Ei helppokäyttöistä mutta ah niin hyvännäköistä

05 syyskuuta 2014

Alkuun varoituksen sana: tämä blogipäivitys on pelkää huttua ja hekundaa ja menee yksinomaan turhamaisuuden puolelle. Se ehkä näin alkavan viikonlopun kunniaksi kuitenkin sallitaan.

Ken ei aiheesta nauti, saapi sulkea silmänsä ja koukata nyt toiselle verkkosivulle. Heille Rouva Sana toivottaa hyvää viikonloppua jo tässä vaiheessa.

Mutta te muut lukijat.... Aloitetaan:

Oletko sinä tullut joskus ostaneeksi ja huom! myös käyttäneeksi, siis pitäneesi yllä jotain ihan vain turhamaisuuden vuoksi? Siksi, että se on kaunista ja kivaa, ja no, koska muillakin ehkä on?

Auts! Osui ja upposi.

Rouva Sana koki myötämielisyyden tunteita lukiessaan uusinta Costume-lehteä ja sen artikkelia Olemmeko muotimasokisteja?

Kaikki Rouva Sanan tuntevat tietävät, että sana muoti ei ole todellakaan todenmukainen termi kuvaamaan sanoilla elävän pukeutumista, mutta keski-ikäistyvällä äidillä(kin) on joskus heikot hetkensä.

Varsinkin kun teini-ikää lähestyvä tytär muistuttaa aika ajoin äidin pukeutumisesta tai kyselee kauniisti, miksi vain ne toisenlaiset äidit osaavat käyttää kauniita vaatteita.

Siispä Rouva Sana taannoin otti ja meni ostamaan elämänsä ensimmäiset korkokengät. Kyllä, siis kengät, joissa on piiiitkä korko.

Vaan kuinkas sitten kävikään?

Juuri kuten toimittaja Johanna Rämö Costumessa julkaistussa artikkelissaan kuvaa. Hänellä pitkä ilta kahdentoista sentin piikkikoroissa oli torpannut varpaiden ääreisverenkierron. Millä seurauksella? Sillä, että pikkuvarvas oli kolmionmuotoinen ja siinä ei ollut tuntoa viikkoon.

Kokemuksen rintaäänellä Rouva Sana nyökkää ja hymyilee: tuttua, tuttua.

Kaupat ovat terveyssandaaleita pullollaan ja ne ovat jopa juuri nyt in. Rämö pohtii artikkelissaan, miksi hän silti valitsee kipua aiheuttavat kengät.

Siksi, että "Mitä enemmän on valmis kärsimään tyylinsä vuoksi, sitä suuremmalla todennäköisyydellä kadulla ei kävele vastaan täysin toista samanlaista."

Niinkö?

Pian Rämö kuitenkin myöntää, että ei asia niin ole. "Me kivunkestävät tyyliniekat tunnumme hyväksyneen sen, että muodin ei kuulukaan olla helppokäyttöistä vaan ensisijaisesti hyvännäköistä."

Niin - ei todellakaan helppokäyttöistä: ykden kerran huvi tiesi viikon kärsimystä ja piinaa.

Mutta ovat ne vaan pahuksen nastat korkokengät.The Korkokengät.


Rentouttavaa viikonloppua!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram