Jo näkee nyt keski-ikäisenkin silmä lukea

11 tammikuuta 2016

Ei sellaista uutta vuotta, että ei yhtään muutosta. Edes pientä sellaista.

En tiedä huomaatko, mutta Rouva Sanan ulkoasu täällä blogin puolella on hieman muuttunut.

Juttuotsikoiden tekstifontti uudistui jo viime vuoden lopussa lukijapalautteen myötä, ja nyt myös juttujen fontti on toisenlainen - ja samalla aavistuksen suurempi. Näkee keski-ikäisenkin silmä piirun verran paremmin lukea...

Muutosta ovat kokeneet myös hakusanat, joita joskus myös avainsanoiksi kutsutaan. Rouva Sana -blogissa hakusanojen paikka on tuossa oikean käden puolella sivupalkin alalaidassa.

Hakusanojen määrä on uudistuksen myötä vähentynyt radikaalisti, mutta samalla ne ovat selkiytyneet. Jos jokin juttu on sinulta kadoksissa, mutta haluaisit palata siihen uudestaan, löydät tarinan toivottavasti nyt entistä paremmin pelkästään ytimekkäämpien hakusanojen avulla.

Uudet hakusanat on otettu käyttöön vasta vuoden alusta. Vanhojen juttujen osalta ne eivät ole siksi aivan aukottomat. Ihan kaikki aikaisemmin julkaistut jutut eivät siis välttämättä löydy uusien hakusanojen avulla.

Jos jotakin juttua ei tahdo löytyä, sitä kannattaa etsiä myös hakusanojen alta löytyvän erillisen haku-toiminnon avulla. Ainakin Rouva Sanan käytössä se on toiminut kohtalaisen hyvin.

Ja hei viimeinen uudistus vielä: blogisivun alareunassa oikealla roikkuu nyt uusi Facebook-laatikko.

Laatikko muistuttaa sinua siitä, että kaikki tuoreet blogipäivitykset - ja tukun muita tarinoita - saat parhaiten tilaamalla ne itsellesi Facebookiin. Käytä mahdolllisuutta hyväksesi, jos et ole vielä Rouva Sanan seuraaja.

Ja jos olet, tai laatikko muuten vain kismittää sinua, saat sen pois häiritsemästä raksimalla sen oikeasta ylänurkasta löytyvästä rastista.

Rouva Sana

Jotain uutta on myös se, että tästä päivästä alkaen täällä blogin puolella alkaa eräänlainen hyvinvointiviikko. Rouva Sana puhkuu nimittäin nyt energiaa.

Ei vähiten sen vuoksi, että rouvalla on ihan älyttömän suuri ilo päästä testaamaan muutaman tunnin ajan klassista pilatesta, kaiken pilateksen todellista esi-isää.

Onko laji sinulle tuttu?

Klassisista pilatesta harjoitetaan erillisillä laitteilla, jotka tuovat lajia tuntemattoman mieleen etäisesti kuntosalin (mutta jolla ei siis todellakaan ole mitään tekemistä tämän lajin kanssa).

Rouva Sana on joskus vuosia sitten käynyt muutamalla perinteisellä mattopilatestunnilla, ja voi ystävät - voin sanoa jo yhden kokemuksen perusteella, että ne eivät ole mitääään verrattuna klassiseen pilatekseen.

Tästä pilateksen lajista blogin puolella on luvassa vielä lisää myöhemmin tammikuussa jahka Rouva Sana on saanut käytyä tuntinsa loppuun, mutta muihin, hyvinvointiteemaan liittyviin aiheisiin palataan siis jo tällä viikolla.

Näihin kuviin ja tunnelmiin - reipasta maanantaita, aurinkoa viikkoosi ja kohta kuullaan taas!

10 comments

 1. Hyviä uudistuksia, toinen keski-ikäinen kiittää :D
  Klassinen pilates kuulostaa kiinnostavalta! Jään odottamaan tuntemuksiasi. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilateksesta on todellakin tulossa vielä tammikuussa lisää. Kiva, jos nyt jo odotat :).

   Energistä tammikuun viikkoa!

   Poista
 2. Hyvin toimii uudistukset!
  Pilates kuulostaa oikein hyvältä lajina ja sopisi myös tällaiselle pullukallekin :D
  Mukavaa alkanutta viikkoa ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jipikajey, mahtavaa, jos toimii :)!

   Pilates = lihakset, joiden olemassaolosta ei ollut edes tietoa...

   Reipasta viikkoa ihana Outi!

   Poista
 3. Jäänpä mielenkiinnolla odottamaan pilates-postausta! Klassista pilatesta en ole koskaan kokeillut, eilen sain sen verran opetusta siihen mattoversioon, että vatsalihaksissa tuntuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva, kun odotat: postaan aiheesta mielelläni jahka tuntini ovat ohi.

   Mattopilateksessa avainroolissa on varmasti kaksi asiaa: se, kuinka paljon kokemusta pilateksesta on entuudestaan ja ehkä se tärkein, ohjaaja. Jokainen, joka on perinteistä pilatesta joskus kokeillut, tietää, että se ei ole lajeista ihan helpoin. Klassisessa pilateksessa ei pääse ainakaan lusmuilemaan... ;).

   Iloista viikkoa Marika <3!

   Poista
 4. Hyviä uudistuksia blogissasi ja mahtavaa - hyvinvointiviikko! Seuraan mielenkiinnolla! Itselläkin taustaa on mattopilateksesta ja myöhemmin hathajoogasta. Klassista pilatesta en ole kokeillut. Tulee hataria muiatikuvia kidutuspenkkilaitteilta muistuttavista vehkeistä, onkohan muistikuva ihan oikea vai olenko lukenut jotain 1800-luvun voimisteluopasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, meillähän on samantyyppisiä harrastuksia ;).

   Jos on käynyt mattopilatestunneilla, klassisen pilateksen laitteet saattavat kieltämättä - heh- viedä joidenkin ajatukset jonnekin 1800-luvulle - varsinkin, kun lajia tuntevat tietävät, että sen juurethan ovat Saksassa ;)... Mutta voin kokemuksesta sanoa, että laitteiden ulkonäkö pettää.

   Pysy taajuudella. Tammikuussa on luvassa lisää pilateksesta ja siitä, oliko se se lopulta kidutusta ;)...

   Talvista viikkoa, kiva kun olet mukana <3!

   Poista
 5. Mattopilatesta? Ole minäkin pilatestunneilla aina välillä käynyt, mutta tuosta en ole kyllä kuullutkaan! Mielenkiintoista kuulla klassisestakin versiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käynyt pilateksessa joskus, mutta viime vuoden loppuun saakka ei minullakaan ollut mitään hajua, että on olemassa vielä jokin muu pilateksen muoto, ja että tämä "muu" on vieläpä kaiken pilateksen esi-isä. Siksi siitä kai käytetään nimitystä "klassinen".

   Näin sitä oppii kaikkea uutta keski-ikäisenäkin :). Lumista viikkoa kaima!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram