Krapin Paja - Tuusulanjärven kulttuurikaramelli

22 toukokuuta 2017

On aika korjata yksi suuri puute.

Rouva Sana ei ole puhunut täällä blogin puolella halaistua sanaa uudesta keskiuusmaalaisesta kulttuurin kehdosta, maan mainiosta kulttuurikaramellista Krapin Pajasta.


Krapin Paja
En, vaikka olen käynyt kuuntelemassa siellä jo ensimmäisen keikan, ja olen tullut muutenkin tutuksi Tuusulan Rantatiellä sijaitsevan Krapin Pajan kanssa.

Keski-Uudenmaan blogit Kublo jäsenineen sai ilokseen ja kunniakseen mahdollisuuden tutustua hiljan Krapin Pajaan.

Tervetuloa esittelykierrokselle uuteen keskiuusmaalaiseen kulttuurin mekkaan Kublon mukana!

Krapin Paja sai alkunsa Krapin omistajan Pekka Holman johtoajatuksesta, jonka mukaan suomalaisen kulttuurin yksi merkittävimmistä alkulähteistä, Tuusulanjärven tienoo, tarvitsee sen 100-vuotisen syntyhistorian jälkeen arvoisensa tilat.

Holma sai tulevalle kulttuurin kehdolleen ulkopuolisen vetäjän, Tuusulanjärven tapahtumat, ja hän uskalsi lyödä kirjaimellisesti kuokan kesäteatterin vieressä sijaitsevaan peltoon.

Tuusulanjärven tapahtumat -yrityksen taustajoukkoihin kuuluu neljän kopla: Anu ja Altti Uhlenius, Hanne Lindström sekä Mikko Siren. 

Jokainen on timanttisen kova omalla kulttuurin tekemisen sarallaan; Siren on jopa kansainvälistäkin mainetta niittänyt.

Krapin Paja nousi Krapin maille Tuusulan Rantatielle noin puolessa vuodessa, ja se avattiin suomalaisen kulttuurin päivänä helmikuun viimeisenä, jokunen kuukausi sitten.

Anu Uhlenius
Krapin Pajan emäntä, tuottaja Anu Uhlenius esitteli kulttuurikaramellin toimintaa
Keski-Uudenmaan blogit Kublo -yhteisölle huhtikuussa.


Esimerkilliseksi Krapin Pajan tekee se, että se on tiettävästi Suomen ensimmäinen kokonaan yksityisellä rahalla rakennettu ja myös ylläpidetty kulttuuritalo.

Vaikka Krapin Pajan ohjelmiston pääpaino on Tuusulanjärven taiteilijayhteisön hengessä paikallisen kulttuurin esiintuomisessa, se ei nojaa yksinomaan keskiuusmaalaisuuteen, ehei.

Krapin Pajassa on nähty jo koko joukko Suomen eturivin taiteilijoita Johanna Förstistä Lauri Porraan ja M.A. Nummiseen.

Förstin keikka maaliskuussa oli niin suosittu, että se saa jatkoa jo kesäkuussa. Myös Erja Lyytisen keikka myytiin nopeasti loppuun.

Varttuneille musiikin ystäville mannaa on sekin, että jokainen keikka alkaa jo kello 20. Se mahdollistaa aikuisille kulttuurin ystäville varhaiset yöunet viikonloppunakin.

Poikkeuksen alkamisaikoihin tekevät ainoastaan naapurissa sijaisevan kesäteatterin esityspäivät, jolloin keikat alkavat aina vasta kesäteatteriesityksen jälkeen (noin kello 21.30).

Krapin Paja
Tätä Krain Pajan yläkerran pyöreää ikkunaa on jo kävijä moni ihallut.


Krapin Pajan ohjelmistoon kuuluu myös muutakin kuin musiikkia: teatteria perheen pienimpiä unohtamatta, kabareeta ja elokuvia. Kävijöillä on tulevaisuudessa lupa odottaa myös sana- ja kuvataiteen esittelyjä.

Krapin Pajaa on myös mahdollisuus vuokrata erilaiseen kokous- ja juhlakäyttöön. Tieto kertoo, että erityisesti vuoden 2018 kesä on jo nyt tulevien hääparien suosiossa.

Onpa kulttuurikaramellia hyödynnetty arkipäivisin myös Suomen kovapalkkaisimpien keikka-artistien harjoittelutilanakin..

Krapin Paja
Krapin omaa taivaallista pannacottaa on tarjolla myös Pajan puolella.
Lisää Krapin Pajasta sekä tiedot ohjelmista löydät kulttuurikaramellin verkkosivuilta.

Yhteistyössä Krapin Paja.

Keskiuusmaalainen sisällöntuottajayhteisö Keski-Uudenmaan blogit Kublo sai huhtikuussa 
mahdollisuuden tutustua jäsentensä kera Krapin Pajaan. Rouva Sana on toinen Kublon vetäjistä.

Krapin Paja


6 kommenttia

 1. Hienoa, että meillä täällä Keski-Uudenmaalla jatkuu kulttuuriperinteet vahvana. Tämä Krapin paja on siitä mainio esimerkki. Sinne varmasti vie myös minun tieni. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Sananen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta Krapin Pajan tekee erityisen hienoksi se, että se kohosi hyvin vahvoille suomalaisen kulttuurin syntysijoille juuri Suomen 100-vuotisjuhlavuonna.

   Upeaa paikassa on myös se, että se ei ole vain populaarikulttuurin kehto vaan poikkitaiteelliset, marginaalissa olevat ja pienet produktiot pääsevät siellä esille.

   Huipputyötä keskisen Uudenmaan kulttuuriammattilaisilta <3! Kyllä!

   Poista
 2. Upean kuuloinen paikka ja wau mitä esiintyjiä siellä on ollut.
  Aurinkoista viikkoa sinulle Rouva Sana ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman hampaankolossa jyskyttää, kun en pääse kesäkuiseen Sami Saaren konserttiin... Olisi must to see, mutta kun kalenteri paukkuu päällekkäisistä menoista.

   Krapin Paja on muuten lyhyen matkan päässä pääkaupunkiseudultakin, vink vink ;)...

   Poista
 3. Onpas mukavan oloinen paikka. Tänne pitää kyllä päästä joskus kuuntelemaan jotain keikkaa. Wink wink Rouva Sana ;) Kulttuuria ei ole koskaan liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krapin Paja on <3. Sitä paitsi se on varhaisten keikkojen aloitusaikojen ansiosta erittäin pääkaupunkiseutuystävällinen; yöksi ehtii hyvin kotiin asti :D. Laitetaanpas siis tuo keikka-asia korvan taakse ;)..

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram