Koskaan ei kannata olla muuta kuin oma itsensä

08 tammikuuta 2016

Jos jotain elokuvaa Rouva Sana odotti koko loppuvuoden (Annelin ja Onnelin talvi -jatko-osaa lukuun ottamatta) niin ehdottomasti Tenavia.

Onnistuin näkemään Tenavat-leffan trailerin muutamaan kertaan, ja jokin elokuvassa vetosi. Pitkästä aikaa luvassa oli jotain vanhaa, tuttua, ehkä jopa turvallistakin, mutta silti jotain uutta.

Siksi laskin joululomalla lähes päiviä, jolloin odottamani H-hetki koitti.

Ja olihan elokuva hahmojensa puolesta elämys. Milloin tämä rouva on viimeksi nähnyt - tai lukenut - mitään Jaska Jokuseen, Ressuun, Telluun, Amadeukseen, Kaustiseen tai Piparminttu-Pipsaankaan liittyen?! Noooo, aika monta vuotta (lue: vuosikymmentä) taaksepäin saa kyllä laskea.

Tajusin, että olin unohtanut jopa Rapa-Ripan olemassa olon! Kääk!

En ollut lapsuudessani koskaan mikään älytön Tenavat-fani Ressu-koiraa nyt ehkä lukuun ottamatta, mutta jonkinlainen syvä huokaus tältä rouvalta elokuvan alkaessa kyllä pääsi. Tuli nii-in nostalginen olo.

Tenavat


Itse elokuvan stoori on simppeli. Jaska Jokunen on tottunut elämäänsä tumpelona takarivin poikana, jota juuri kukaan ei koskaan huomaa.

Kun luokkaan saapuu uusi tyttö, Jaska tekee ryhtiliikkeen. Hän haluaa tehdä Ressun opastuksella vaikutuksen Pieneen Punatukkaiseen Tyttöön.

Tenavat on mukavaa, sympaattista katsottavaa, vaikka kovin syvälliseksi se ei teemastaan huolimatta ehdi. Jaskan eräänlaisen elämäntapamuutoksen taustalla elokuvan kakkosjuonena kulkevat Ressun seikkailut halki synkän ja myrskyisän yön.

Moni on jo ehtinyt sanoa ääneen toivoneensa elokuvalta vähemmän Ressua ja enemmän Jaskaa. Niin olisi rouvakin.

Elokuvateatterissa istuneisiin perheen pienimpiin Jaska Jokusen sitkeät jaloilleen nousemisyritykset jaksoivat selvästi purra ja huumori naurattaa, mutta kouluikäisten mielestä elokuva kuului olevan lälly ja liian vauvamainen.

No, vauvamaiseksi rouva ei sitä ehkä kutsuisi. Pehmeäksi ja sydämelliseksi kyllä.

Miksi? Siksi, että Jaskalla on asennetta.

Siksi, että Jaska Jokunen muistuttaa Tenavissa, että epäonnistumisenkin jälkeen täytyy aina nousta uudelleen, eikä koskaan kannata olla muuta kuin oma itsensä. Se riittää.

Tenavat-elokuvaan liittyy hauska Tenavaattori; verkossa oleva ohjelma, jolla jokainen voi luoda itsestään oman Tenavat-hahmon. Se on vähintään yhtä sympaattinen ja hauska kuin itse elokuvakin. Suosittelen!

Rouva Sanan oma Tenavat - alter ego seikkailee tämän päivityksen sivuilla, joten tätä hahmoa et elokuvasta löydä. Joidenkin ehkä suureksi onneksi...

Jotain yhtäläisyyttä meissä kahdessa varmasti kuitenkin on. Vai mitä sanot?

Tenavat


Viikonloppuna on hyvää aikaa poiketa vaikka elokuviin. Rouva Sanan to see -listalla seuraavaksi on kotimainen Nuotin vierestä

Iloista tammikuun viikonloppua!


Tenavat-elokuvaa esitetään parhaillaan elokuvateattereissa ympäri Suomen. 
Keskisellä Uudellamaalla elokuva kuuluu Studio 123:n ohjelmistoon.Juttu on toteutettu yhteistyössä elokuvateatteri Studio 123:n kanssa.

14 comments

 1. Tenavat ovat kuuluneet meikäläisen sarjakuvalemppareihin lapsuudessa ja nuoruudessa. Eri ikäkausina niiden huumori on purrut meikäläiseen. Meillä kotona jopa kerättiin kaikki Tenavat-sarjakuvapokkarit, missä lie tänä päivänä. Poika haluasi mennä katsomaan tätä uusinta elokuvaa ja voi olla, että tämä äiti kelpuutetaan elokuvaseuraksi...;)

  Aivan ihana tuo sinun hahmosi, Ja yhdennäköisyyttä kyllä on! Leppoista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tenavat ovat niin lempeitä, ihania, sydämellisiä ja hyvällä tavalla yksinkertaisia ja suorasanaisia, että eihän niistä voi kuin tykätä. Änkeähän siis ihmeessä pojan kanssa leffaan <3!!

   Rapsakkaa viikonloppua!

   Poista
 2. Jösses Raija-Ripa unohdettu, mutta nyt muistetaan taas vähän aikaa. Tarina oli ihana ja olen ehdottomasti Jaska Jokunen. <3 Rouva Sana on erittäin söpö<3

  Pirteää viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tenavissa on niin monta mainiota tyyppiä, että voi elämä sentään :). Ajattele nyt vaikka sitä Rapa-Ripaakin. Poikaa ympäröi koko ajan mieletön tomukasa, ja hän on täydellisen cool ja sinut itsensä kanssa. Ihana!

   Voi olla, että tänä viikonloppuna jokunen leffa tekee kyllä terää.. Kirpsakkaa viikonloppua Tiia <3!

   Poista
 3. Hei uusi lukijasi täällä ilmoittautuu. :) Rapa-Ripa on kyllä mainio hahmo. Kyllä sille lapsena naurettiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Ihan, ihan, IHAN mahtavaa, että kävit ilmoittautumassa! Ihanaa, että olet siellä <3. Tervetuloa!

   Ja kyllä: Rapa-Ripa <3.

   Poista
 4. Mä aina katselin Tenavia telkkarista. Lemppareita oli Piparminttu Pipsa, Tellu ja Jaska ♡♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piparminttu-Pipsa on niin rock <3! Ja Tenavat ylipäänsä <3.

   Poista
 5. Nyt menet ja leikkaat otsiksen. Tästä kirjoituksesta tulikin mieleen kysellä lähipiirin lapsia leffaseuraksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oho: nyt osui ja upposi - ja kovaa. Arvaa vain, kuka oli MELKEIN tulossa viime kerralla kampaajalta kotiin otsatukkaisena, mutta ryhdyin himmaamaan. Ehkä pitäisi palata omassa lookissa takaisin juurille niin kuin tuo Tenavat -alter egoni jo on ;)...

   Lapset on aina hyvä tekosyy elokuviin. Ah, kuinka nautin, kun niitä on vielä kotona omasta takaa <3.

   Poista
 6. Kävin katsomassa. Oli kyllä niin ihana ja ajatukset tajusi varmaan paremmin nyt kuin lapsena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulan kantaan Maiju. Minustakin tuntui kyllä samalle.

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram