Piirun verran viisaammaksi somessa

12 maaliskuuta 2015

Yksi asia on ainakin todistettu: flunssapöhnäisenä EI pitäisi mennä minnekään.

Rouva Sana ei halunnut jättää eilen keskiviikkona mistään hinnasta illalla väliin järvenpääläisen yhteisömanagerin Marja Nousiaisen Menesty somessa -kirjan julkistamistilaisuutta Järvenpään Kukkatalossa.

No, sepä sitten kostautui, vaikka tilaisuus itsessään oli hyvin antoisa ja lämminhenkinen.

Illan aikana kävi nimittäin niin, että Rouva Sana unohti pää muuta kuin sujuvia ajatuksia täynnä oman kappaleensa kirjasta juhlatilan pöydälle, ja se, niin kuin kirjan laskukin, seilaavat nyt teillä tietymättömillä.

Ei siis mitenkään some-menestyksekäs alku tämän päivityksen osalta.

Mutta ei se mitään. Ilta oli tiedollisesti niin ytimekäs, että Rouva Sana pärjää (ainakin hetken aikaa) ilman kirjaakin.


  
Nousiainen sai innoituksen some-kirjansa aiheeseen, kun hän huomasi, että kansa, erityisesti yrittäjäkansa, janoaa some-tietoa.

Rouva Sanakin on ehtinyt olemassaolonsa aikana huomata, kuinka maalaisjärkisiä some-oppaita tiedonnälkäisen kansan janoon on lopulta yllättävän vähän. Tieto on kaivettava useista eri lähteistä.

Entä jos taitoa - tai varsinkaan aikaa - ei tähän löydy?

Mielenkiintoinen on Menesty somessa -kirjan näkökulma. Kirjaa varten Nousiainen haastatteli kaikkiaan kymmenkunta pienyrittäjää, joista moni on muuten keskiuusmaalainen (ja naisia).

Lukijoista iso osa löytänee tarttumispintaa sosiaaliseen mediaan yrittäjien käytännön kokemusten kautta.


Yhteisömanageri Marja Nousiainen tarjoilee 10 vinkkiä menestymiseen somessa. Kohta 6: kerrytä omaa pääomaa eli digitaalista jalanjälkeä verkossa.Miksi sosiaalisen median opettelu on meistä melkein kaikille sitten tärkeää? Siksi, että some on pian - ellei jo ole - yhtä kuin Internet. Kukaan ei kyseenalaista enää verkkoviestinnänkään merkitystä.

Erityisen tärkeää some on yrittäjille. Kaikenkokoisille yrittäjille. On tärkeää liikkua siellä, missä asiakkaatkin ovat.

Miten somessa sitten liikutaan ja toimitaan? Siihen Menesty somessa -kirja antaa hyvät eväät.

Ja muuten: vaikka Rouva Sana käyttää tässä kirja-nimitystä, on se osittain harhaanjohtava. Nimen edestä puuttuu e-kirjan. Menesty somessa on oikeasti e-kirja.

Nousiainen otti kirjasta pienen, fyysisessä kirjamuodossa olevan painoksen, ja arvatkaapa minkä vuoksi?

No, ihan vain meidän vanhanaikaisten lukijoiden pyynnöstä.


Saija Sitolahti Järvenpään Kukkatalosta on yksi Menesty somessa -kirjan haastateltavista. Julkistamistilaisuudessa Sitolahti sitoi Aino Sibeliuksen kunniaksi ideoidun kukkakimpun, joka arvottiin illan aikana yhdelle onnekkaalle.

Nousiainen arvuuttaa, kuinka monta kertaa suomalainen käy Facebookissa keskiverrosti yhden päivän aikana. - Noin 14 kertaa.

  

Menesty somessa -kirjasta löytyy lisätietoja  täältä.


EDIT - Loppu hyvin, kaikki hyvin! Vain vajaat puoli tuntia bloggauksen julkaisemisen jälkeen Rouva Sana sai kuulla, että signeerattu kappaleeni Menesty some -kirjasta on kuin onkin löytynyt. Mikä helpotus! Kirja oli jo matkalla Ouluun lähtevään postikuormaan...


Upean brownie-tarjoilun tilaisuuten varmisti Kahvila Aulis.

Nousiaisen inspiraation lähteitä.

2 comments

  1. Kiitos kivasta kuvauksesta. Itseäni harmitti, etten päässyt paikalle, mutta tässähän sain pienen osan fiiliksistä. Terv. Anju

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos mukavasta palautteestasi Anju! Tilaisuus oli aidosti mukava ja mikä parasta, hyvin informatiivinen. Aurinkoista viikonloppua!

      Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram