Halosenniemen kesänäyttelyssä on jo lunta

19 elokuuta 2014

Onko kesävisiitti Halosenniemeen yhä tekemättä?

Ei huolta, vielä ehtii. Halosenniemen kesänäyttely Lunta ja kirsikankukkia on avoinna vielä 14. syyskuuuta asti.

Ja itse Halosenniemihän on muuten avoinna ympäri vuoden. Rouva Sana suositteleekin sinua poikkeamaan ateljeekodissa myös muina vuodenaikoina. Tunnelma niemennokassa on kuulaina syyspäivinä tai pakkupakkasilla ihan toisenlainen kuin kesäaikaan.

Rouva Sana tutustui Halosenniemen kesänäyttelyyn, kun suvi teki vasta tuloaan. Blogipäivityksen kuvat ovat siis jo muistoja syyspuoleen taittuneesta kesästä.

Halosenniemessä on taito löytää uudenlaisia näkökulmia Pekka Halosen taiteeseen. Lunta ja kirsikankukkia ei ole kesänäyttelyistä näyttävin, mutta ehdottomasti intresantti ja tunnelmaltaan pikantti, piristävä.

Uudenlaiseksi näkökulman tekee kurkistus, yllätys yllätys, Japaniin. Teema ei ole sattumanvarainen.

Kun Japani avautui länsimaille 1800-luvun puolivälissä, lukuisat Pariisissa opiskelleet taiteilijat, Pekka Halonen muun muassa, imi vaikutteita japonismiksi tituleeratusta taiteen suuntauksesta.

Lähiseudulla ei liian usein pääse katsomaan taidokkaita alkuperäisiä japanilaisia puupiirroksia! Jos ne siis kiinnostavat, vielä on muutama viikko aikaa poiketa tutustumaan.


Halosenniemen isännän töiden lisäksi esillä on teoksia muun muassa Albert Edelfeltiltä, Akseli Gallen-Kallelalta ja huomio, huomio, myös Helene Scjerfbeckiltä.

Puupiirrosten lisäksi Rouva Sanaan teki näyttelyssä vaikutuksen Eero Järnefeltin yksityiskokoelmasta saatu teos Teiko Kivan muotokuva (1927). Harvoin esillä ollut työ taiteilijan teokseksi varmasti vaatimaton, mutta puhutteleva.

Poikkeapa katsomassa - vaikkapa tulevana viikonloppuna!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram