Hyvää syntymäpäivää eli Rouva Sanan vuoden 2017 suosituimmat blogikirjoitukset

02 maaliskuuta 2018

Täältä sitä tullaan.

Jos vielä vuosi sitten Rouva Sanan bloggaajan askeleet olivat kolmivuotiaana haparoivia ja hapuilevia, viimeistään nyt karistetaan tieltä risut ja männynkävyt.

Rouva Sana täyttää ylihuomenna sunnuntaina, 4. maaliskuuta, tasan neljä vuotta.

Caramba, sano.

(Kuva: Pixabay)


Juhlan kunniaksi nostan sinulle tänään lasillisen kuohuvaa, ja käyn läpi kuluneen blogivuoden 10 suosituinta kirjoitusta.

Suo kuitenkin anteeksi jo etukäteen. Lista on lopulta aika tylsääkin luettavaa. Sen joukosta erottuvat muutamat, samoihin aiheisiin liittyvät jutut.

Toisaalta, on tylsyys samalla myös aika mielenkiintoistakin.

Listaus osoittaa todeksi sen seikan, jonka havaitsin jo viime kevään ja kesän aikana, ja joka johti lennossa sisällöllisiin muutoksiin paitsi blogin myös verkkosivualustojen puolella kuluneen syksyn aikana.

Koska teidän lukijoiden kiinnostus ammattiasioita kohtaan oli huikaisevan suurta, blogi ja sisältötoimiston puoli saivat viime syksynä eriytyä omille sivuilleen.

Jako verkon ja somen puolella harjoitettavaan sisältömarkkinointiin ja sisältöjen tuottamiseen liittyvien juttujen sekä keskiuusmaalaisten, aika ajoin kovin kulttuuripainotteistenkin juttujen välillä on nyt selvempi.

Ja ihan alla olevasta syystä. Toivottavasti olet tykännyt uudistuksesta. Ensi vuonna juttujen Top 10 -listaus on väistämättä jo ihan toisennnäköinen, kun ammattiasiat huutavat nyt tämän blogin puolella poissaolollaan.

Te, rakkaat lukijat, olette lukeneet menneen vuoden aikana eniten seuraavia juttuja eli

Rouva Sanan vuoden 2017 Top 10 -blogijutut


10. Elämässä pitää olla rokkenrollia 21.9.2017

Järvenpään teatteri tekee pienellä harrastajajoukolla kunnianhimoista ja paikoin ammattitaitoista teatteria, ja Anton Tsehovin teokseen perustuva Vanja-eno oli eräs  keskiuusmaalaisista syksyn kohokohdista.

Selvästi myös muille kuin Rouva Sanalle.

9. Keski-Uudenmaan blogit eli Kublo - alueellista sisällöntuottamista 9.1.2017

Se, että Kublon perustamiseen liittyvä juttu on päätynyt vuoden 2017 Top 10 -luetuimpien blogikirjoitusten joukkoon, on todella yllättävä ja samalla myös sydäntä lämmittävä juttu.

Keski-Uudenmaan blogit eli Kublo on keskiuusmaalaisten sisällöntuottajien yhteisö. joka kokoaa yhteen paitsi bloggaajia myös mukavan joukon (aikuisia) tubettajia. Jäseniä yhteisössä on reilut 30 ja he tavoittavat pelkän pääkanavansa kautta noin 200 000 seuraajaa kuukaudessa.

Se on todella paljon se. Kiitos, että luette ja seuraatte!


Kublo

8. Hei sinä kaunokainen, tuletko kaverikseni? 9.10.2017

Keski-Uudenmaan teatterin KUT:n komedia Gabriel, tule takaisin sai lentävän lähdön, ja sitä kiittelivät kautta linjan myös muut kuin Rouva Sana.

Moni keskiuusmaalainen teki oman teatteripäätöksensä todennäköisesti blogipostaukseni perusteella, koska nettilinjat kävivät jutun osalta paikoin todella kuumina.

7. Nyt se on totta: Rouva Sanan oma verkkokauppa 8.5.2017

Yllätys numero 2: koskaan kuunaan päivänä en olisi voinut uskoa, että Sisältötoimisto Rouva Sanan verkkokaupan avaamista koskeva juttu saattaisi kiinnostaa teitä näin runsaasti.

Mutta se on kiinnostanut. Se on ehkä merkki jostakin. Jos ei muusta niin ainakin mielenkiinnosta sisältömarkkinointia ja sisällöntuottamista kohtaan. Kiitos siitä!

6. Kun muan rouva farkkunsa riisui - muutama sana työpukeutumisesta 24.10.2017

Järvenpääläinen designvaatelainaamo Vaatepuu on ollut Rouva Sanan luottovaatettaja koko yrityksen olemassaolon ajan: parisen vuotta.

Iloon ja hyötyyn nähden on oikeastaan häpeällistä, miten myöhään ymmärsin kirjoittaa Vaatepuun hyvin ekologisestakin toiminnasta.

Vaatteitakaan kun ei tarvitse omistaa kaikkia itse. Varsinkaan design-sellaisia. Korviini kantautui jutusta monta positiivista kommenttia.

Sittemmin Vaatepuu on rantautunut myös Turkuun, Tampereelle ja tällä viikolla myös Helsinkiin. Ohoi te siellä: lämpimästi suosittelen!

Sisältötoimisto Rouva Sana


5. Miten blogikirjoitus syntyy ja mikä bloggauksessa maksaa? 21.3.2017

Se, miten blogikirjoitus syntyy on kiinnostanut teitä lukijoita todella paljon. Juttuaihe kuvastaa, että kirjoittamisesta ei kirjoiteta (heh!) yhtään liikaa.

Meistä kaikista on tulossa vähitellen tavalla tai toisella pieniä sisällöntuottajia, ja tiedonjano ja oppimisen halu on selvästi nyt valtava.

4. Miten Tuusulanjärvi-ilmiöstä tuli The Tapaus - noin niinku omasta mielestä? 2.11.2017

Jos jokin juttu kohahdutti vuoden aikana, se oli nimenomaan Tuusulanjärvi-ilmiöstä - tai paremmin sen olemattomuudesta - kertonut juttuni. Sain siitä todennäköisesti enemmän palautetta kuin mistään muusta jutusta vuoden aikana.

Näkökulmasta huolimatta kaikki palaute oli kannustavaa. Harva tohti julkisisesti mainita olevansa Rouva Sanan kanssa kirjaimellisesti samaa mieltä aiheesta, ja lähestyi minua muita kanavia pitkin.

Muuten, todella paljon loppuvuodesta joulukuussa paljon luettiin myös tätä, etäisesti samaa aihetta liippaavaa Suviranta-juttua, mutta koska sen julkaisuajankohta oli niin myöhäinen, hieman ennen joulua, juttu ei ehtinyt Top 10 -listalle.

Rouva Sana


3. Hyvän blogikirjoituksen kuusi elementtiä 6.4.2017

Suosituimpien blogikirjoitusten kolmen kärki oli selkeä ja erottuva. Todennäköisesti bloggaamisesta kertovat jutut ovat tätä kirjoitettaessa jo kohonneilla sijoilla, sillä niitä luetaan edelleen viikottain.

Eli vertaa kohtaa viisi: sisällöntuottaminen kiinnostaa juuri nyt!

2. Unelmahommissa 24.4.2017

Jos haluaa jotenkin tätä kakkosjutun sisällöllistä antia tulkita niin olen aistivinani, että teitä lukijoita kiinnostavat paitsi hyvät, taiten ja mielenkiintoisesta näkökulmasta kirjoitetut teokset, myös blogipostaukset oman suunnan etsimisestä elämässä.

Laitetaanpa siis korvan taakse.

Ja hei, jos et edelleenkään ole lukenut vielä Unelmahommissa-kirjaa, tee se nyt. Todennäköisesti sen saa kirjastoistakin nyt nopeammin kuin vajaa vuosi sitten.

Ja muistathan samojen tekijöiden loistavan podcast-sarjan. Siitä on tulossa toinen tuotantokausi tiettävästi ihan näillä näppäimillä.

1. Näin tuotan sisältöjä verkkoon: viisi vinkkiä 13.3.2017

Vuoden 2017 suosituimman blogikirjoituksen tittelin saajasta ei ole epäselvyyttä. Tätä sisältöjen tuottamiseen liittyvää juttua on luettu ylivoimaisesti, selkeästi, tajunnanräjäyttävästi eniten.

Se on todennäköisesti kaikkien aikojen Rouva Sanan suosituin juttu, joka ilmestyy joka viikko luettujen juttujen listalle.

Sisällöllisen uudistuksen vuoksi näitä ammattiasioihin liittyviä juttuja et ole siis enää täältä blogin puolelta sitten alkusyksyn enää löytänyt. Muistathan, että niiden julkaiseminen ei ole kuitenkaan päättynyt vaan löydät ne jatkossa sisältötoimiston blogin puolelta.

Pääset blogiin täältä jatkossakin klikkaamalla sivun oikeassa palkissa olevaa Rouva Sanan logoa.

PS. Koska sisältöjen tuottamiseen liittyvät asiat ovat kuuluneet kulttuurin ohessa suosikkiaiheisiinne, en malta tässä yhteydessä olla vinkkaamatta Sisältötoimisto Rouva Sanan Bloggaajan palautepajasta.

Bloggaajan palautepaja on luotu nimenomaan harrastaja- ja ammattibloggaajien palautenälkään, ja se on avoin kaikille. Tällaisia mahdollisuuksia on vain harvoin bloggaajan taipaleella. Lue lisää Fb-tapahtumasta ja sisältötoimiston verkkosivuilta.

Sisältötoimisto Rouva Sana


Kolmen eniten kommetteja keräänneen listauksen ykkössija on hieman yllättävä, mutta samalla mielenkiintoinen:

3. Hyvää syntymäpäivää eli Rouva Sanan blogivuoden parhaat 3.4.2017

2. Nyt se on totta: Rouva Sanan oma verkkokauppa 8.5.2017

1. Blogistania on myös +40-vuotiaiden 10.4.2017


Kiitos näistä kaikista, kiitos kuluneesta blogivuodesta
 ja ihanaa Rouva Sanan nelivuotissyntymäpäiväjuhlaa sinulle! 

Mahtavaa, että olet mutkista ja kiihdytyksistä huolimatta edelleen mukana.
Kippis ja skål - ja aurinkoista viikonloppua!

(Kuva: Pixabay)


8 kommenttia

 1. Hienoja postauksia. Ammattitaitoa ja ideoita! Onnea mielenkiintoiselle blogille ja Rouva Sanalle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuula, isosti kiitos toivotuksista! Ihanaa, että olet ollut mukana kaikki nämä vuodet, kippis <3!

   Poista
 2. Upeaa ja Onnea paljon 4-vuotiaalle <3

  Näitä sinun postauksia on aina kiva lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä ihana, kiitos kauniista sanoistasi. Vaikka en aina kuule sinusta, lämmittää, kun tiedän, että olet siellä. Kiitos näistä vuosista: skål <3!

   Poista
 3. Onnea 4-vuotiaalle ja tietty myös sen ihanalle sisällöntuottajalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pauliina, kiitos <3! Ihanaa, että olet ollut mukana kaikki nämä vuodet <3!!

   Poista
 4. Paljon onnea nelivuotiaalle! <3

  Tykkään kyllä näistä listaukista - samalla voi tarkistaa onko joku hyvä juttu lipsahtanut omien silmien ohi.

  Ihanaa viikonloppua sinulle, Minna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinä ihana maisemaonnellinen <3. Lämpimiä halauksia!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram