Kun marraskuu työntää niskaamme kurjuutta veden olomuodossa (ainakin täällä etelä-Suomessa), nyt tarvitaan voimaa ja energiaa. Vai mitä?

Rouva Sanaa lähes huvitti katsoa taannoin Maria Veitolan Yökylässä-tv-ohjelmaa (tunnustan, asetuin katsomaan sitä vain ja ainoastaan illan kohteensa vuoksi).

Veitola oli kirjaimellisesti samanlaisten mielikuvien ja ennakkoluulojen vanki fitness-asiantuntija Jutta Gustafsbergin osalta kuin minä: kenelle ulkoinen kauneus on tärkeää, ei voi olla kaunis sisäisesti.

Kuinka väärässä sitä ihminen voikaan olla.

Seuraa tunnustus numero kaksi: olen jäänyt tietyllä tavalla koukkuun Jutta ja puolen vuoden superdieetit -tv-ohjelmaan.

Ei, dieetit eivät kiinnosta tätä rouvaa pätkän vertaa, ja yhtä vähän kiinnostaa myös laihduttaminen.

Silloin, kun seuraan Jutan tv-sarjaa, en katso sitä sen sisällön vuoksi vaan olen viehättynyt Gustafsbergin tapaan innostaa ja motivoida tavallisia ihmisiä heidän matkallaan kaipaamaansa tavoitteeseen.

Se ei ole ihan helppo tehtävä, ja siihen tarvitaan muitakin avuja kuin kauneus ja isot habat.

Hiljan ilmestynyt Jutan voimakirja (WSOY, 2015) on samanlainen kuin sen kohde itse.

Kirja on innostava, motivoiva, houkutteleva, hiukan painostavakin tai paremmin sanottuna pakottava, mutta perustellusti - sekä ihan aidosti yllättävä.

hyvinvointi

Teos koostuu kolmesta eri osasta, jotka ovat hyvin erilaisia kaikki. Hyvinvointi on sitä Gustafsbergin tuntuinta puolta: terveyttä, ruokavaliota, liikuntaa ja treeniohjeita.

Asiallista ja hyvää tietoa kaikki. Osiossa on jopa ruokaohjeita.

Yllättävämpiä ovat kakkos- ja kolmososat, joista kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneena nautin myös eniten.

Gustafsberg uhraa omasta kirjastaan puolet henkiseen hyvinvointiin; unelmointiin, omiin kykyihin uskomiseen, estetiikkaan (!), läsnäoloon ja vuorovaikutussuhteisiin. Juu-u, luit ihan oikein.

Ja uuh, miten paljon tästä osuudesta tykkäänkään!

hyvinvointi

Ajatusten ja vinkkien takaa huokuu nainen, joka on kokenut elämää, selättänyt tukun vaikeuksia ja uskoo silti huomiseen, ihmiseen ja ihmisten väliseen hyvyyteen.

Ja mikä hienointa; kirja on tyylikkäästi toteutettu, upein kuvin kuvitettu sekä kielellisesti sujuvaa ja mukavaa luettavaa - elämänmyönteinen ja positiivinen hyvänolonkirja siis.

henkinen hyvinvointi

Jo nyt on selvää: Jutan voimakirja ei jää ainakaan tämän rouvan hyllyyn pölyttymään.

Ja on muuten täydellinen joululahjakirja, vink vink..

henkinen hyvinvointi

Yhteistyössä WSOY. Kirja on saatu näytekappaleena.
Kuvat kirjasta.