"Montako hakemusta olet jo lähettänyt? 

Tätä minulta kysytään varsin usein, kun kerron olevani työnhakuun ajoittain todella tuskastunut työtön työnhakija. 

Jos osaisin vastata, voisi tuo tarkka luku olla säihkyvä jalokivi marttyyrinkruunuun, joka päässä voisi vakuuttavasti paasata työmarkkinoiden tilanteesta. 

Esimerkiksi 45 tuloksetonta hakemusta oikeuttaisi jo kultakruunuun isoilla timangeilla, toisin kuin alle 10 hakemusta, joilla saisi tyytyä pahvista askarreltuun kruunuun. 

Mitä painavampi kruunu, sitä syvempiin kurttuihin on lupa otsa vetää, eikö niin?

Työtön
Työttömän kruunu?
(Kuva: Pixabay)


En tiedä montako hakemusta olen lähettänyt, enkä oikeastaan haluakaan tietää.

Pahoin pelkään, että tarkan määrän tietäminen syöksisi minut murheen alhoon. Sen verran monta hakemusta olen jo korkein toivein lähettänyt ja yhtä monta kertaa jäänyt pistesijoille. 

Vaikka tässä pätkätöitten ja työttömyysjaksojen myötä olenkin jo jonkin verran kyynistynyt, satsaan silti joka ikiseen hakemukseen aikaa, vaivaa ja tulevaisuudentoivoa.

Syvä hiljaisuus tai ei kiitos -viesti vetää joka kerta mielen matalaksi.

Myönnän, että olen useampaan otteeseen harkinnut hakemusten listaamista exceliin. En lukumäärän seuraamiseksi, vaan siksi, että sieltä olisi helppo seurata, mitä on hakenut ja mitkä paikat voi unohtaa ei-kiitoksen myötä.  

Olen kuitenkin todennut, että elän mieluummin numeraalisessa epävarmuudessa kuin kohtaan karun todellisuuden siitä, moneenko paikkaan en hyvästä yrityksestäni huolimatta ole kelvannut. 

Enkä taida haluta sitä marttyyrinkruunuakaan."

ErikaErika Weckström


Erika Weckström on vajaa nelikymppinen yhteiskuntatieteilijä, joka etsii uutta työpaikkaa. Hän on työskennellyt projektinjohtajana Natur och Miljö -järjestössä, järjestövastaavana Suomen luonnonsuojeluliitossa, toimitussihteerinä Suomen Naistutkimuksen Seurassa, ja hän kirjoittaa avustajana eri julkaisuihin.

Erikan sydäntä lähellä ovat sanankäyttö, luonto, musiikki ja käsityöt. Erikan omille verkkosivuille pääset klikkaamalla tästä.

Löydät Erikan myös LinkdeInista. Suora linkki on sinulle tässä.

***

Rouva Sanan historian ensimmäisen vierasbloggauksen käynnisti järvenpääläinen Erika Weckström. Vierasbloggaus on osa Rouva Sanan saamaa #nostanainenpäivässä-haastetta, josta voit lukea enemmän täältä. 

Nosta nainen päivässä -kampanjan, jonka tavoitteena on haastaa kaikki yhdessä jakamaan parhaat käytänteet naisten urien tukemiseen. Rouva Sanan kautta  kampanjaan mukaan haastetut löydät rouvan Facebook-sivuilta.

Rouva Sana julkaisee jatkossa vierasbloggauksia aina, kun se on mahdollista. Tänään aiheena oli keski-ikäisen naisen työllistyminen. Seuraavalla kerralla aihe voi olla ihan jotain muuta.

Haluatko sinä avata sanaisen arkkusi Rouva Sanan sivuilla?
Olet enemmän kuin tervetullut mukaan kirjoittamaan. 
Ota yhteyttä!
EDIT 5.5. Aika usein tarinoilla on onnellinen loppu. Niin myös tällä tarinalla. Erika on työllistynyt. Hän on saanut koulutustaan sekä kiinnostustaan ja arvojaan vastaavaa työtä, ja hän allekirjoittanut tällä viikolla työsopimuksen. 

Erika on työskentelee Pyöräliiton pyöräilykasvattajana. Työ on tällä hetkellä osa-aikainen, mutta Erika on työsopimukseensa erittäin tyytyväinen. Erika hei; isosti onnea!