Matkakuumetta? Viisi tärppiä Matkamessuille

22 tammikuuta 2016

Perjantaiaamuna Rouva Sanan kotitalon lämpömittarissa paukkuu lähes 30 asteen pakkanen, mutta siitä viis: vuosittaiset Matkamessut ovat täydellisen varma kevään merkki.


Tänä vuonna Matkamessujen pääkohteena, partnerimaana, on suomalaisille tuttu lomamaa: Espanja. Maa avatuu pääporttinakin pidetystä, eteläisestä sisäänkäynnistä saapuville kävijöille ihkaensimmäisenä.

Espanjaan kävijöiden on mahdollisuus tutustua valtaisan, lattialle asetetun kartan ja siitä löytyvien qr-koodien avulla.
matkamessut
Matka2016-messujen päämaa on Espanja, johon kuuluvat myös Kanarian saaret kuten Fuerteventura.

Matkamessut viettävät vuoden kuluttua 30-vuotisjuhliaan. 

Voisi kuvitella, että ne olisivat vuosikymmenten aikana ehtineet esitellä jo jokaisen kolkan maailmassa, mutta toisin on. Ensimmäistä kertaa Suomessa maataan messuilla tutuksi tekee Etiopia.

matkamessut


matkamessut
Thaimaan osastolla maalataan.

Tarjonnaltaan Matkamessut ovat edellisvuosiin verrattuna vaatimattomahkot. Aikaisempien messujen kaltaista yltäkylläisyyttä ja yltiökarnevalismia ei ainakaan torstain ammattilaispäivästä löytynyt.

Suurten näytteilleasettajien kuten TallinkSiljan, Tjäreborgin tai vaikkapa Lomamatkojen puuttumisen huomaa ja aistii selvästi. Joillekin kävijöille messujen väljyys on kuitenkin taatusti ehdotonta plussaa.

matkamessut

Rouva Sanan tärpit Matkamessuille


1. Kroatia

Vaikka Matkamessujen päämaa Espanja, Kreikka ja Turkki ovat suomalaisten ikisuosikkeja, Kroatia jyrää entistä voimakkaammin suomalaisten top5-listalle - ja ihan aiheesta. Poimi parhaat vinkit kesälomallesi Matkamessuilta jo tammikuussa.

2. Ruotsi

Joskus riittää, että lähtee vain meren taakse. Ruotsi on huikaisevan monipuolinen matkailumaa, ja tänä vuonna maa esittäytyy isosti heti eteläisen sisäänkäynnin alussa. Rouva ehdottomasti suosittelee!

3. Suomen saaristo

Suomen saaristokunnat sekä Ahvenanmaa ovat tänä vuonna lyöttäytyneet yhteen, ja se kannattaa. Lopputulos on selkeä ja informatiivinen, ja mikä hienointa, osasto on myös näyttävä.

4. VisitOulu

Oulun seutu on muutakin kuin kaupunki. Käy kurkkaamassa.

5. Tuusulanjärvi

Keskinen Uusimaa esittäytyy hulppean Jean Sibeliuksen ja Pekka Halosen juhlavuoden eli SHG150:n jälkeen Tuusulanjärven kautta.

Osastolle on pystytetty järvi ja siinä pulputtaa aito vesi. Järven ympärille on koottu kaikki seudulta löytyvät kulttuurihistoriallisen kohteet - ja niitä on paljon.

Tuusulanjärvi on nimetty Uudenmaan maakuntajärveksi, ja se on ehdolla vuoden 2016 retkikohteeksi. Osastolta löytyy monta hyvää perustelua siihen, miksi.

+ Bonus: Sonera Inspiration Stage

Kiinnostavatko sinua tietoiskut ja matkailu aiheena laajemmin?

Sonera Inspiration Satgella matkakuumeiselle on tarjolla lähes tauotta todella mielenkiintoisia puheenvuoroja. Pahiten kuumetta potevat istuvat täällä koko päivän.

Ehdottomasti suosittelen!

Matkamessut

Hyvää matkaa Matkamessuille!

Rouva Sana

EDIT: Blogin puolella luvassa talven ja kevään aikana tarinaa 
muun muassa seuraavista kohteista: 
Berliini, Fuerteventura, Tom Tits Experiment - museo Tukholmassa, 
talvinen Tallinna, Fiskars sekä Oulu. 
Kiinnostuitko? 

6 kommenttia

 1. Meillä on miehen kanssa haaveena päästä Barcelonaan kahdestaan.
  Kivoja messuja ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi, sinulla siis ON unelmia (muistan, että taisit edellisessä postauksessa todeta jotain muuta...) ;) <3. Ihana haave. Minullakin sama on vielä toteuttamatta!

   Poista
 2. Huomenna tulossa messuille! Mä en oo KOSKAAN muuten ollut Espanjassa, koska yksi periaatepäätös pitää olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteen naisia pitää aina olla. Ehdottomasti. Kannatan.

   Poista
 3. Messut jäivät nyt väliin, koska Sofia reppulilla on influenssa ja ukkelikin on Tampereella. Tom Titsistä on pakko vielä kirjoittaa aikuisen silmin, oli niin mahtava paikka. :)

  Mukavaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut ihana nähdä sinua Tiia <3. Voimia ja jaksamista kotiin <3!!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram