Ei voi mitään. Jo toinen peräkkäinen Rouva Sanan uusi vuosi alkaa ilman sen suurempia julkisia lupauksia, koosteita tai muitakaan juhlallisuuksia. Vaan -

Onnentäyteistä alkanutta uutta vuotta sinulle! 

Toivottavasti sinulla oli levollinen ja rentouttava joululoma niiden päivien osalta, jolloin sait hengähtää.

Rouva Sana


Jo vuosia sitten tämän rouvan onnistuneen joulun reseptiksi muodostui yksi määre: mahdollisimman paksu kinos lunta auton katolla - jos ymmärrät, mitä tarkoitan.

No, viime vuosina lunta on saanut jouluksi odotella, ja tänä vuonna joulupäivänä auton kylkiä piiskoi korkeintaan kova vesisade. Sellaisina vuosina onnistuneen joulun ohjenuoraksi kelpaa lumisen auton katon lisäksi myös kolme päivää samassa asennossa seisoneet auton renkaat.

Ja se hei toteutui jälleen. Tämä rouva se on kuulkaa nyt levännyt.

Rouva Sana
Rouva Sanan #2015bestnine eli vuoden 2015 tykätyintä kuvaa Instagramissa.


Rouva Sanan joululomaan sisältyi mittaamaton määrä hyvin, pitkään ja nautinnolla nukuttuja tunteja. Miten nukkuminen ilman kelloa voikaan olla niin taivaallista! Huutomerkki! Ja huutomerkki!

Lomaan sisältyi melkein yhtä mittaamaton määrä kirjojen ja (tabletilta) lehtien parissa vietettyjä tunteja (aaah, miten nautinnollista, kun on oikeasti AIKAA lukea) sekä yhdet villasukat ja yhdet säärystimet eli paljon neulomista.

Joululomaan kuului myös musiikin luukuttamista - aluksi jouluisesti, sittemmin vähemmän jouluisesti (lepää rauhassa Lemmy Kilmister) -, useampi 10 kilometriä juoksu- ja kävelylenkkejä, valokuvaamista muutama muistikortti täyteen sekä ... venttas hool.. pikaisesti laskettuna vähintään kymmenkunta elokuvaa kotona koti- ja elokuvateatterissa katsottuna.

Sanalla sanoen siis pari viikkoa elämää ilman kalenteria ja kelloa. Luksusta, etten paremmin sanoisi.

Ai niin, ja sitten on vielä se kaikkein tärkein: rakkaat ihmiset - perhe, läheiset, sukulaiset, ystävät. Heitä kaikkia on nähty (usko tai älä - näin siitäkin huolimatta, että auton renkaat pysyivät joulunpyhät aattonaaton illasta alkaen kolme päivää samassa asennossa), ja heidän seurastaan on todellakin nautittu.

Ilman tätä joukkoa ei joululoma olisi oikeaa lomaa.

Nyt on energiaa tankattu pitkälle talveen.

Rouva Sana
Tähän näkyyn oli vuosi 2015 hyvä lopettaa.
Vuosi päättyi Järvenpään kaupungin huikaisevan hienoon ilotulitukseen Jean Sibeliuksen kunniaksi
(kuva: Jyri Rantanen).


Paluu arkeen tuntuu hyvältä. Monestakin syystä.

Jaan kuopuksen viikonloppuna sanoiksi pukeman tunteen siitä, kuinka hän sanoi odottavansa arkea ja paluutaan kouluun. On jotain järkevää tekemistä.

Niin ihana asia kuin loma onkin, ei kukaan jaksa makeaa mahan täydeltä liian pitkään. Uutta lomaa on ihana odottaa, kun välissä on tukku tavallista ja rehtiä arkea.

Minna Luoma


Paluu arkeen tuntuu hyvältä myös siksi, että te lukijat - sinä, sinä, SINÄ, ja kaikki te, jotka siellä ruutujen takana luette tälläkin hetkellä tätä tekstiä - olette olemassa.

Blogistaniassa - niin kuin tätä blogimaailmaa leikkisästi kutsutaan - ei ole lainkaan yleistä, että bloggaaja vetäytyy tuosta noin vain parin viikon lomalle lukijoidensa kanssa huilimaan. Kun blogi ei loman aikana päivity säännöllisesti, huoli lukijoista ja heidän pysyvyydestään on bloggaajien kesken ikuista.

Moneen valtakunnalliseen, suuret massat tavoittavaan blogiin verrattuna teitä Rouva Sanan lukijoita on edelleen pieni, mutta silti poikkeuksellisen innostunut, kiinnostunut ja ennen kaikkea äärimmäisen sitoutunut joukko.

Te olette näyttäneet sen monta kertaa aikaisemmin, ja te näytitte sen jälleen kerran: vaikka Rouva Sanan edellisestä päivityksestä on nyt tasan päivän yli kaksi viikkoa, joululomalla ei ole ollut päivää, jolloin rouvan tekstejä ei olisi luettu.

Osa vuodenvaihteen päivistä oli blogissa vilkkaampia kuin normiarkena.

Parempaa joululahjaa ei kukaan bloggaaja voisi omilta lukijoiltaan saada. Uskothan siis, kun sanon: iso, iso, ISO kiitos!

uusi vuosi

Sinun ansiostasi voin todeta seuraavan: tästä käynnistyy Rouva Sana vuosi 2016. Ja jo huomenna luvassa ovatkin ihan muut aiheet.

Pysyhän kuulolla. Siis huomenna.