Pirates Of The Caribbean -faneja hemmotellaan: Salazar´s Revenge on helmi

25 toukokuuta 2017

Ohoi, POTC-fanit. Nyt on mannaa tarjolla.

Jos erehdyit Pirates Of The Caribbean- elokuvasarjan neljännen osan kohdalla Rouva Sanan lailla reilut viisi vuotta sitten ajattelemaan, että tämä tarina oli nyt sitten tässä, niin ehei.

Se ei todellakaan ollut siinä.


POTC
Ei ole POTC-elokuvaa ilman Jack Sparrowta (Johnny Depp).
(Kuva: Filmikamari)

Kaikkien POTC-fanien yllätykseksi merirosvoseikkailut saivat uuden osan, ja vieläpä erittäin, erittäin onnistuneen sellaisen.

Sarjan viides osa, Pirates Of The Caribbean: Salazar´s Revenge -elokuva sai ensi-iltansa suurimmassa osassa maailmaa eilen keskiviikkona.

Niin myös Suomessa.

Tiedäthän sanonnan, jonka mukaan jälkikasvu opettaa vanhempiaan.

Touché.

Niin se toden totta on. Ei olisi tästäkään rouvasta tullut Pirates-leffojen fania ilman elokuviin rakastunutta kuopusta.

Vuosien varrella neljä aikaisempaa merirosvokapteenin Jack Sparrown seikkailuelokuvaa on tullut katsottua lukemattomia kertoja mennen ja tullen (ja flunssassa lähes poikittain).

Onnistuneet seikkailuelokuvat täyttävät aina samat klassiset kriteerit: hyvä ja paha taistelevat, ja paha saa palkkansa.

Voisi tuntua supertylsälle, mutta ei, jos tarinan rakentaa onnistuneesti.

Klassikkoesimerkkejä tällaisista tarinoista ovat muun muassa Taru sormusten herrasta -trilogia sekä Hobittit (joista yhtäkään en ennakkoluuloisena leffojen ystävänä olisi tullut katsoneeksi ilman jälkikasvun innostusta).

Pirates Of The Caribbean lepää eniten tietysti voimahahmonsa Jack Sparrowin (Johnny Depp) varassa.

Jo toisen osan kohdalla on ihan selvää, että ilman rommiin ja laivoihin rakastunutta kapteenia ei olisi POTC:akaan. Depp tekee merirosvoseikkailuista sen, mikä on POTC-leffoille ominaista: hullunhulvattomuus ja hauskuus.

Jos sarjan edellinen osa Pirates Of The Caribbean: Vierailla vesillä tuntuikin hieman vanhojen tarinoiden lämmittelyltä, viidennessä osassa, Salazar´s Revengepalataan kaiken alkujuurille ja ykkösosan aikaan saamaan hurmokseen.

Kirjaimellisesti.

Eilen ensi-iltansa saanut leffa sulkee kaiken sen, mistä merirosvojen tarina ykkösosassa alkoi, ja sen, mitä seuraavien osien aikana tapahtui.

Katsojat saavat leffan myötä tietää, mikä epäkunnossa oleva Jack Sparrown kompassi lopulta on, miten Hollantilaisen kanssa merten syvyyksiin joutunut Will Turnerille (Orlando Bloom) on käynyt, mitä kuuluu hänen vaimolleen Elizaberhille (Keira Knightley) tai merirosvokapteenille Barbossalle (Geoffrey Rush), ja ennen kaikkea, miksi ja miten Jack Sparrowsta tuli merirosvokapteeni.

Ja mikä parasta - huomaathan jo näyttelijänimistä: kaikki tutut kasvot ovat edelleen mukana Sparrowin oikeaa kättä, Gibbsiä (Kevin McNally) myöten.

POTC
Armando Salazar (Javier Bardem) on espanjalainen merirosvokapteeni,
joka vapauduttuaan Bermudan paholaisenkolmiosta janoaa kostoa Jack Sparrowille.
(Kuva: Filmikamari)

Salazar´s Revengessa kulkee kaksi tarinaa vierekkäin.

Yhdessä Willin ja Elizabethin poika Henry (Brenton Thwaites) etsii pelastuskeinoa, taruna pidettyä Poseidonin kolmikärkeä, isänsä avustamiseksi pois merten syvyyksistä.

Toisessa Jack Sparrow joutuu kiipeliin (kas kummaa), kun kostoa Jackille janoava merirosvokapteeni Salazar (Javier Bardem) vapautuu yllättäen legendana pidetyn Bermudan paholaisenkolmiosta.

Henryn ja Jackin tiet risteävät, ja yhdistäväksi tekijäksi nousee noidaksi ristitty älykäs tähtitieteilijä Carina Smyth (Kaya Scodelario).

Pirates Of The Caribbean: Salazar´s Revenge on paitsi elokuvakerronnaltaan sujuva ja vauhdikkaasti eteen päin soljuva, myös jännittävä ja äärimmäisen hauska.

POTC-fanin kevään must ja The Thing.

POTC
Poseidonin kolmikärki johdattaa Jack Sparrowin, Barbossan ja nuoren tähtitieteilijän Carinan saarelle,
joka on kopio tähtitaivaasta.
(Kuva: Filmikamari)Pirates Of The Caribbean: Salazar´s Revenge
-elokuvaa esitetään elokuvateattereissa ympäri Suomen.
Keskisellä Uudellamaalla elokuva on nähtävissä Studio 123:ssa.

Juttu on toteutettu yhteistyössä Studio 123:n kanssa.
6 kommenttia

 1. Menossa kattoon mahdollisimman pian perheen kesken ja vielä 3D:nä! 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jälkikasvu ei (enkä rillipäänä oikein minäkään) fanita 3D-laseja muutaman kokemuksen jälkeen. Leffa on 3D:nä varmasti huikeampi kokemus, sillä leffassa on... hrmph, aika tavalla hulvatonta vauhtia ja vaarallisia tilanteita :D. Ihanaa leffaelämystä!

   Poista
 2. Hauskaa, että juuri meidän kuopuksen kanssa puhuin tästä leffasta ja sovittiin, että mennään se yhdessä katsomaan ja 3D:nä tietty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on juuri sellainen leffa, joka sopii koko perheen katsottavaksi <3.

   Hyvä tarina on leffoissa kaiken aa ja oo (no, monen muun seikan lisäksi tietysti). POTC:n "väliosista" osassa tarina on ollut hieman hakusessa. Uutukainen on kunniakas paluu alkujuurille. Hyvä leffa, joka on nähtävä vielä uudestaan... Tietysti :D.

   Poista
 3. Oli mielestäni paras näistä ja lopussa itkeä tirautinkin. Paul McCartneyn rooli Sparrowin setänä oli myös mehukas lisä.

  Aurinkoa viikkoon Rva Sana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, todellakin. Jollakin hyvin kauniilla ja hienolla tavalla osa kietoo yhteen kaikki viiden sarjan tapahtumat ensimmäisestä osasta alkaen. Minustakin Salazar´s Revenge on paras. En tiedä johtuuko se sitten vain uutuuden viehätyksestä vai mistä.

   Nooh, monikäyttöiselle kaulahuiville oli vaivihkaa käyttöä tämänkin rouvan kohdalla leffan loppuminuuteilla ;)...

   Ihanaa toukokuun viimeistä. Se on huomenna kesäkuu!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram