Caramba, kukapa olisi uskonut, että Rouva Sana olisi vielä joskus tässä.

Huomenna lauantaina 4. maaliskuuta Rouva Sana täyttää tasan kolme vuotta.

Rouva Sana sai alkunsa blogin syntymisestä. Samaa nimeä kantava sisältötoimistonkin puoli ehti juhlistaa kaikessa hiljaisuudessa tammikuun lopulla yksivuotissyntymäpäiviään.

Tuusulanjärvi


3 + 1 vuotta. Kukapa olisi joskus uskonut?

Ei tämä rouva ainakaan.

Kulunut matka on vuosissa lyhyt, mutta tapahtumissa pitkä. Paljon on ehtinyt sattua ja tapahtua.

Edellisvuoden synttäriperinteitä noudattaen on aika muistella menneitä, mutta tänä vuonna Rouva Sana tekee sen palaamalla vain vuoden taaksepäin ja listaamalla kuluneen vuoden 10 luetuinta juttua.

Lista on mielenkiintoinen ja kertoo paljon. Olette lukeneet viimeisen vuoden aikana lukeneet eniten näitä:

10. My name is Hämäläinen, Jyrki Hämäläinen 24.11.2016

Järvenpään teatterin kantaesitys Suosikin legendaarisesta päätoimittajasta Jyrki Hämäläisestä sekä toimituksesta nousi top 10 -listalle, vaikka jutun julkaisemisesta ei ole kulunut montaakaan kuukautta.

Kulttuuri kiinnostaa teitä lukijat!

9. Keski-Uudenmaan blogit eli Kublo - alueellista sisällöntuottamista 9.1.2017

Keski-Uudellemaalle syntyi Rouva Sanan ja Muinainen-blogin bloggaajan polkaisemana uusi alueellinen sisällöntuottajayhteisö, kun Kublo näki joulunpyhien jälkeen päivänvalon.

Juttu Kublosta kohosi välittömästi luetuimpien juttujen joukkoon, ja se kiinnostaa uusia lukijoita viikottain,

8. Ukkosenjumalan poika ottaa komennon 12.8.2016

Ohkolan kesäteatterissa Mäntsälässä tehtiin viime kesänä rohkeaa ja ennakkoluulotonta harrastajateatteria Arto Paasilinnan klassikkotekstiin. Pienen teatterin tekemiset kiinnostavat.

7. Supersmoothiesta virtaa arkeen 20.6.2016

Smoothieiden survominen lienee helppoa kaikille muille paitsi Rouva Sanalle. Onneksi lukijoihin - ja kirjoihin - voi turvata.  Teidän jakamanne vinkit ovat kiinnostaneet muitakin kuin tätä tumpeloa kotikokkia.

6. Yleisön pyynnöstä: Tuusulan Taiteiden Yö 2016 13.8.2016

Tämä juttu oli alun perin jäädä julkaisematta. Liikuin Taiteiden yössä kamera kainalossa, kun en muutakaan osaa. Yhden illan aikana sain niin monta vaivihkaista kyselyä Rouva Sanan kuvasaldosta, että aiheesta oli pakko julkaista juttu.

Se kannatti. Jutun parissa kävi fiilistelemässä mukava joukko taiteen ja kulttuurin ystäviä, ja juttu nousi luetuimpien ja samalla myös somessa jaetuimpien tarinoiden joukkoon.

5. Päheä Kososen kukko saa Viirun elämän sekaisin 6.7.2016

Rouva Sana on ehdoton lastenteatterin ja -kulttuurin fani, mutta niin olette tekin, lukijat. Tarina Krapin kesäteatterin Viirusta, Pesosesta ja kukko Kososesta kiinnosti huikaisevan suurta lukijajoukkoa. Ihanaa!

PS. Jos Pesonen kumppaneineen kiinnostaa yhä, esitys palaa tässä kuussa Keski-Uudenmaan teatterin ohjelmistoon. Lisää tietoa löydät täältä. Vink, vink.

4. Vatasen ja Jäniksen vuosi - ylitys downsiftingille 9.6. 2016

Arto Paasilinnan klassikkostoori Jäniksen vuosi muotoutui Krapin kesäteatterissa Tuusulassa ylistykseksi downshiftingille ja vähintään rennosti ottamiselle.

Ja kansa tykkäsi; muuallakin kuin kesäteatterissa.

3. Viron seitsemän tunnetuinta designesinettä saman katon alla 10.10.2016

Solo Sokos Hotel Estoria Tallinnassa on ehkä hieman yllättäenkin virolaisen designin mekka. Moni suomalainen tulee harvoin ajatelleeksi, että hotellissa voisi olla muotoilua enemmän kuin yhden tuolin tai valaisimen verran.

Ja luetuimpien juttujen listauksen perusteella muotoilu kiinnostaa myös suomalaisia.

2. Sydäntä lämmittävä Peppi Pitkätossu 16.6.2016

Lastenkulttuuri rulettaa! Jo toinen lastenkulttuuriaiheinen juttu 10 luetuimman tarinan joukossa.
Kakkoseksi listalle kiri Järvenpään kesäteatterin energinen ja iloinen Peppi Pitkätossu.

Sillä maailmassa on aina tilaa yhdelle Pepille.

1. Hei, hei migreeni - ubikinoni tuli rouvan taloon 26.5.2016

Migreeniin ja ubikinoniin liittyvä juttu yllättää Rouva Sanan itsensä melkein viikottain. Hei, hei migreeni - ubikinoni tuli rouvan taloon on ollut eräs tasaisimmin luetuimpia juttuja.

Tarinaa eksytään lukemaan Google-haulla melkein päivittäin. Tätä juttua kirjoittaessani se on putkahtanut jälleen blogin kuukauden luetuimpien juttujen joukkoon.

Asia on iloinen parinkin näkökulman vuoksi:

a) ubikinoni ansaitsee tulla huomatuksi, sillä ainakin Rouva Sanan osalta se jäi testijakson jälkeen pysyvästi arkikäyttöön; migreenit ovat vähentyneet vuoden aikana merkittävästi

b) juttu on erinomainen osoitus siitä, kuinka onnistuessaan kaupallinen sisältöyhteistyö ei ole blogissa riippa vaan vaikuttajamarkkinointi toimii ja palvelee kaikkia osapuolia.

Tuusulanjärvi


Entä mitä kymmenen luetuimman jutun listasta voi sitten päätellä?

Ainakin sen, että kulttuuri kiinnostaa paitsi Rouva Sanaa itseään myös teitä, lukijat. Eikä mikään voisi lämmittää tätä bloggaajaa tänään enemmän kuin se.

Kymmenen luetuimman jutun joukossa on vain kolme muuta kuin kulttuuripitoista juttua.

Yhtä kaikki välittömästi listan ulkopuolelle kärkkymään jää monta sisältömarkkinointiin, Rouva Sanan yrityksen perustamiseen ja hyvinvointiin liittyvää juttua, joten nekin aiheena selvästi teitä kiinnostavat.

Jos Rouva Sanan to do -lista toteutuu, erityisesti sisältömarkkinointiin ja sisällöntuotantoon onkin luvassa juttuja seuraavan vuoden aikana enemmän.

Tuusulanjärvi
Tuusulanjärvi on suomalaisen kulttuurin mekka. Suviranta on osa tätä kulttuurihistorian ketjua.


Kolme eniten kommentteja kerännyttä juttua olivat puolestaan:

1. Minustako bloggaaja? 10 vinkkiä bloggaamiseen 2.3.2016

2. Supersmoothieista virtaa arkeen 20.6.2016

3. Fuerteventura on cool 12.2.2016

Tuusulanjärvi

Hei, se oli tässä: Rouva Sanan synttärijuhlat.

Rouvalla itsellään juhliminen menee toipumisen puolelle. Rapiat päälle kahden viikon totaaliloma lämmössä ja auringossa aikaeroineen vaatii muutaman päivän totuttelemisen tuttuun kotoarkeen.

Toivottavasti viihdyit kuluneet viikot blogin loma-ajan tarinoiden parissa. Ensi viikolla jatketaan taajuudella tuttuun tapaan ihan livenä mukana.

Ihanaa Rouva Sanan kolmevuotissyntymäpäivää sinulle! Kiitos, kun olet mukana!