Sisällössä tärkeintä on ammattimaisuus ja laatu eli terkkuja PING Helsingistä!

30 maaliskuuta 2015

Terveisiä PING Helsingistä! Sylin täydeltä!

Rouva Sana on nyt ravittu ihanien, inspiroivien, idearikkaiden, elämänmyönteisten ja lämminsydämisten sisällöntuottajien energialla ja ehtymättömällä luovuuden virralla.

On oikeastaan sanalla sanoen uskomaton kokemus siirtyä kotoa neljän seinän sisältä yhtäkkiä vajaaksi vuorokaudeksi maailmaan, jossa kaikki toisilleen entuudestaan tuntemattomat ihmiset puhuvat kanssasi täydellisen samaa kieltä.

Tai kuten keravalainen Kiljuva pikkunälkä -bloggaja Demi Aulos osuvasti kiteytti: "Kerrankin on paikka, jossa saa olla nenä kiinni puhelimessa ihan koko ajan ilman, että on epäkohtelias #pinghelsinki."

Kiteytys tapahtui muuten Twitterissä, missäpä muuallakaan...

Vaan valehtelisin, jos väittäisin, että PING Helsinkiin osallistuneet sisällöntuottajat keskustelivat pelkästään somekanavien välityksellä. Ei, eivät todellakaan, he ovat aivan liian eläväistä porukkaa siihen.

Rouva Sana halasi, puhui ja nauroi yhden päivän aikana enemmän kuin kuukaudessa yhteensä - ja tämän rouvan tuntevat tietävät, että se on oikeasti jo paljon se.


PING Helsinki -tapahtumaan osallistuneille jaettu kassi kuulutti asennetta päivään.


Rouva Sana kirjoitti viime vuoden lopulla Aller Median Suuresta blogitutkimuksesta ja sen tuloksista. Muistatko? Löydät tekstin yhä täältä.

Tuo lokakuinen kirjoitus ja pian sen jälkeen julkaisemani blogiteksti kaupallisesta blogiyhteistyöstä muistuivat Rouva Sanan mieleen moneen kertaan viime viikonloppuna haudutellessani PING Helsingin antia.

Kuten jo viime syksynä totesin, blogit yhdistettynä somekanaviinsa todellakin ovat OMA mediansa.

Vai mitä sanot näistä PING Helsingissä pöytään lyödyistä faktoista:

PING Helsingin noin 60 sisällöntuottajaa tavoittaa somekanaviensa kautta yhteensä vajaat 2 miljoonaa seuraajaa! Säännöllisesti. Jatkuvasti.

Tai, että PING Helsingin yhden päivän mittainen tapahtuma löysi perjantaina tiensä maailman somekartalle yhteensä noin 500 twiitiin ja 400 kuvan avulla.

Kuinka moni perinteisempi mediakanava - isompi tai pienemmästä nyt puhumattakaan - kykenee perinteisin keinoin enää samaan?

Kun annat sosiaalisen median sisällöntuottajalle pikkusormen, hän muotoilee siitä sinulle jatkovarrella väkimassoja haalivan käden.

Ei mikään vähäinen juttu pienten markkinointibudjettien parissa taiteileville (pien)yrityksille.

Yhtä selväksi päivän aikana kävi myös se, että avain somemaailmaan ei ole jatkuva kännykän räppääminen, blogitekstien suoltaminen liukuhihnalta tai kuvien postaaminen Instagram-virtaan sinänsä vaan sisällöntuotanto: laadukas sisällöntuotanto.

Se tarkoittaa sisältöä, joka on toimitettu ammattimaisesti. Sillä on huolella pohdittu alku ja loppu sekä syy, jonka vuoksi se on toteutettu.

Kuten Kohtaamistoimisto Innastuksen Inna-Pirjetta Lahti - joka on muuten myös yksi PING Helsinki -tapahtuman idean äideistä ja toteuttajista - totesi perjantaina, että ammattimaista sisällöntuotantoa arvostavat yritykset eivät enää kaipaa edes sisällöntuottajan mukana tulevia lukijamääriä.

Tärkeämpää on, että he tietävät saavansa laadukasta sisältöä.


Justimusfilmsin Sami Harmaala tietää, mistä hän puhuu, kun hän kertoo,
mikä erottaa alokkaat ammattilaisista sosiaalisen median sisällöntuotannossa.
Tästä jatketaan vielä yhden päivityksen verran eli pysy taajudella ja liity viikolla mukaan PING Helsingin tunnelmiin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram