Tee omannäköinen elämä

29 toukokuuta 2017

                                                                                                             xx Rouva Sanan hyvinvointiviikko xx

"Matkalle pääsee se, joka pysähtyy."

Näin osuvasti starttaa paitsi Omannäköinen elämä - Näin teet hyviä valintoja -teoksen ensirivit, mutta myös Rouva Sanan tänään alkava, kokonaisen viikon kestävä hyvinvoinnin teemaviikko.

Caramba!


Omannäköinen elämä - Näin teet hyviä valintoja
Tällä viikolla täällä blogin puolella puhutaan siis vain ja ainoastaan hyvinvoinnista erilaisten teosten kautta.

Koska me olemme keskustelun ja ajatuksen herättelyn arvoisia.

Ja hyvin viikko muuten starttaakin: Rouva Sanan kokemuksen mukaan edellä todetut, Tommy Hellstenin lausumat sanat ovat totisinta totta.

Matkalle ei pääse kukaan, joka ei malta ensin pysähtyä ja tuumailla - mutta pysähtymistä vaatii myös perille pääseminen.

Omannäköinen elämä - Näin teet hyviä valintoja (PS-kustannus, 2017) jatkaa Rouva Sanan unelmointiin ja unelmien toteuttamiseen liittyvien bloggausten sarjaa.

Siis sitä, josta on tullut kirjoitettua kaikkien muiden tarinoiden lomassa pitkin aikaa.

Stooreista luetuimpia ovat muun muassa tämä Unelmahommista kertovaan teokseen liittyvä, kohtuutuore bloggaus sekä aarrekarttaan ja sen toteutumiseen liittyvät postaukset.

Käypä kurkkaamassa. Löydät lisää tarinoita seikkailemalla blogin oikealla puolella sivupalkissa olevan Tunnisteet-lootan alle ja klikkaamalla sieltä kohtaa "hyvinvointi".

Omannäköinen elämä on oikeastaan yhdistelmä kaikista edellä esiin nostetuista teemoista.

Teos on kuin kirjan muotoon puettu aarrekartta ja ajatuslistaus omista unelmahommista - tai mistä tahansa muusta unelmiin liittyvästä.

Ja lopulta paljon enemmän.

Omannäköinen elämä - Näin teet hyviä valintoja -teoksen alkupuolella muistutetaan oivasti, kuinka unelmointi ei ole vain nuorten, elämänsä edessä olevien yksinoikeus.

Unelmointi kuuluu jokaiselle ikään ja taustoihin katsomatta. Koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa oman elämänsä suuntaan, jos siltä tuntuu.

Mutta miten se sitten tehdään?

Se ei olekaan ihan yksinkertainen, yhden päivän mittainen suunnittelujuttu, ja that´s it.

Teos pyrkii avaamaan, miten unelmat voi muuttaa konkretiaksi ajan kanssa - hiukan samaan tapaan kuin aarrekartassa.

Omannäköinen elämä - Näin teet hyviä valintoja

Omannäköinen elämä -teoksen taustalta löytyvät opintoohjaajina ja uravalmentajina työskentelevät Leena Stålhberg ja Marjaana Herlevi. Kotimaisesta alkuperästä on annettava jo heti tässä yhteydessä suuri plussa.

Kaksikko luonnehtii teostaan lukijan henkilökohtaiseksi ystäväkirjaksi: kirjaksi omasta itsestä. Rakentamalla kirjaa pala palalta, luot samalla omaa elämääsi.

Teos on kaksiosainen. Ensimmäisessä osassa pääroolissa ovat omat unelmasi, arvosi, vahvuutesi ja kiinnostuksen kohteesi.

Toisessa osassa kääritään hihat ja ryhdytään hommiin.

Kakkososion aikana käydään läpi, mitä ensimmäiseen osaan kirjattujen asioiden saavuttaminen tarkoittaa käytännössä; miten homma tehdään, ja mihin se yleensä kaatuu.

Kirja on täynnä, tulvillaan erilaisia tehtäviä. Niitä on siis aidosti PALJON!

Omannäköinen elämä - Näin teet hyviä valintoja on niin kattava ja monipuolinen, että sen haukkaaminen vie aikaa.

Ken suunnittelee unelmoivansa tämän kirjan tahtiin yhden viikonlopun aikana, pettyy.  Tai no, ehkä se on mahdollista, mutta eri asia on, kuinka paljon siitä saa kiirehtimällä lopulta irti.

Teos on niin kattava, että sen aineisto vaatii hauduttelua, pohtimista - ja tehtävien pariin palaamista. Mutta se on siksi ihanaa, sanoo Rouva Sana.

Piste kiireelle, ja aikaa ajattelemiselle! Täällä ainakin yksi rouva lyö innostuksesta käsiään yhteen.

Omannäköinen elämä - Näin teet hyviä valintoja


Ehdotonta plussaa on annettava myös siitä, että Omannäköinen elämä ei teilaa eikä arvostele vaan päinvastoin; kirjoittajat suorastaan rohkaisevat unelmoimaan villisti ja ennakkoluulottomasti, ilman päänsisäisiä raja-aitoja.

Kirjoittajat jakavat teoksessa useita esimerkkejä siitä, kuinka monet ovat onnistuneet ympäröivän lähipiirin kyseenalaistamisesta ja jatkuvista epäilyistä huolimatta villienkin unelmiensa toteuttamisessa.

Sellaisiin kuuluu muun muassa Suomen ensimmäisen kissakahvila.

Jos muuan naisihminen nimeltään Tiina Aaltonen olisi kuunnellut muita, maankuulua kissakahvilaa ei olisi todennäköisesti koskaan syntynyt.

Rohkeus luottaa omaan intuitioon kannattaa.

Sillä on merkitystä myös muuten. Teoksessa avataan osuvasti työelämän muutosta, jonka myötä lähivuosien aikana osa ammattinimikkeistä katoaa tyystin ja syntyy uusia.

Omaa unelmatyötä ei tänään ole välttämättä edes vielä olemassa. Tai se voi olla yhdistelmä monesta.

Jos kesän seutu tuo sinulle valmistumis-, rippi- tai syntymäpäiväjuhlia, Omannäköinen elämä on oiva lahja. Siitä pitää läheinen, pyöreitä vuosia täyttävä ystävä, kummilapsi tai vaikkapa koulunsa päättävä nuori.

Kirjasta jää lahjan saajalle itse täytetty muisto.

Mutta sopii kirja myös erinomaisesti laiturin nokkaan tai riippukeinuun kulutettavaksi (vink, vink).

Ennen kuin voit saada täysosuman, sinulla on oltava maali (kreikkalainen sananlasku).

Mietipä sitä!


Omannäköinen elämä - näin teet hyviä valintoja
(Leena Ståhlberg, Marjaana Herlevi, PS-kustannus, 2017).

Kirjalla on mainiot verkko- ja Facebook-sivut. Katso lisää täältä.

Rouva Sanan hyvinvointiviikkoa vietetään 29.5.- 4.6. 


Kirja on saatu arvostelukappaleena.
2 kommenttia

 1. Kirjan nimi on jo aika osuva Oman näköinen elämä. Siitähän elämässä on kyse, jokainen tekee valintoja, joista koostuu se oman elämän tie. Tosin välillä on hyvä saada vähän apuja niiden valintojen tekoon.
  Ihanaa viikkoa Rouva Sana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuva nimi kirjalla todellakin on, ja täällä ainakin yksi rouva hurraa, kun kotimaisin voimin aarrekarttaan ja moneen muuhun unelmointiin liittyvä harjoite on koottu samojen kansien väliin; innostavasti ja rohkaisevasti.

   Sivut voisivat olla hiukan värikkäämmät, mutta unelmoija voi värittää ne itsekin.

   Aurinkoista, vihreää viikkoa Outi <3!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram