Terapian tarpeessa? No sitten käsi ylös!

20 marraskuuta 2015

Herra mun vereni, miten Keski-Uudenmaan teatterissa nyt irrotellaankaan. Välillä ei oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa räkä roiskuen edessä olevan katsojan niskaan.

Jotain merkillisen sytyttävää ja ainakin keski-ikäisen naiskatsojan mielestä ajankohtaista KUT:n vierailuesityksessä Terapian tarpeessa kuitenkin on. Se on samaan aikaan törkyisen härski, räävitön, suorapuheinen ja hauska, mutta myös koskettava ja herkkä.

On kaksi naista.

Naisten tiet kohtaavat yllättäen, kun Kaisa Alahämärä (Pauliina Hukkanen) - kouluikäisten lasten äiti, keski-ikäinen nainen ja omaan elämäänsä ja parisuhteeseensa eksynyt - astuu terapeutti Aila Sydänvalon (Sari Havas) vastaanotolle.

Vahingossa tai ei; sen saa katsoja mielessään päättää.

Loikasta kehkeytyy kuitenkin merkillinen parituntinen, jonka aikana saavat kyytiä niin naisena olemisen vaikeus, ihmissuhteet, parisuhde, synnytykseen liittyvät muistot, rakkaus ja ihastuminen, kaipuun kokeminen, työn orjuutus, oman ajan ja seksielämän puute, terapian tarve, ja no, mitä kaikkea sitä naisen elämään nyt liittyykään.

Niin, että ei sitten mikään sen vähäpätöisempi pläjäys tuo Terapian tarpeessa. Ironiaa ei tästä erityksestä ainakaan puutu, ja sekös se tätä rouvaa viehättää.

Keski-Uudenmaan teatteri
Ei Kaisa Alahämärän (Pauliina Hukkanen, vas.) Aila Sydänvalon (Sari Havas)
vastaanotolle pitänyt mennä, mutta sieltä hän kuitenkin löysi itsensä.
(Kuva: KUT)
Terapian tarpeessa sai alkunsa Hukkasen ja Havaksen välisestä työkumppanuudesta ja ystävyydestä. Monien yhteistyöprojektien jälkeen he päättivät luoda yhdessä jotain uutta.

Syntyi Havaksen käsikirjoittama ja Hukkasen vahvasti taustalla komppaama komedia naisena olemisen arjesta. Näytelmän on ohjannut Samuli Reunanen.

Niin, sillä mitä se sitten lopulta on, kun yksi kaipaa vuosienkin jälkeen yhä toisen ihmisen kosketusta ja toinen haluaisi edes yhtenä yönä saada nukkua kunnon yöunet?

Selvää on, että terapian tarpeessa saattaa olla aika moni muukin kuin Sydänvalon vastaanotolle saapuvat asiakkaat.

Tai sitten ei.

Terapian tarpeessa kantaesitettiin kesällä 2015 Kuninkaankartanon kesäteatterissa Juvalla, ja se sai siellä suorastaan ylistävän vastaanoton. Naiskaksikko kiertää KUT:n lisäksi vierailuilla myös muissa teattereissa ja paikkakunnilla.

Pauliina Hukkaselle on myönnetty Juvan kunnan tämän vuotinen kulttuuripalkinto.


Terapian tarpeessa on mitä oivallisin pikkujoulunäytelmä. 
Seuraavat ja viimeiset esitykset ovat Keravan teatteritalolla
ensi sunnuntaina 22.11. klo 14, su 29.11. klo 14, pe 11.12. klo 19 
ja su 13.12. klo 14 ja 18. 
Lisätiedot ja lippuvaraukset www. kut.fi.


Rouva Sana näki esityksen kutsuvieraslipulla.

2 comments

 1. Siis täähän on tehty ihan meidän ikäisille. Aivan mahtavan oloinen näytelmä.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin Outi <3. Naisten näytelmä, kirjaimellisesti ;)... Ihanaa marraskuun viikkoa, joulua kohti jo mennään!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram