula, sinä hengenheimolainen Turusta <3!

   Poista
 6. Siis aikuisten oikeesti ? Asiiaako tarjoatte vai vain lisää sälää, ilman sisältöö mainoksia ja muuta soopaa, sitähän jo riittää, kiitos vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nyt tuo huoli joutaa kyllä romukoppaan: sisällöntuottaminen kun on silkkaa, ehtaa sisältöä - ihan aikuistenkin oikeesti.

   Poista
 7. Ihan superihanaa, jos olet löytänyt Kublon kautta uusia, oman kotiseutusi sisällöntuottajia: bloggaajia ja myös tubettajia. Sillä tämä keskinen Uusimaa on erityisesti hieman varttuneempien, liikkuvan kuvan sisällöntuottajien mekka ;).. Kublo siis täyttää kohdallasi juuri sen tehtävän, jonka vuoksi se on luotu.

  Tervetuloa lukijaksi ja seuraajaksi Jenni <3! Täällä seudulla tapahtuu paljon. Ja hei, aurinkoista kesää!

  VastaaPoista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram