#Taskuneuloosi tarjoaa vinkit someen

30 tammikuuta 2017

Lausu maaginen sana #taskuneuloosi - ja tapahtuma on täynnä somesta, verkosta ja huom! neulomisesta kiinnostuneita osallistujia.

Tapahtumia on kutsuttu somen kautta koolle Järvenpäässä neulekahvila Lentävään Lapaseen vuosittain vuodesta 2013 alkaen, ja parituntinen niittää yhä suosiota rakkaan harrastuksen ympärille nivottuna.

Taskuneuloosi/Rouva Sana
Viime lauantaina some-oppeja Lentävässä Lapasessa oli neuloen vastaanottamassa reilusti yli 20 innokasta käsityön harrastajaa.

Vieläpä eri puolelta eteläistä Suomea. Kaukaisimmat vieraat olivat saapuneet Turengista, Lempäälästä ja Helsingistä asti.

#Taskuneuloosi ja käsityöt yhdistävät.

Ehkä tapahtuman suosion salaisuus onkin juuri tässä: käsitöiden kautta, samanhenkisessä seurassa on helpompi vastaanottaa uutta.

Viime vuonna #taskuneuloosin teemana oli Periscope, sitä edellisenä bloggaaminen.

Tänä vuonna tapahtumassa puhuttiin kaikesta somessa, bloggaamisessa ja digitaalisessa maailmassa askarruttavasta.

Taskuneuloosi/Rouva Sana
Neulekahvila Lentävän Lapasen knittin manager eli neulekahvilan toinen vetäjä,
Taina Schildt keskittyy ja kuuntelee #Taskuneuloosissa.

Taskuneuloosi/Rouva Sana

Ja niinpä listasta tulikin lopulta pitkä.

Kinda Oy:n yhteisömanageri ja some-kouluttaja Pauliina Mäkelän johdolla #taskuneuloosissa keskusteltiin muun muassa:

 • somekanavista ja mitkä niistä ovat yhä kuuminta hottia (muun muassa Facebook) ja mitkä ovat laskusuunnssa (ainakin viimevuotinen #taskuneuloosin aihe Periscope)
 • miksi kannattaa blogata (oman osaaminen näkyväksi) ja miten blogia markkinoidaan (luo blogille somekanavat ja julkaise niiden linkit kaikkialla, missä mahdollista)
 • yhteisöhyvinvoinnista (miksi tässä maailman ajassa on enemmän kuin tärkeää tuoda verkkoon hyvää mieltä ja positiivisuutta) ja trollaamisesta (kuinka kuka tahansa voi joutua yllättäen kiusaamisen kohteeksi verkossa)
 • mitä roskapostiviestittelijöille kannattaa tehdä (ilmiantaa ylläpitäjille)
 • mitkä ovat vinkit Instagram-tilin ylläpitämiseen (oma sisältö, aktiivisuus, säännöllisyys)
 • ja miten unelmista voi tehdä totta LinkedIn-profiilin avulla (hyvin ylläpidetyn profiilin kautta voidaan tarjota sellaisia työtarjouksia, joita et ole tiennyt olevankaan).

Taskuneuloosi/Rouva Sana
Kinda Oy:n yhteisömanageri Pauliina Mäkelä on #Taskuneuloosi-tapahtumien uskollinen vetäjä
neulekahvila Lentävässä Lapasessa.

#Taskuneuloosista siivun nappasi valokuvaaminen, joka koettiin osallistujien keskuudessa nykyisessä visuaalisuutta korostavassa maailmassa joskus aika haasteelliseksi. 

Onnistuneita otoksia pitäisi olla takataskussa yksinomaan blogikirjoituksia varten, eikä Instagramissakaan erotu edukseen suttuisilla kuvilla.

Mikä siis neuvoksi?

#Taskuneuloosin vinkit valokuvaamiseen

 1. Mene lähemmäksi.
 2. Pelkistä tausta.
 3. Kuvaa niin, että kuva toimii postimerkin kokoisena.
 4. Mieti kuvan tarinallisuutta.

Mutta hei lopulta: ei elämän saa liian vaikeaa olla, some-maailmassakaan. 

Tärkeintä on, että on aikaa neuloa - ainakin aina tovi.

Taskuneuloosi/Rouva Sana


Taskuneuloosi/Rouva SanaRouva Sanan tarinat kahdesta edellisestä #Taskuneuloosi-tapahtumasta 
voit lukea edelleen täältä ja täältä.10 kommenttia

 1. Tuo tapahtuma kuulostaa todella kivalta ja tuo paikka näyttää käsityötä rakastavan ihmisen unelma paikalta.
  Mukavaa viikkoa Rouva Sana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ulkopuolisena joskus ihan häkeltyy, miten - kun palaset loksahtavat oikeille kohdilleen ja kun ihmiset, tunnelma, miljöö, tuotteet, ihan kaikki, ovat oikeita ja aitoja - jostakin paikasta voi muodostua käyttäjilleen niin tärkeä ja merkityksellinen.

   Mutta tämä neulekahvila on selvästi sitä.

   Se on enemmän kuin kahvilan ja lankakaupan yhdistelmä. Se on käsityöharrastajien oma olohuone.

   Ja sellaisesta saa olla jo aika ylpeä: niin neulekahvilan omistajat kuin kyllä niiden käyttäjätkin <3.

   Ihanaa viikkoa Outiseni <3.

   Poista
 2. Kiitos Minna, hyvä kirjoitus. Taidankin linkittää omaani, joka oli käsiteltyjen asioiden osalta "vähän sinnepäin ja suurinpiirtein" sanoitettu. Mutta hei, pääsin taas blogin pariin tämän innostavan tapaamisen ja ihanien ihmisten ansiosta! Halataan taas kun tavataan <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin vaikuttunut, kun kerroit, että #taskuneuloosi nostatti sinussa uuden energiavirran, ja sai sinut palaamaan blogisi äärelle. Ihanaa, että palasit <3. Blogistania olisi monin verroin tylsempi paikka ilman kaltaistasi monitaituria ja sinun upeita kättentöitäsi.

   Ja hei, olet kyllä oikeassa #taskuneuloosin (ja Lentävän Lapasenkin) tunnelmasta. Lopulta juuri se on syy, mikä saa tämänkin rouvan kokoontumaan vuosi vuodelta uudestaan joskus jopa aika tuttujenkin asioiden äärelle. Te ihanat ihmiset <3.

   Valoa talvisiin päiviisi Pirjo <3. Halataan, kun taas tavataan <3.

   Poista
 3. Jos Järvenpää ei olisi (tai vähintäänkin tuntuisi olevan) nii..iin kaukana, niin melkein tekisi mieli ottaa selvää, että koska seuraava tällainen tilaisuus ehkä olisi ja osallistua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiii Pirkko, ei keskinen Uusimaa kotimaisemistasi katsoen nyt ihan NIIN kaukana ole - varsinkaan maailmanmatkaajalle :D... Ensi vuonna tulet mukaan!

   Poista
 4. Olipa onni, että seurasin esimerkkiäsi ja ilmoittauduin tähän huippukivaan tilaisuuteen mukaan. Ehdottomasti uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun tulit <3. Eikös ollutkin aika sydämellinen tilaisuus - Lentävä Lapanen on <3.

   Poista
 5. Rouva Sana <3 kiitos. Sä osaat havainnoida ja tiivistää tunnelman aina niin todellisesti. Itse puolestani yritän löytää uusia kuvakulmia ja miettiä tarinoita kuville. Harvoin tulee nimittäin mietittyä mitä kuvalla haluaa kertoa. Tammikuu ja #taskuneuloosi. Kiva että oli sopivassa combossa uusia ja vanhoja tuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä ihana Taina, kiitos <3.

   Ja hei, näin harrastajakuvaajana minusta tuntuu, että ihan aina ei tarvitse edes miettiä, mitä kuvalla haluaa sanoa. Kaunis, tunnelmallinen, visuaalinen kuva on itsessään usein itseisarvo ja erityisesti Instagramissa kertoo jo omaa kieltään.

   Ja joskus merkityksettömältä tuntuvalle kuvalle saattaa pitkän ajan kuluttua löytyä "sanoma" ja sen kautta sopiva käyttötarkoitus.

   Kuvaamisen - ja neulomisen - iloa Taina <3!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram