Tervetuloa arki!

07 tammikuuta 2016

Ei voi mitään. Jo toinen peräkkäinen Rouva Sanan uusi vuosi alkaa ilman sen suurempia julkisia lupauksia, koosteita tai muitakaan juhlallisuuksia. Vaan -

Onnentäyteistä alkanutta uutta vuotta sinulle! 

Toivottavasti sinulla oli levollinen ja rentouttava joululoma niiden päivien osalta, jolloin sait hengähtää.

Rouva Sana


Jo vuosia sitten tämän rouvan onnistuneen joulun reseptiksi muodostui yksi määre: mahdollisimman paksu kinos lunta auton katolla - jos ymmärrät, mitä tarkoitan.

No, viime vuosina lunta on saanut jouluksi odotella, ja tänä vuonna joulupäivänä auton kylkiä piiskoi korkeintaan kova vesisade. Sellaisina vuosina onnistuneen joulun ohjenuoraksi kelpaa lumisen auton katon lisäksi myös kolme päivää samassa asennossa seisoneet auton renkaat.

Ja se hei toteutui jälleen. Tämä rouva se on kuulkaa nyt levännyt.

Rouva Sana
Rouva Sanan #2015bestnine eli vuoden 2015 tykätyintä kuvaa Instagramissa.


Rouva Sanan joululomaan sisältyi mittaamaton määrä hyvin, pitkään ja nautinnolla nukuttuja tunteja. Miten nukkuminen ilman kelloa voikaan olla niin taivaallista! Huutomerkki! Ja huutomerkki!

Lomaan sisältyi melkein yhtä mittaamaton määrä kirjojen ja (tabletilta) lehtien parissa vietettyjä tunteja (aaah, miten nautinnollista, kun on oikeasti AIKAA lukea) sekä yhdet villasukat ja yhdet säärystimet eli paljon neulomista.

Joululomaan kuului myös musiikin luukuttamista - aluksi jouluisesti, sittemmin vähemmän jouluisesti (lepää rauhassa Lemmy Kilmister) -, useampi 10 kilometriä juoksu- ja kävelylenkkejä, valokuvaamista muutama muistikortti täyteen sekä ... venttas hool.. pikaisesti laskettuna vähintään kymmenkunta elokuvaa kotona koti- ja elokuvateatterissa katsottuna.

Sanalla sanoen siis pari viikkoa elämää ilman kalenteria ja kelloa. Luksusta, etten paremmin sanoisi.

Ai niin, ja sitten on vielä se kaikkein tärkein: rakkaat ihmiset - perhe, läheiset, sukulaiset, ystävät. Heitä kaikkia on nähty (usko tai älä - näin siitäkin huolimatta, että auton renkaat pysyivät joulunpyhät aattonaaton illasta alkaen kolme päivää samassa asennossa), ja heidän seurastaan on todellakin nautittu.

Ilman tätä joukkoa ei joululoma olisi oikeaa lomaa.

Nyt on energiaa tankattu pitkälle talveen.

Rouva Sana
Tähän näkyyn oli vuosi 2015 hyvä lopettaa.
Vuosi päättyi Järvenpään kaupungin huikaisevan hienoon ilotulitukseen Jean Sibeliuksen kunniaksi
(kuva: Jyri Rantanen).


Paluu arkeen tuntuu hyvältä. Monestakin syystä.

Jaan kuopuksen viikonloppuna sanoiksi pukeman tunteen siitä, kuinka hän sanoi odottavansa arkea ja paluutaan kouluun. On jotain järkevää tekemistä.

Niin ihana asia kuin loma onkin, ei kukaan jaksa makeaa mahan täydeltä liian pitkään. Uutta lomaa on ihana odottaa, kun välissä on tukku tavallista ja rehtiä arkea.

Minna Luoma


Paluu arkeen tuntuu hyvältä myös siksi, että te lukijat - sinä, sinä, SINÄ, ja kaikki te, jotka siellä ruutujen takana luette tälläkin hetkellä tätä tekstiä - olette olemassa.

Blogistaniassa - niin kuin tätä blogimaailmaa leikkisästi kutsutaan - ei ole lainkaan yleistä, että bloggaaja vetäytyy tuosta noin vain parin viikon lomalle lukijoidensa kanssa huilimaan. Kun blogi ei loman aikana päivity säännöllisesti, huoli lukijoista ja heidän pysyvyydestään on bloggaajien kesken ikuista.

Moneen valtakunnalliseen, suuret massat tavoittavaan blogiin verrattuna teitä Rouva Sanan lukijoita on edelleen pieni, mutta silti poikkeuksellisen innostunut, kiinnostunut ja ennen kaikkea äärimmäisen sitoutunut joukko.

Te olette näyttäneet sen monta kertaa aikaisemmin, ja te näytitte sen jälleen kerran: vaikka Rouva Sanan edellisestä päivityksestä on nyt tasan päivän yli kaksi viikkoa, joululomalla ei ole ollut päivää, jolloin rouvan tekstejä ei olisi luettu.

Osa vuodenvaihteen päivistä oli blogissa vilkkaampia kuin normiarkena.

Parempaa joululahjaa ei kukaan bloggaaja voisi omilta lukijoiltaan saada. Uskothan siis, kun sanon: iso, iso, ISO kiitos!

uusi vuosi

Sinun ansiostasi voin todeta seuraavan: tästä käynnistyy Rouva Sana vuosi 2016. Ja jo huomenna luvassa ovatkin ihan muut aiheet.

Pysyhän kuulolla. Siis huomenna.

17 comments

 1. Ihanaa vuotta 2016! Ja ihanaa, että olet jälleen mestoilla. Postauksiasi tulikin jo ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, nyt en ehkä kestä: kiitos, kiitos, kiitos ihanasta kommentistasi Tiina <3 <3! Kyllä tänne blogin puolelle ehti tullakin jo ikävä ;). Upeaa vuotta sinullekin Tiina!!

   Poista
 2. Kaunista uutta vuotta 2016 Rouvalle. Ihanaa kun lomasi sujui noin mukavissa merkeissä, mutta on se kiva, että jo tulit takaisin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa alkanutta uutta vuotta Outi <3! Ja mukava oli tulla jo takaisin!

   Poista
 3. Kaikkea hyvää vuodelle 2016! Sinulla on luksusloma takana ja varmasti akku täynnä uutta virtaa. Tervetuloa takaisin blogistaniaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, luksusloma kuulostaa viiden tähden ylellisyydeltä, mutta luksukselta tällainenkin loma tähän väliin todellakin tuntui. Ihanaa uutta vuotta Tuula <3!

   Poista
 4. Kyllähän sitä blogin pitäjänkin tulee saada lomansa ja ihan ilman huonoa omaatuntoa :) Ihanaa alkanutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi vilpittömästi samaa mieltä: bloggaajan työ ei tarkoita - ei saa tarkoittaa - 365 päivää. Onnentäyteistä vuotta sinulle Sari <3!

   Poista
 5. Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle! Akkujen lataaminen ja tauko kaikkeen arkeen liittyvästä tekee hurjan hyvää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä tahansa luovassa työssä akkujen lataaminen ja irrottautuminen aika ajoin on ihan ehdoton juttu, vaikka luovuuteen kuuluukin, että siitä ei aina malttaisi päästää irti. Ihanaa vuotta Anu sinulle <3!!

   Poista
 6. Hyvää uutta vuotta kaima! Kyllä se loma on poikaa ja ihanan sekaisin menee tuo rytmi, mutta viis siitä. Jokainen välillä kaipaa blogilomaa ja minäkin sitä joulun ajan pidin:) Nyt on sitten fiilis, että onko se maanantai vai mikä päivä, mutta hei, sehän onkin vasta torstai ja huomenna jo perjantai. Tämä oli kivan kevyt lasku arkeen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kaimaseni, että sinäkin ehdit - ja myös maltoit - ottaa blogipaussin. Ansaisit sen. Ja viis siitä, vaikka päivät ovat tovin ajan suloisesti sekaisin ;). Vielä muistelemme kaiholla niitä hetkiä, vaikka arki juuri nyt niin kovin hyvältä maistuukin ;). Ihanaa uutta vuotta sinulle kaimaseni <3!

   Poista
 7. "Väljä aika" antaa aivoillekin lepoa, sitten taas jaksaa ja kas, toteutuu asioita, minkä eteen tiedä tehneensä paljoakaan. Oikein hyvää vuotta 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet niin oikeassa! Tuota väljää aikaa pitäisi osata viljellä ja kasvattaa omassa arjessaan muulloinkin kuin vain lomalla. Mutta onneksi pään tuuletukseen ovat nyt edes ne ;). Onnentäyteistä uutta vuotta Merja <3!

   Poista
 8. Hyvää uuttavuotta! Kyllä blogilomavtekee hyvää. Itsellä olivennen joulua pieni blogiahdistus. Niinpä otin vähän lomaa ja unohdin bloggaamisen. Nyt tuntuu, että virta on palannut! :) Itse en usko, että breikki karkottaa lukijoita, vaan ne jotka blogia lukevat, palaavat kyllä takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorry typot! Pirun puhelin ja nakkisormet!

   Poista
  2. No sinä sen Kati kirjaimellisesti kiteytit :). Väsymys voi todellakin mennä joskus ahdistuksen puolelle. Ei ihminen ole kone - ja luovassa työssä nyt varsinkaan. Suurta viisautta tuo sinun hengähdystaukosi.

   Ja näin minäkin olen bloggaajana aina halunnut uskoa, että lukijoihin ja heidän kiinnostukseensa ja sitoutuneisuuteensa vaikuttaa pikemminkin sisältö, ei se, onko bloggaaja aika ajoin lomalla postaamatta ja päivittämättä mitään. On silti aika jännä, miten vähän bloggaajat täydellisiä blogilomia viettävät. Sillä se, että lähtee lomalle, mutta ennen sitä naputtelee kahden viikon jutut valmiiksi, ei vastaa ihan tuota samaa ajatustani blogilomasta.

   Ihanaa, onnentäyteistä ja reipasta ( ;)...) vuotta Kati <3!!

   PS. Älä huoli typoista, hyvin sai vastauksesta selvää :). Heh, juuri noiden nakkisormiongelmien vuoksi itselläni jää lähes poikkeuksetta kommentoimatta kännykän ja/tai tabletin kautta blogeja lukiessani. Ai elämä, että niiden kautta kommentoiminen voikin olla niin hankalaa!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram