Yhteistyössä 40+blogit/Pharma Nord

Muistatko televisiossa pyörineen mainoksen, jossa ohikulkijoita pyydettiin näyttämään, millaista heidän pääkipunsa on?

Ubikinoni ei ollut heistä taatusti kenellekään tuttu, pelkkä ibuprofeiini vain..

Jos tältä Rouva Sanalta olisi kysytty kadulla samaa, olisin tehnyt seuraavan:

Olisin pyöritellyt paketillisen sinitarraa suureksi palloksi, asettanut pallon piipunrassin päähän (juu, juuri sellaiseen askarteluversioon) ja näyttänyt, mitä sinitarrapallukalle tapahtuu.

Usko tahi et, sinitarraklöntti taittuu maata kohti - ja vauhdilla vasta taittuukin. Pahimmillaan rassi menee kaksinkerroin.

Juuri siltä Rouva Sanasta tuntuu pääkipu, kun se yltyy migreeniksi asti. Pää painaa kaulavarren päässä ja tuntuu kuin se olisi notkahtamassa irti. Kroppa taittuu kaksinkerroin, ja kipu pakottaa sohvalle vaakatasoon.

Keskellä otsalohkoa on kahden sormen mentävä kohta, joka tykyttää, jyskyttää, hakkaa, painaa - ihan miten vain.

Ja kun migreeni yltyy, samaa olotilaa kestää yhtäjaksoisesti 2-3 vuorokautta; lähes poikkeuksetta aina, aina ja taas aina viikonloppuisin.

Sinun kroppasi nyt vain toimii kuin malliesimerkki fysiologian oppikirjasta; kun stressi hellittää, kroppa antaa luvan sairastaa, totesi lääkäri jokunen vuosi sitten, kun ihmettelin ääneen, mikä ihme siinä on, että sairastan migreeniä aina viikonloppuna. En koskaan viikolla.

Jep jep.

Malliesimerkki tahi en, voin vakuttaa, että se ei sitten muuten lohduta sohvalla yhtään. Migreeni on seisauttava sairaus, joka pitkään kestäessään lamauttaa koko perheen.

Vaikka kaikki perheenjäsenet olisivatkin omatoimisia arkisten puuhiensa osalta, yksinomaan se, että äiti makaa sohvalla kolme päivää yhden viikonlopun aikana rajoittaa ihan vain jonkin verran muun muassa perheen sosiaalista elämää.

Siksi otin enemmän kuin suurella mielihyvällä vastaan mahdollisuuden testata Pharma Nordin Bio-Qinon Q10 -valmistetta. Testin alkamisesta kerroin reilu kuukausi sitten näin.
Pharma Nord, Bio-Qinon Q10, Rouva Sana, migreeni


Kun on luonteeltaan rouva, joka ei usko oikeastaan mitään ennen kuin itse näkee ja kokee, mietin ennen testaamisen alkamista vain, että kaikki, siis ihan kaikki, pienikin, on plussaa. Ryhdyin testiin avoimin mielin.

Vaan kuinkas sitten kävikään. Olen syönyt nyt Bio-Qinon Q10 -tabuja reilun kuukauden ja tsadaa: rouva on ollut migreenitön.

Siis m-i-g-r-e-e-n-i-t-ö-n.

En ole potenut reiluun kuukauteen yhden yhtä päänsärkyä tai migreeniä. Liekö kiitos ubikinonivalmisteen vai lisääntyneen valon ja auringon, olotila on ollut myös huomattavasti aikaisempaa energisempi.

Aurinko ja positiivinen energia on suorastaan valaissut minut.

Olen aamukukkuja ollut oikeastaan aina, mutta viimeisen kuukauden aikana kukkuminen (melkein) kukonlaulun aikaan on ollut poikkeuksellisen helppoa. Työpäiväni ovat alkaneet kello 7 tietokoneen ääressä.

Migreeni, Bio-Qinon Q10, Rouva Sana, ubikinoni
Ihana, onnellinen valaistuminen - ei enää migreeniä.Ubikinoni on vitamiinin kaltainen aine, jota elimistössämme on ja sitä valmistuu jatkuvasti ihan luontaisesti. Rasvaliukoisen molekyylin paikka on soluissamme.

Ubikinonia muodostuu maksassa. Mistään tehdaskeinotekoisesta ihmeaineesta ei ubikinonin osalta ole siis kyse.

Vanhuus ei kuitenkaan tule yksin. Ubikinonimäärien tiedetään olevan suurimmillaan noin kaksikymppisillä, jonka jälkeen taso elimistössä laskee hitaasti.

Myös monet sairaudet ja lääkkeet nopeuttavat ubikinonin määrän vähenemistä. Esimerkiksi kolesterolilääkkeinä käytettyjen statiinien tiedetään jopa romahduttavan monen potilaan ubikinonitason.

Ubikinonin määrää elimistössä kasvattavat tietyt ravintoaineet (parhaimpia lähteitä ovat liha, erityisesti sisäelimet sekä kasviöljyt, rasvainen kala ja maapähkinät), mutta koska ravintoaineita pitäisi syödä superpaljon, ne harvoin riittävät täyttämään ubikinonitarpeen kropassamme.

Ubikinonia pidetään eräänlaisena lisäenergian tuojana. Ubikinonista on suurella todennäköisyydellä vajetta jos kärsit stressistä, unettomuudesta, vetämättömyydestä tai väsymyksestä.

Monille urheilijoille ja ahkerasti liikkuville ubikinoni tuo uutta potkua harjoituksiin ja palautumiseen (sattumaa tai ei, Tuusulanjärven Maratonin Rantatien kympillä viime lauantaina Rouva Sana olisi voinut juosta lähes maailman ääriin asti...).

Lukuisat tutkimukset todentavat, että ubikinonista on hyötyä statiinilääkitystä käyttävien lisäksi myös sydänsairauksia poteville ja migreenistä kärsiville.

Migreenin osalta ubikinonin vaikutuksia ja tehoa on tutkittu vuosien aikana paljon. Tutkimuksia on jo niin runsaasti, että käypä hoito -suosituksissa todetaan Q10:n olevan yksi tehokkaimmista migreenin estäjistä, kun annostus on oikea.

Ubikinoni ei kuitenkaan estä aina täysin kaikkia migreenejä. Mikään ihmepilleri se ei siis ole. Mutta ubikinoni vähentää tutkitusti migreenien määrää. Jos ennen kärsit migreenistä kerran kuussa, nyt se iskee ehkä 3-4 kuukauden välein.

Aikamoinen lottovoitto jo sekin, sanoisi migreenihuuruinen Rouva Sana.

Ihan huuhaata ubikinoni ei siis migreenin selättäjänä ole.

Eikä ole sitä valmistavan Pharma Nordin tuotekaan: Bio-Qinon Q10 -tuote on markkinoiden parhaiten dokumentoitu ja tutkittu.

Tuotteesta on lähes 100 julkaisua tieteellistä tutkimusta, ja ne on toteutettu kuin lääketutkimukset ikään.

Pharma Nord, Migreeni, Bio-Qinon Q10, Rouva Sana, ubikinoni


Ubikinonin sanotaan olevan turvallista käyttää. Se on hyvin siedetty suurinakin annoksina, koska ylimääräinen satsi poistuu kehosta luontaista tietä.

Todennettuja kokeita on tehty jopa 1500 milligramman annoksilla ilman haittavaikutuksia, eikä entsyymin tiedetä haittaavan pitkäaikaisessakaan käytössä omaa ubikinonin tuotantoa. Siksi kapselit saa ujuttaa säännölliseen käyttöön, jos siltä tuntuu.

Rouva Sana nappaili kuukauden testijakson aikana Bio-Qinon Q10:n 100 milligrammaisia tabletteja alkuun lyhyen ajan kaksi kertaa vuorokaudessa ja sittemmin kerran vuorokaudessa, aina ruokailun yhteydessä.

Nämäkin määrät ovat isohkoja. Normikuntoiselle kolmi-nelikymppisille suositellaan ubikinonia noin 30 milligrammaa vuorokaudessa.

Määrät ovat kuitenkin hyvin yksilöllisiä kunnosta ja voinnista riippuen. Jos päätä pakottaa ja migreenin riski on toistuva, annostus on isompi.

Ubikinoni sopii myös lapsille ja nuorille.

Markkinoilla on useita erilaisia (ja siis myös erihintaisia) ubikinonivalmisteita. Kuten D-vitamiinin ympärillä käyty julkinen kohu taannoin osoitti, kaikki ei ole pakkauksessa ja pilleripurkissa aina sitä, miltä näyttää.

Aika hurjalta kuulostaa se, että osa Suomessakin markkinoilla olevista ubikinonivalmisteista tehdään tupakanvalmistuksen (!) yhteydessä yli jääneistä aineksista tai että ubikinonia valmistetaan bakteerein sokerista ja tärkkelyksestä.

Ole siis tarkkana, mitä ubikinonia suuhusi laitat.

Migreeni, Bio-Qinon Q10, Rouva Sana, ubikinoni

Rouva Sanan reilun kuukauden mittaiseen testijaksoon mahtui muutama hektinen työvaihe, jotka kokemuksen syvällä rintaäänellä todettuna olisivat normaalisti poikkeuksetta puskeneet vähintään ibuprofeiinia vaativan päänsäryn.

Sisällöntuottajien ja sisältömarkkinoijien PING Helsinki -päivänä tämä rouva kulkikin jo äärirajoilla. Koko viikko oli hektinen, sillä yksi kokonainen työpäivä pois normityöstä aiheutti ylimääräistä kiirettä ja hoppua.

Tapahtumapäivä tiesi varhaista herätystä ja lähtöä liikenteeseen kirjaimellisesti lennosta. Kun pää ilmoitti aamulla olemassa olostaan, pelkäsin pahinta.

Mutta kas, vakiomigreenittäjä selvisi ubikinonin voimalla! Ibuprofeiinia - migreenilääkityksestä ja sohvan nurkalle ojentautumisesta puhumattakaa - ei tarvittu.

Kirjaimellisesti ihmejuttu! Tällaista ei ole toviin tämän rouvan arjessa tapahtunut.

Bio-Qinon Q10 on Rouva Sanalle täysin uusi tuttavuus, mutta yksi positiivisimpia kokemuksia pitkään aikaan. Sittemmin ubikinoni löysi perheestämme myös yhden muun käyttäjän.

Ehkä uskotkin, kun sanon, että yhdestä tummanruskeasta napista uskaltaa tämän jälkeen tuskin luopua.

Kun pää jyskyttää pelkkiä luovia ajatuksia ja tajunnanvirtaa ilman lääkitystä vaativaa hoitoa, olo on yksinkertaisesti taivaallinen kuin sininen katto kukkivan omenapuun takana.

Huoletonta ja särytöntä viikonloppua!

EDIT 26.4.2018: 
Tarinan kertomus on kahden vuoden jälkeen edelleen voimassa.
Olen syönyt ubikinoneja nyt yhtäjaksoisesti parisen vuotta, 
ja migreenit ovat jääneet lähes pysyvästi historiaan.